Γράφει η Θέκλα Μεταξά ερευνήτρια-αστρολόγος

Δεν πρόκειται για υπερβολή, και αυτό είναι κάτι που αντιλαμβανόμαστε καθημερινά, με γεγονότα που διαδέχονται το ένα το άλλο, γρήγορα, αναπάντεχα, και απροειδοποίητα.

Ο Μάρτιος ξεκίνησε με έναν Ερμή ανάδρομο στο υγρό ζώδιο των Ιχθύων, το χειρότερο ζώδιο που θα μπορούσε να βρεθεί, γιατί στη θέση αυτή είναι σε θέση εξορίας και πτώσης ταυτόχρονα. Μπήκε και πάλι στον Υδροχόο, άλλη δυσμενής θέση, και στις 16 του μήνα μπαίνει και πάλι στους Ιχθύες. Αποτέλεσμα; Δυσκολίες στην επικοινωνία, περιορισμοί στις μετακινήσεις, παραπληροφόρηση, απόκρυψη γεγονότων (αλήθεια, τι γίνεται στον Έβρο και τα νησιά;), λογοκρισία, ασυνεννοησία.

Στις 20 Μαρτίου, στις 05.50 το πρωί, ο Ήλιος θα μπει στο ζώδιο του Κριού. Πρόκειται για την Εαρινή Ισημερία, την αρχή του χρόνου, ένα κομβικό σημείο της κάθε χρονιάς. Ο Ήλιος θα βρίσκεται στον 1ο οίκο, τον οίκο του λαού, και θα είναι ο κυβερνήτης της νέας χρονιάς. Ως κυβερνήτης, έχει και καλές και κακές προθέσεις, εξαρτάται και από άλλες παραμέτρους. Καίει όταν θυμώσει, ζεσταίνει και δίνει ζωή όταν είναι ευχαριστημένος. Το γεγονός ότι θα βρίσκεται στο ανατολικό τμήμα του ωροσκοπίου, δείχνει μια ταχύτητα στη ροή των γεγονότων, και όλα όσα περιμένουμε να γίνουν, θα γίνουν λίγο νωρίτερα από το αναμενόμενο. Ο Ήλιος εκείνη τη στιγμή θα κάνει τετράγωνη όψη με τους Δεσμούς της Σελήνης, δείχνοντας μας έτσι, πως ότι διαδραματίζεται είναι μοιραίο, προγραμματισμένο και απαραίτητο.

Άρης, Πλούτων, Δίας, Κρόνος και αστεροειδής Pallas (Αθηνά) στο ζώδιο του Αιγόκερου. Δυο πολεμιστές μαζί. Τι σημαίνουν όλα αυτά; Θα περπατάμε πάνω σε ναρκοθετημένο έδαφος. Όχι ειδικά εκείνη την ημέρα, αλλά από εκεί και πέρα.

Ταυτόχρονα, ο αστεροειδής Vesta (Θεά Εστία), θα βρίσκεται στις 29 μοίρες του Ταύρου, εκεί που κατοικούν οι Πλειάδες, οι 7 αδελφές που ….θρηνούν. Δεν φαίνεται ότι τα πράγματα θα είναι χαρούμενα, με τόσους θρήνους.

Η Εστία- Vesta στο πρόσωπο του Ταύρου, με τις Υάδες, και λίγο αργότερα στο λαιμό του Ταύρου με τις Πλειάδες, μας δείχνει ότι το «μάντρωμα» και ο κατ’ οίκον περιορισμός, έχει μέλλον ακόμα. Να σεβαστούμε την Εστία, είναι η Θεά της οικογένειας, του οίκου, της θαλπωρής. Μας ενημερώνει για το τι πρέπει να κάνουμε.

Στις 22 Μαρτίου, ο Κρόνος αφήνει την τωρινή του κατοικία στον Αιγόκερο, και μετακομίζει στον Υδροχόο, όπου μετά από μια περιπετειώδη πορεία με πισωγυρίσματα και περίεργες όψεις, παραμένει μέχρι το 2023. Η προηγούμενη φορά που ο Κρόνος ήταν στον Υδροχόο ήταν μεταξύ του 1991 και 1994.

Στις 23 Μαρτίου θα ανακαλύψουμε ότι θα είναι πολύ δύσκολο να συγκρατήσουμε την ψυχραιμία μας, πράγμα που θα είναι απαραίτητο να γίνει, κι ας νιώθουμε το έδαφος να φεύγει κάτω από τα πόδια μας. Πρόκειται για τη συνάντηση του Άρη με τον Πλούτωνα. Δύσκολες στιγμές.

Στις 24 Μαρτίου θα έχουμε Νέα Σελήνη στο ζώδιο του Κριού. Κάτι νέο ξεκινάει. Ευχάριστο ή δυσάρεστο, θα φανεί.

Στις 30 Μαρτίου ο Άρης μπαίνει στον Υδροχόο, και στις 31 συναντάει τον Κρόνο. Η κατάσταση θα είναι επιεικώς εκρηκτική, και θα έχει σχέση με την κάθε μορφής εξουσία.

Θα επιβιώσουμε μόνο αν είμαστε ενωμένοι, αν έχουμε αλληλεγγύη μεταξύ μας, αν μπορούμε να προσαρμοστούμε, αν έχουμε καθαρό μυαλό. ‘Έχουμε περάσει πολλές δοκιμασίες, θα περάσει κι αυτή.

 

 

 

Share
Δημοσιεύτηκε από
Akromolio.gr [X]

Recent Posts

Φορτώνουν το δήμο με δάνειο 3.000.000+

γράφει ο Ε.Π.ΜΟΝΟΣ Χάθηκαν 5 ολόκληροι μήνες και ο Δήμος Άργους Μυκηνών πορεύεται (και θα…

% μέρες πρίν

Συνάντηση 6 χορωδιών στο Άργος

Όταν πριν από τρία χρόνια ο Σύλλογος «Φίλοι του Δημοτικού Ωδείου Άργους» και η Μικτή Χορωδία…

% μέρες πρίν

Καλές εντυπώσεις από τον Ημιμαραθώνιο Επιδαύριο δρόμο

Ο αναβαθμισμένος ιστορικός Επιδαύριος δρόμος που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 12 Μαΐου 2024 ολοκληρώθηκε με επιτυχία…

% μέρες πρίν

Αναγέννηση Πύργου: Έφερε 3 χρυσά, 2 ασημένια και 2 χάλκινα

Με επτά μετάλλια, (τρία χρυσά, δύο ασημένια και δύο χάλκινα) επέστρεψε η αποστολή της “Αναγέννησης…

% μέρες πρίν

ΠΥΡΓΟΣ: Συνεχίζονται τα χρήσιμα έργα και σχεδιάζεται το μέλλον

Με έργα προϋπολογισμού περίπου 2.000.000 ευρώ (οι συμβάσεις των οποίων υπεγράφησαν την Τρίτη 14η Μαΐου…

% μέρες πρίν

Συμφωνούμε … διαφωνώντας

γράφει ο Γιάννης Κουριαννίδης* Τα όσα συμβαίνουν στη γειτονιά μας τις τελευταίες ημέρες είναι αναμφισβήτητα…

% μέρες πρίν