Σώζεται η οικία του Παύλου Μελά με παρέμβαση ΥΠΕΘΑ και εταιρείας «Κύκλωψ»

81

Το ΥΠΕΘΑ μαζί με την ευγενική χορηγία της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας Δράμας «Κύκλωψ» προχωρά στην υλοποίηση του έργου, που θα αποτελεί επίτευγμα ιδιαίτερης ιστορικής αλλά και καλλιτεχνικής/αρχιτεκτονικής αξίας και αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του 2020.

Στην ανακοίνωσή του το Υπουργείο τονίζει αρχικά ότι :

«η πολιτιστική ανάπτυξη της χώρας μας κατέχει υψηλή θέση ανάμεσα στις προτεραιότητες της Κυβέρνησης και για την επίτευξη αυτού του σκοπού αναπτύσσει ρεαλιστικές πολιτικές, με απτά και μετρήσιμα αποτελέσματα, αντιλαμβανόμενη την ιστορική κληρονομιά ως ένα δομικό στοιχείο της Εθνικής μας ταυτότητας».

Επίσης αναφέρεται:

«Το μοναδικό αυτό μνημείο διαφύλαξης του ιστορικού αποθέματος του Έθνους μας, περιήλθε στην ιδιοκτησία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας κατόπιν δωρεάς της εγγονής του Παύλου Μελά κ. Ναταλίας Ιωαννίδου, η οποία διατηρεί τη μακρά παράδοση της οικογενείας της, για προσφορά και ανιδιοτελή αγάπη της την Πατρίδα».

Σχόλιο ακρομόλιον: Ελπίζουμε αυτή η προσπάθεια να τελεσφορήσει και θυμίζουμε ότι ανάλογη ανακοίνωση υπήρχε και το 2015 μεταξύ του ΥΠ.ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ και  διαφορετικούς ανάδοχους( εταιρία ΚΛΕΟΣ Α.Ε), αλλά προφανώς τότε δεν έγινε κάτι σοβαρό.

ΠΗΓΗ: ΕΔΩ