Η άλλη τραγωδία των Καλαβρύτων που μας αποκρύπτουν όλοι οι κυβερνώντες και τα κόμματα της αριστεράς!

246

από το face book του  Ioannis Bougas

Κακό πράγμα η μονόπλευρη Ιστορική λήθη, και ιδιαίτερα η λήθη των ταγμένων υπερασπιστών της ελευθερίας του έθνους από τη βία πολιτικών τρομοκρατών!

11-12 Απριλίου 1948: Ο κομμουνιστικός «ΔΣΕ» με 1.200 περίπου αντάρτες επετέθη και κατέλαβε τα Καλάβρυτα τα οποία υπεράσπιζε ένα μειωμένο τάγμα Ελληνικού Στρατού 300 περίπου ανδρών, 60 χωροφύλακες και 100 περίπου ΜΑΥ. Δολοφόνησαν αμάχους και αιχμαλώτους, και πλιατσικολόγησαν άγρια την πόλη. Πήραν 400-500 φορτία τρόφιμα και υλικά και 400 εκατομμύρια από την Τράπεζα.

Γιάννης Μπουγάς

Πολλοί από τους κομμουνιστές καπετάνιους της επίθεσης στα Καλάβρυτα έχουν τιμηθεί από το Ελληνικό κράτος.

Κορυφαίο παράδειγμα ο Νίκος Πολυκράτης (καπετάν Νικήτας) που πριν 3 χρόνια η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε το όνομά του σε στοά της Ολυμπίας οδού! Κομμουνιστικός σύλλογος του έχει αναγείρει ανδριάντα στην Πάτρα!

Στον Δημήτρη Γιαννακούρα (καπετάν Πέρδικα), γνωστό από τις θηριωδίες του στους Γαργαλιάνους, Πύλο, στα Τρόπαια, στα Καλάβρυτα, κλπ. το ΚΚΕ έχει στήσει ανδριάντα στο χωριό του!

Ο αντισυνταγματάρχης Νίκος Αρβανιτάκης, διοικητής της άμυνας, αυτοκτόνησε για να μην πέσει στα χέρια τους. Πιστεύετε ότι τιμάτε στα Καλάβρυτα ή ότι τον θυμάται κανείς;

Για τους υπόλοιπους αξιωματικούς του Ελληνικού Στρατού γράφει ο Μπελάς που ήταν παρών στην επίθεση: «..Οι υπόλοιποι αξιωματικοί πέρασαν στρατοδικείο, […] Δικάστηκαν σε θάνατο όλοι εκτός από ένα. Νομίζω ότι λεγόταν Καραγκελής..».

Ο υποδιοικητής του τάγματος, ταγ/ρχης Γαβριήλ Πακγράτης, δεν χρειάστηκε να δικαστεί γιατί εσφάγη αμέσως μετά την παράδοσή του στους αντάρτες.
Τους θυμάται κανείς;

Τον ιατρό Δημήτρη Δούβο, τον δολοφόνησαν γιατί τον βρήκαν να περιθάλπτει τραυματισμένους στρατιώτες. Πιστεύετε ότι τον τίμησε το Ελληνικό κράτος;

Ευτυχώς όμως ότι οι περισσότεροι από τους 200 περίπου στρατιώτες αιχμαλώτους που αρνήθηκαν να προσχωρήσουν στους αντάρτες αφέθησαν ελεύθεροι. Δεν δολοφονήθηκαν όπως σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις (Μουργκάνα, Τρόπαια, Βάγγου, Ταύγετος, κλπ, κλπ.).

Αιωνία η Μνήμη των Πεσόντων Στρατιωτών, Χωροφυλάκων ΜΑΥ και πολιτών!