γράφει ο Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου
Λυμωξιολόγοι, κυβερνήσεις και ΜΜΕ έχουν επιδοθεί σε ένα πρωτοφανές παιχνίδι ανταγωνισμού στην κατατρομοκράτηση του πληθυσμού, με αφορμή τον Κορωναϊό.
Ειδικότερα στην Ελλάδα, υποβαθμίζουν τον (αναλογικά) υπερβολικά μεγάλο αριθμό θανάτων (83) από τα διάφορα στελέχη της γνωστής σε όλους μας Γρίπης, με την ύπαρξη της οποίας έχουμε όλοι συμβιβασθεί. Συγχρόνως, παίζουν το παιχνίδι του “κρατάω καθυστέρηση”, χωρίς να φαίνεται να τους ενδιαφέρουν οι επιπτώσεις στην οικονομία και την κοινωνία.
Οι αρμόδιοι γνωρίζουν ότι η καταπόνηση του συστήματος Υγείας λόγω των κρουσμάτων γρίπης είναι τεράστια και προσπαθούν να τραβήξουν πίσω το χρόνο εξάπλωσης της (αναπόφευκτης) επιδημίας του Κορωναϊού, μέχρι να ανέβει η θερμοκρασία και να εξασθενίσει η υπάρχουσα επιδημία Γρίπης.
Αυτή τη στιγμή, οι ΜΕΘ (Μονάδες Εντατικής Θεραπείας) του ΕΣΥ είναι κατειλημμένες κατά 80% περίπου από ασθενείς που πάσχουν σοβαρά από τις επιπτώσεις της γρίπης στον εξασθενημένο (για άλλους λόγους) οργανισμό τους. Από αυτούς είχε, διαπιστωμένα, εμβολιασθεί το 40%. Όπως δεικνύουν τα στατιστικά στοιχεία, τελικώς, θα καταλήξουν περίπου το 60% των νοσηλευόμενων στις ΜΕΘ.
Μέχρι στιγμής, στην φετινή περίοδο, η Ελλάδα μετρά 83 νεκρούς από γρίπη, με μέσο όρο ηλικίας τα 74 έτη, εκ των οποίων το 45% είναι γυναίκες. Παρ’ όλα αυτά, “επικοινωνιακά δεν έχει ανοίξει ρουθούνι”. Δεδομένου ότι βρισκόμαστε στην 21η εβδομάδα της καταμετρούμενης περιόδου των 32 συνολικά μηνών αναμένεται ο θάνατος 40 περίπου ακόμη προσβαλλόμενων από γρίπη.
Στην ίδια περίοδο, πέρυσι, δηλαδή από την 40η εβδομάδα του 2018 μέχρι την 20η εβδομάδα του 2019, κατάληξαν 154 ασθενείς (λόγω γρίπης), εκ των οποίων οι 140 σε ΜΕΘ και με μέσο όρο ηλικίας τα 62 έτη. Οι εμβολιασμένοι εξ αυτών ήσαν το 28%.
Οι ζημιές στην παγκόσμια οικονομία, λόγω της φοβίας για την εξάπλωση επιδημίας Κορωναϊού, εκτιμώνται ήδη στα 7 τρις Ευρώ με ανοδικές τάσεις και βασικά πληττόμενες χώρες την Κίνα, τη Νότια Κορέα και την Ιταλία.
Στην Ελλάδα οι οικονομική βλάβη, χωρίς ακόμη να εξαπλωθεί η επιδημία ή να υπάρξει έστω και ένας νεκρός εκτιμάται ότι είναι μεγαλύτερη των 3 δις Ευρώ.
Η άγνοια και ο φόβος, είναι εργαλεία που χρησιμοποιούν πολύ συχνά οι ισχυροί (θεσμικοί και εξωθεσμικοί) παράγοντες του κόσμου. Είναι δοκιμασμένες συνταγές στην ποδηγέτηση των μαζών, τοπικά, ευρύτερα και παγκοσμίως.
Απομένει να μάθουμε, κάποια στιγμή, αν αυτό συμβαίνει και τώρα. Αν πρόκειται για μια δοκιμασία τύπου Reset για την ευρισκόμενη υπό καθεστώς δοκιμασίας παγκόσμια οικονομία ή αν πράγματι έπρεπε να πληρώσουμε αυτό το τίμημα ως ανθρωπότητα που παραβίασε τα όριά της.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Τα στοιχεία στα οποία αναφέρομαι είναι επίσημα. Οι συλλογισμοί και τα συμπεράσματα είναι δικά μου. (Π.Ι.Δ.)
Την Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2024 συγκροτήθηκε σε σώμα το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΜΕ Αργολίδας για…
Οι κατηγορίες τις οποίες απευθύνει δημοσίως η Δημοτική Παράταξη “Ναύπλιο Επόμενη Μέρα” κατά της διοίκησης…
Με αφορμή την παράλυση των μηχανισμών παροχής υπηρεσιών προς τους Δημότες, από τη διοίκηση Μαλτέζου,…
Διαβάστε τι είπε η Ευρωβουλευτής Αφροδίτη Λατινοπούλου απευθυνόμενη προς την Oλομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου και αναφερόμενη…
γράφει ο Α.ΛΗΘΙΝΟΣ Κάντε ένα κόπο. Ανατρέξτε να δείτε πόσο ήταν το δημόσιο χρέος ως…
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αργολίδος κ.κ. Νεκτάριος, από τον χώρο της Αίθουσας Τέχνης «Μέγας Αλέξανδρος» στο Άργος ανέπτυξε το βαθιά πνευματικό…