Με συνολικά 16 κρούσματα η Περ. Πελοποννήσου. Οι 6 σε νοσοκομεία, οι 8 κατ’ οίκον νοσηλεία και οι 2 πήραν εξιτήριο. Αναλυτικά στοιχεία

87

Συνολικά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του Κορωναϊού, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, είναι 16 και καταγράφονται ανά Περιφέρεια ως εξής:

ΠΕ Αργολίδας:   1

ΠΕ Αρκαδίας:     3

ΠΕ Κορινθίας:    3

ΠΕ Λακωνίας:    1

ΠΕ Μεσσηνίας: 8

Από τα επιβεβαιωμένα κρούσματα 12 είναι άνδρες και 4 γυναίκες.

Σε ανακοίνωση που υπογράφει ο Βασίλειος Αθ. Διαμαντόπουλος, Ιατρός Δημόσιας Υγείας ΕΣΥ, Γενικός Διευθυντής Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Περιφέρειας Πελοποννήσου, αναφέρονται τα εξής:

“Ανακοινώνονται δύο νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κοροναϊού SARS-CoV-2 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Ο ένας ασθενής είναι στενή επαφή ενός ήδη επιβεβαιωμένου κρούσματος. Για τo δεύτερο κρούσμα έχει πραγματοποιηθεί και είναι σε εξέλιξη επί του παρόντος ιχνηλάτηση επαφών και χορήγηση οδηγιών από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Κατόπιν τούτων και των νέων στοιχείων που προκύπτουν, το σύνολο των προσβληθέντων από τον νέο κορονοϊό στην Περιφέρειά μας είναι δεκαέξι (16), καθώς τα δύο (2) έως τώρα περιστατικά της ΠΕ Αργολίδας καταχωρίσθηκαν σε άλλη Περιφέρεια της χώρας (παρέμεναν μόνο ως δηλωθείσα διεύθυνση) και αναλυτικότερα:

ΠΕ Αργολίδας: ένα (1)* αφαιρέθηκαν από την επίσημη επικαιροποιημένη αναφορά του ΕΟΔΥ δύο (2)*

ΠΕ Αρκαδίας: τρία (3)

ΠΕ Κορινθίας: τρία (3)

ΠΕ Λακωνίας: ένα (1)

ΠΕ Μεσσηνίας: οκτώ (8)

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι δώδεκα άνδρες (12) και τέσσερις γυναίκες (4),

Εκ των αναφερόμενων κρουσμάτων δύο (2) έχουν λάβει εξιτήριο μετά από νοσηλεία και έξι (6) νοσηλεύονται έως σήμερα σε δημόσια νοσοκομεία. Τα υπόλοιπα κρούσματα είναι προς το παρόν υπό παρακολούθηση λαμβάνοντας συγκεκριμένες οδηγίες.

Τα ανωτέρω στοιχεία είναι τα επίσημα στοιχεία που περιέχονται στην Υπηρεσία της Περιφέρειας από τη Γεν. Γραμ. Πολιτικής Προστασίας και τον ΕΟΔΥ και επικαιροποιούνται σε καθημερινή βάση.

Βρίσκονται σε εξέλιξη εργαστηριακού ελέγχου περιστατικά πιθανά ή ύποπτα λοίμωξης από τον νέο κοροναϊό”.