ΑΝΑΓΕΝΕΣΙΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΥΡΓΟΥ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΙΣΤΗΣ ή ΑΓΙΑ ΑΝΥΠΑΚΟΗ

183

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μητροπολίτης Ηλείας κ.κ. Γερμανός

Διαβάσαμε με έκπληξη στο  site odigos.gr  την εγκύκλιο που έστειλε ο Μητροπολίτης Ηλείας κ.κ. Γερμανός με την οποία καλεί τους Ιερείς να μείνουν στα σπίτια τους λόγω του Κορωνοϊού και να προσευχηθούν από εκεί όλη τη Μ. Εβδομάδα και το Πάσχα.

Ως Δημοτική Παράταξη που πάντα πορευόμαστε με αρχές σε ΟΛΑ δημιουργούνται ερωτήματα, απορίες και φυσικά γεννιέται ένα  αίσθημα «θυμού».

Η Ιερά Σύνοδος μαζί με τη Κυβέρνηση αποφάσισε πρόσφατα, να λειτουργήσουν οι Ιεροί Ναοί με συγκεκριμένο αριθμό ατόμων, κατά τη περίοδο του Ορθόδοξου Πάσχα των Ελλήνων, με το φόβο ή πρόσχημα (όπως θέλει ο καθένας το σκέφτεται) του κορωναϊού..

Έρχεται τώρα ο Μητροπολίτης μας και ως Βασιλικότερος του Βασιλέως, καλεί τους Ιερείς!! (όχι τους πιστούς) να κάτσουν σπίτι τους!!

Για ποιο λόγο; Τι συμφέροντα εξυπηρετούνται; Τι κρύβεται στο βάθος;

Κυρίως γιατί βάζει σε τέτοια φοβερή πνευματική δοκιμασία Ιερείς και πιστούς;

Γνωρίζουμε εδώ και αιώνες ότι υπάρχουν σκοτεινοί κύκλοι, που επιθυμούν αυτό ακριβώς το πράγμα. Γιατί ταυτίζεται με αυτούς;

«Τα Καίσαρος Καίσαρι και τα του Θεού τω Θεώ». Η αρχή αυτή έχει κεφαλαιώδη σπουδαιότητα όχι μόνο για την θρησκευτική αλλά και για την πολιτική ζωή. Η παρουσία της Εκκλησίας έχει μεγάλη σπουδαιότητα για την πολιτική ζωή, γιατί εμποδίζει το κράτος να παραβιάζει την αρχή της εκκοσμικεύσεώς του και να γίνεται ολοκληρωτικό. Αυτό βέβαια απαιτεί αντίστοιχα και από την Εκκλησία να μην παραβιάζει την δική της αρχή και να καθίσταται πολιτική εξουσία.

Εσείς τώρα κ. Μητροπολίτη αποδίδεται τα του Θεού τω Καίσαρι.

Επαφίεται στους Ιερείς της Ηλείας να επιδείξουν Αγία Ανυπακοή. (Ανυπακοή στον Πνευματικό τους όταν αυτός έρχεται σε αντίθεση με της αρχές της Ορθόδοξης Πίστης).

Εμείς θα κάνουμε ομολογία Πίστης, σε αυτούς τους έσχατους καιρούς και σας καλούμε να το ξανασκεφτείτε πολύ σοβαρά και γρήγορα.

Μην βάζετε σε ρήξη την Εκκλησία με το ποίμνιο.

Χάρης Μιχαλακόπουλος

Ένας ταπεινός πιστός και αμαρτωλός. Δημοτικός Σύμβουλος Πύργου

Χάρης Β. Μιχαλακοπουλος