Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο της Βάλιας Καραμάνου, με τίτλο «IN TENEBRIS» από τις εκδόσεις ΦΙΛΥΡΑ

165
Βάλια Καραμάνου

Το νέο βιβλίο της Βάλιας Καραμάνου, εκδόθηκε εν μέσω κυκλοφοριακής απαγόρευσης και απαγόρευσης εκδηλώσεων παρουσίασης. Μπορούμε όμως να το προμηθευτούμε από τις εκδόσεις ΦΙΛΥΡΑ.

Διαβάζοντας κάποιος λίγα λόγια για την πλοκή του μυθιστορήματος, στο οπισθόφυλλο του βιβλίου, νιώθει να του κινείται έντονα το ενδιαφέρον  καθώς, ξεκινά να εξελίσσεται στο Λονδίνο και καταλήγει λόγω, απρόβλεπτων ανατροπών, στην Στυμφαλία της Κορινθίας.

 «Η Αγγελική, μια άνεργη καθηγήτρια, αποφασίζει να μεταναστεύσει στην Αγγλία κοντά στον φίλο της, τον Νίκο. Μετά από μια ολιγοήμερη επίσκεψή του στην Αθήνα και λίγες ώρες πριν την οριστική αναχώρησή τους στο εξωτερικό, μια αναπάντεχη πολεμική σύρραξη ανατρέπει τα σχέδιά τους, καθώς η χώρα βυθίζεται στο άναρχο χάος, χωρίς ρεύμα, νερό και επικοινωνία. Μέσα στο κλίμα πανικού και ανεξέλεγκτης βίας στην πρωτεύουσα, οι δυο φίλοι αποφασίζουν να καταφύγουν στο ερημικό σπίτι του Νίκου στην Στυμφαλία μαζί με ένα νεαρό ζευγάρι και το μωρό τους. Εκεί ζώντας μέσα σε έναν εφιαλτικό και πρωτόγονο κόσμο προσπαθούν να επιβιώσουν μαζί με νέους συμμάχους αλλά και επικίνδυνους εχθρούς. Παράλληλα, παλιές και νέες ερωτικές ιστορίες, αλλά και μυστικά από το παρελθόν του σπιτιού έρχονται στο φως. Κι ενώ ο εμφύλιος πόλεμος μαίνεται αδυσώπητος, καινούργιες φρικτές ανακαλύψεις θα τους γεννήσουν την υποψία πως ίσως ο πραγματικός εχθρός κρύβεται ανάμεσά τους».

Η Βάλια Καραμάνου γεννήθηκε το 1971 στην Αθήνα, όπου ζει και εργάζεται ως φιλόλογος. Έχει εκδώσει μυθιστορήματα, διηγήματα και νουβέλες. Παράλληλα έχει συμμετάσχει σε συλλογικά έργα, αρθρογραφεί σε περιοδικά και έχει το δικό της blog: http://vkaramanou.blogspot.gr/

Ακούστε την συγγραφέα να μιλά για το βιβλίο της στον σύνδεσμο

https://youtu.be/cFhXZmaCGlQ?t=114