Ελληνική φαρμακοβιομηχανία στο δρόμο της προσφοράς για τον κορωνοϊό

295

Η φαρμακοβιομηχανία Uni-pharma SA  των αδερφών Γιούλη και Ειρήνη Τσέτη, αγόρασε ποσότητα 5 τόνων χλωροκίνης από την Ινδία.

Όπως δήλωσε η Ιουλία Τσέτη, CEO της Uni-pharma SA

«η εταιρεία έχει ήδη προβεί σε παραγωγή του φαρμάκου Unikinon, ως μία πιθανή επιτυχής θεραπεία για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού (SARS COVID-19).Τώρα, λοιπόν, η Uni-pharma SA θα διαθέσει ΔΩΡΕΑΝ 24 εκατομμύρια δόσεις Unikinon στο Ελληνικό Κράτος».

Το θεραπευτικό σχήμα θα καθορισθεί, ανάλογα με τις συστάσεις της επιστημονικής κοινότητας. Ωστόσο να σημειωθεί, ότι υπάρχουν ήδη διεθνή δεδομένα για την χλωροκίνη, τα οποία προκύπτουν είτε γιατί το φάρμακο χορηγείται ήδη σε ασθενείς με COVID-19, είτε γιατί βρίσκονται σε εξέλιξη κλινικές μελέτες. Όπως τονίζει η κ. Τσέτη :

«με υψηλό αίσθημα ιστορικής ευθύνης και κοινωνικής προσφοράς, η Uni-pharma SA δηλώνει ότι βρίσκεται πάντα κοντά στον Έλληνα ασθενή και τις ανάγκες του, στηρίζοντας τη Δημόσια υγεία, όπως άλλωστε αυτό πράττει τα τελευταία 57 έτη. Γιατί πάνω απ’ όλα, στόχος μας πρέπει να είναι η ισότιμη πρόσβαση όλων των ασθενών στις θεραπείες τους και ιδιαίτερα την ώρα της ανάγκης»

Η UNI-PHARMA, η πρώτη εταιρεία του ομίλου, αποτέλεσε όραμα του πατέρα της οικογένειας, Κλέωνα Τσέτη, ενός δημιουργικού ανθρώπου που έβλεπε μπροστά και αφουγκραζόταν της ανάγκες της εποχής του. Ο Κλέωνας Τσέτης ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του με δύο φαρμακεία στην Άρτα το 1956 και στη συνέχεια έπειτα από παρότρυνση της συζύγου του πήγε  στην Αθήνα όπου και ξεκίνησε την εταιρεία UNI-PHARMA, δίνοντας της μια έξυπνη ονομασία ικανή να σταθεί στην παγκόσμια αγορά. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ίδια εταιρία έχει συμβάλλει στην έκδοση του Όρκου του Ιπποκράτη στα Κινέζικα.

ΠΗΓΗ:  ΕΔΩ