ΟΧΙ στην ανθρωποφαγία-ΝΑΙ στον σκεπτικισμό

112
Χάρης Μιχαλακόπουλος

Γράφει ο Χάρης Βασιλείου Μιχαλακόπουλος…

Όσοι ανησυχείτε για τους (ίσως) επιπλέον θανάτους (υπάρχουν πίνακες στατιστικής δείτε τους άφοβα δεν κολλάτε ιό), που θα έχει η Μεγάλη Βρετανία, η Σουηδία και άλλες χώρες, που πήραν την δική τους απόφαση να επιλέξουν δική τους στρατηγική (ανοσία αγέλης ή περιορισμένα μέτρα και όχι εγκλεισμό) σε αυτή τη τρέλα, να μου το ξαναπείτε  καλοκαίρι και ίσως το φθινόπωρο.

Όταν αυτές οι χώρες, μετά το τέλος αυτού του οικονομικού- κοινωνικού -εργασιακού Αρμαγεδώνα, θα έχουν όμως μια οικονομία και εργασιακό περιβάλλον να διαχειριστούν (ίδιες ή καλύτερες εξαρτάται από πολλούς παράγοντες), γιατί δεν τα αφήνουν να διαλύονται με τακτικές σκληρού “μένουμε σπίτι”.

Οι άλλες χώρες του σκληρού “μένουμε μέσα”, με τα τεχνητά συστήματα παροχών, επιδομάτων (δε θα σας τα αναλύσω γιατί έφαγα ώρες να σκεφτώ πως διοχετεύεται η απάτη των δήθεν δισ. ευρώ, σε αγορά και λαό προσωρινά), θα έχουν απλά διαλυθεί οικονομικά και ανεπίστροφα… απλά δεν θα έχουν οικονομία… και θα έρθουν τα κάθε είδους αρπακτικά (funds) και θα τις ξεσκίσουν (πάλι), αρπάζοντας ή υποθηκεύοντας ότι έχει απομείνει (ορυκτό -πλούτο -αγαθά -αρχαιότητες κλπ).

Αυτή είναι μια μάλλον οικονομικοτεχνική προσέγγιση, που έχει όμως ανθρωπιστικές προεκτάσεις εάν στο εγγύς μέλλον συν-υπολογίσουμε τις αυτοκτονίες, τα ψυχολογικά ενός υποχρεωτικού εγκλεισμού, τη φτωχοποίηση, τις περικοπές εργασιακών θέσεων, τις περικοπές σε ατομικά δικαιώματα και ελευθερίες, τις αυτοκτονίες, τους υποχρεωτικούς και χωρίς ανάλυση και αιτιολόγηση εμβολιασμούς (για το καλό μας -ήδη πέταξαν το παραμύθι στα ΜΜΕ για κάθε 30 χρόνια πανδημία), το χάσμα που δημιουργείται πάλι μεταξύ ελίτ και λαού -κλπ κλπ…..

Στην Ελλάδα μας τώρα, 15 δισεκατομμύρια που λένε ως ποσό ότι θα στοιχίσει και θα  δώσουν, ήδη θα είναι η οικονομία που θα κάνουν σε περιστολή εξόδων λειτουργίας του κρατικού μηχανισμού (βενζίνες -ρεύμα -τηλέφωνα -οδοιπορικά κλπ παροχές και βλάβες όσο μένουν σπίτι και δουλεύουν εξ αποστάσεως και φυσικά δε προσλαμβάνεται πουθενά εποχικό προσωπικό που είναι εκατοντάδες χιλιάδες κάθε έτος)…

Άλλωστε καμία αμφιβολία δεν έχω ότι τα 11 μύρια στα ΜΜΕ και πολλά από τα 13 στα κόμματα (που θα πάνε επίσης σε ΜΜΕ με πλάγιους τρόπους), θα πιάνουν τόπο πάντοτε…

Με τίποτα δε πρέπει να ξεχνάμε επίσης ότι, ξαφνικά η «τσιγκούνα» και απειλητική Ε.Ε (θυμάστε την έκφραση «μας κουνούν το δάχτυλο;»), είπε το περιβόητο «χαλάστε όσα λεφτά χρειαστούν»!!. Το τι θα ζητήσουν μετά φυσικά δεν το είπαν!…

Αυτό που θέλω να πω είναι ότι μια Ελληνική παροιμία λέει “μη ξεβρακώνεσαι πριν δεις το ποτάμι”…

Η σοβαρή κριτική ας γίνει προς το φθινόπωρο που η βαριά μας βιομηχανία (ο τουρισμός) θα έχει πολλές απώλειες και τότε άλλα “αναγκαία” μέτρα θα έρθουν για το καλό μας πάντα φυσικά…(το ταξίδι στο άγνωστο συνεχίζεται).

Προτείνονται, όσο κάθεστε -ομαστε σπίτι, ταινίες όπως:

 «Matrix» με τον Κιανού Ρίβς  

ή το «Truman Show» με τον Τζιμ Κάρεϊ

  ή  διαβάζουμε Γκιστάβ Λε Μπον «Ψυχολογία των Μαζών»

ή Τζωρτζ Όργουελ «1984»

ή το «Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΑΣ» του Kinman Dwight

ή το «Δόγμα του ΣΟΚ» του Ναόμι Κλάιν

ή το «η Χειραγώγηση του όχλου» του Νικόλο Μακιαβέλλι

… (υπάρχουν φυσικά και άλλα πολλά βιβλία και ταινίες)

Ίσως μετά από αυτές τις θεάσεις και αυτές τις αναγνώσεις, δείτε ή κρίνετε με άλλο μάτι όλους αυτούς τους τιτανοτεράστιους (αλλά και τους μικρότερους) φωστήρες των ΜΜΕ που θέλουν το «καλό» σας και σας βομβαρδίζουν με αριθμούς και εικόνες (πάντα επιλεκτικά), με πίνακες και «ειδικούς» (πάντα επιλεκτικά) και ΚΥΡΙΩΣ σας φυτεύουν στο κεφάλι νέους όρους (π.χ «ατομική ευθύνη»), ιδεολογίες, φοβίες, νόμους, «πρέπει»  κλπ…

Αυτοί (η ελίτ) έχουν και τα μέσα (ΜΜΕ και χρήμα με αντίκρισμα ή χωρίς) και το σκοπό και το στόχο…

Εσύ μήπως να βάλεις στόχο την ίδια τη ΖΩΗ, ταΐζοντας τα ΣΩΣΤΑ ιδανικά, με τη σωστή (πνευματική) τροφή;

Τότε ίσως κρίνεις λιγότερα αυστηρά αυτό το άρθρο και δεν με ρίξεις στη πυρά, στο σύγχρονο κυνήγι μαγισσών που έχει γίνει μόδα τώρα, στους έχοντες αντίθετη άποψη ή έστω σε αυτούς που τολμούν να παραμένουν σκεπτικιστές ….

ΥΓ. Και προσοχή στην «ανθρωποφαγία» Έλληνες. Μην πέσετε στη παγίδα να γίνετε οι «συνέταιροι» της ελίτ, με το καινούργιο πρόσχημα της «ατομικής ευθύνης». Μη δέχεσαι να σου μεταβιβάζουν συνέχεια τις ευθύνες τη στιγμή που όλη σου τη ζωή δε σου μεταβίβασαν ΠΟΤΕ τα δικαιώματα και τα κρατούν μόνο για τους εαυτούς τους.