Σε επιτήρηση το νοσοκομείο Καλαμάτας. Ο καρδιολόγος του νοσοκομείου βρέθηκε θετικός στον Κοροναϊό. Απομονώνεται η πόλη. Μέτρα για το λιμάνι και το αεροδρόμιο

160

Το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωναϊού στην Περιφέρεια Πελοποννήσου ανακοινώθηκε χθες, Τρίτη 17 Μαρτίου, στην Καλαμάτα.

Όπως έγινε γνωστό, πρόκειται για ιατρό (Καρδιολόγο) του Γενικού Νοσοκομείου της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, ο οποίος και τέθηκε σε περιορισμό στο σπίτι του.

Σημερινές πληροφορίες αναφέρουν ότι το Νοσοκομείο Καλαμάτας κηρύχθηκε σε 14ήμερη καραντίνα. Συγχρόνως λαμβάνονται μέτρα απομόνωσης της πόλης, ως προς την είσοδο και έξοδο μετακινούμενων πολιτών.

Ιδιαίτερα μέτρα αναμένεται να ανακοινωθούν για την λειτουργία του λιμένος και του αεροδρομίου της πόλης.

Παναγιώτης Νίκας. Περιφερειάρχης Πελοποννήσου

Με την αφορμή αυτή, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας εξέφρασε ευχές για περαστικά, αλλά και παράλληλα ευχαρίστησε -για μία ακόμα φορά- “το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του αγώνα και δυστυχώς έχει και θύματα σε αυτή του την προσπάθεια”.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Νοσοκομείου Καλαμάτας, “σήμερα Τρίτη 17/3/2020 και ύστερα από ενημέρωση που είχαμε από το Εργαστήριο Μοριακής Διάγνωσης Λοιμογόνων Παραγόντων του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών, από τα τελευταία 5 δείγματα που είχαν σταλεί από το Νοσοκομείο Καλαμάτας βρέθηκαν 4 αρνητικά και το ένα θετικό.

Το Νοσοκομείο Καλαμάτας βρίσκεται σε απόλυτο συντονισμό και συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας για την διαχείριση της συγκεκριμένης περίπτωσης. Συνιστάται ψυχραιμία και αισιοδοξία”.