ΚΟΡΩΝΑΪΟΣ: Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου η κατάσταση είναι καλή. Νοσηλεύονται 7, έλαβαν εξιτήριο 3, και 11 είναι στα σπίτια τους υπό παρακολούθηση

29

Δεν παρουσιάσθηκαν νέα κρούσματα του κορονοϊού SARS-CoV-2 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, το τελευταίο τετραήμερο. Παράλληλα, ένας ακόμα από τους νοσήσαντες, ο τρίτος κατά σειρά, έλαβε εξιτήριο από το νοσοκομείο που νοσηλευόταν.

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα παρέμειναν 22 συνολικά, σύμφωνα με το δελτίο που δημοσιοποιήθηκε, από τη Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Στο δελτίο αναφέρεται η εξής εικόνα:

“Δεν αναφέρονται νέα κρούσματα του κορονοϊού SARS-CoV-2 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Κατόπιν τούτου το σύνολο των προσβληθέντων από τον νέο κορονοϊό, παραμένει στην Περιφέρεια μας σε εικοσιδύο (22) και αναλυτικότερα:

ΠΕ Αργολίδας: τρία (3)* αφαιρέθηκαν από την επίσημη επικαιροποιημένη  αναφορά του ΕΟΔΥ πρόσθετα δύο (2)*

ΠΕ Αρκαδίας: τρία (3)

ΠΕ Κορινθίας: πέντε (5)

ΠΕ Λακωνίας: ένα (1)

ΠΕ Μεσσηνίας: δέκα (10)** αφαιρέθηκε από την επίσημη επικαιροποιημένη  αναφορά του ΕΟΔΥ πρόσθετο ένα (1)**

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι δεκαπέντε άνδρες (15) και επτά γυναίκες (7).

Εκ των αναφερόμενων κρουσμάτων τρία έχουν λάβει εξιτήριο μετά από νοσηλεία και επτά νοσηλεύονται έως σήμερα σε δημόσια νοσοκομεία. Τα υπόλοιπα κρούσματα είναι προς το παρόν υπό παρακολούθηση  λαμβάνοντας συγκεκριμένες οδηγίες. Ένας συμπολίτης μας έχασε τη ζωή του.

Σημειώνεται εκ νέου ότι τα ανωτέρω στοιχεία είναι τα επίσημα στοιχεία που περιέχονται στην Υπηρεσία μας από τη ΓΓΠΠ και τον ΕΟΔΥ και επικαιροποιούνται σε καθημερινή βάση. Περαιτέρω βρίσκονται σε εξέλιξη εργαστηριακού ελέγχου περιστατικά πιθανά ή ύποπτα λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό”.

Βασίλειος Αθ. Διαμαντόπουλος. Συντονιστής διερεύνησης επαφών κρούσματος στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Την ανακοίνωση υπογράφει ο Βασίλειος Αθ. Διαμαντόπουλος, Συντονιστής διερεύνησης επαφών κρούσματος στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, Ιατρός Δημόσιας Υγείας ΕΣΥ, Γενικός Διευθυντής Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Την ανακοίνωση μπορείτε να την δείτε εδώ:

Ανακοίνωση 14-04-2020