Οι Έλληνες έδωσαν μαθήματα στους κυβερνητικούς, εορτάζοντας την 25η Μαρτίου. Απέδειξαν ότι «Πάντα υπάρχει τρόπος, όταν υπάρχει πίστη»

292
Εκπρόσωποι Δικτύων Πολιτών Λαμίας, Θεσσαλονίκης, 6ου ΔΔ Αθηνών

γράφει ο Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου

Οι συστημικοί κυβερνώντες αξιοποιώντας τις εντολές που έβγαλαν και τις φοβίες που καλλιέργησαν, σχετικά με τα αποτελέσματα της επιδημίας του Κορωναϊού, απαγόρευσαν εμφανώς ή εμμέσως κάθε εορτασμό της 199ης επετείου της Εθνεγερσίας του 1821. Έφτασε στο σημείο, ένας εκ των «προθύμων» κυβερνητικών βουλευτών, ο Γιάννης Ανδριανός (Αργολίδα), να χαρακτηρίσει, σε δήλωσή του, την απαγόρευση κατάθεσης στεφάνων ως  «…υποχρεωτική άσκηση υπευθυνότητας, πατριωτισμού και αλληλεγγύης»

Αντέδρασαν οι Έλληνες στους Θεοδωρικάκους και τους Ανδριανούς! Χωρίς διχαστικά κηρύγματα, όπως ίσως επεδίωκαν κάποιοι επιτελείς του Κυρ. Μητσοτάκη.

Οι πάντοτε πρωτοπόροι “Μακεδόνες Δραμινοί”.

Τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης γέμισαν με αναρτήσεις Πατριωτικού περιεχομένου.

Κάποιοι Δήμαρχοι, όπως ο Καμπόσος του Δήμου Άργους -Μυκηνών και ο Παπανικολάου της Γλυφάδας, έβγαλαν ντουντούκες στους δρόμους που παιάνιζαν εμβατήρια και Εθνικό Ύμνο.

Κάποιοι Πρόεδροι και Σύμβουλοι Κοινοτήτων και Δημ. Διαμερισμάτων προχώρησαν σε σημαιοστολισμό των μνημείων και κατέθεσαν μόνοι του στεφάνι.

Κάποιοι Σύλλογοι και πρωτοβουλίες Πολιτών έκαναν το ίδιο.

Εκατοντάδες Πολίτες κατέθεσαν λίγα λουλούδια σε μνημεία των δήμων και των χωριών τους.

Χωρίς να παραβιάζουν τις “οριακά νόμιμες κυβερνητικές εντολές”, που η νέα Πρόεδρος έσπευσε να επικροτήσει δημοσίως, ως μη όφειλε, έστειλαν ένα μήνυμα στους κυβερνήτες ότι «Αυτά που έχετε στο πίσω μέρος του μυαλού σας να τα ξεχάσετε. Να τα θάψετε, διαφορετικά θα τα θάψουμε εμείς»!

Εκπρόσωποι των Δικτύων Πολιτών σε Φάρσαλα και Πρέβεζα

Αξίζει, όμως ιδιαίτερης αναφοράς η πρωτοβουλία κατάθεσης στεφάνων ή λουλουδιών από μέλη των νεοεμφανισθέντων “Δικτύων Πολιτών” που, εξέφρασαν την επιθυμία όλων των Ελλήνων να τιμηθεί η Επέτειος της Εθνεγερσίας και οι Ήρωες του 1821 … Ηρώων που η κα Αγγελοπούλου και οι συν αυτώ αποσιωπούν συστηματικά.

Σε δεκάδες πόλεις της Ελλάδος, με αδιάψευστο στοιχείο τις φωτογραφίες και τα βιντεάκια που αναρτήθηκαν, εκπρόσωποι δεκάδων Δικτύων Πολιτών απέδειξαν εμπράκτως πως «ανεχόμαστε τις απαγορεύσεις μέχρι ένα όριο». Έδειξαν στους κυβερνητικούς και τα συνένοχα συστημικά κόμματα ότι «υπήρχε τρόπος να τιμήσουμε την Εθνεγερσία και τους Ήρωές της, που έδωσαν παράδειγμα θυσίας και απέδειξαν την δυνατότητα της Νίκης των αποφασισμένων επί των δήθεν ισχυρών».

Εκπρόσωποι των Δικτύων Πολιτών σε Αρχαία Πίσα Ηλείας, Πλατάνου Ηλείας και Ζαχάρως Ηλείας

Ήταν μια μικρή εξέγερση! Ήταν ένα δοκίμιο πολιτικού ανταρτοπολέμου. Ήταν η απόδειξη ότι οι κυβερνώντες έχουν διαφορετική αξιολόγηση από τους “μικρούς” φυσικούς προασπιστές των  Εθνικών προτεραιοτήτων. Με απλά λόγια, εκατοντάδες Έλληνες σε όλη την επικράτεια έκαναν αυτό που δεν σκέφτηκε ή δεν θέλησε να κάνει το σύστημα που μας κυβερνά.

Ο Λαός των Ελλήνων αντιστάθηκε στις προσταγές υποτίμησης ενός εκ των επετειακών πυλώνων του Ελληνικού Έθνους και τίμησε τους Ήρωές του. Απέδειξε ότι «Πάντοτε υπάρχει ο τρόπος. Αρκεί να υπάρχει η Πίστη».

…………………………………

* Παραθέτω ολόκληρη την σχετική παράγραφο της δήλωσης Ανδριανού «…  Αυτή η υποχρεωτική άσκηση υπευθυνότητας, πατριωτισμού και αλληλεγγύης (σ.σ. η μη κατάθεση στεφάνων στα Μνημεία) είναι προϋπόθεση ώστε να γιορτάσουμε του χρόνου όπως της αρμόζει την διακοσιοστή επέτειο της Επανάστασης του 1821».