Σκληρή κόντρα Λεβεντάκη (Δήμαρχου Τριφυλίας)  – Μαντά (Βουλευτή ΝΔ Μεσσηνίας)

171

Αντιπαράθεση έχει ξεσπάσει με αφορμή τα μέλη της Λιμενικής Επιτροπής του Λιμενικού Ταμείου Μεσσηνίας. Σε αυτή τη κόντρα έχει λάβει μέρος και το ΜΜΕ «ΘΑΡΡΟΣ» της Καλαμάτας. Εμείς σας ενημερώνουμε με αναλυτικό ρεπορτάζ τι είπε ο καθένας και βγάλτε εσείς μόνοι σας τα συμπεράσματά σας.

 

ΘΑΡΡΟΣ: 10/03/2020 13:07

Σε βάρος του βουλευτή Μεσσηνίας της ΝΔ, Περικλή Μαντά, επιτίθεται ο δήμαρχος Τριφυλίας, Γιώργος Λεβεντάκης, για την απόφαση του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Πλακιωτάκη, περί συγκρότησης της Λιμενικής Επιτροπής του Λιμενικού Ταμείου Μεσσηνίας. Εκείνο δε που προκαλεί εντύπωση είναι το γεγονός ότι η ανακοίνωση του κ. Λεβεντάκη σε βάρος του βουλευτή Μεσσηνίας εξεδόθη χθες, 9 Μαρτίου, ενώ η απόφαση υπουργού έχει υπογραφεί από τις 7 Φεβρουαρίου και έχει δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως με ΦΕΚ Υ.Ο.Δ.Δ. 133 από τις 24 Φεβρουαρίου και στη νέα Λιμενική Επιτροπή συμμετέχει εκπρόσωπος του δήμου Τριφυλίας ο αντιδήμαρχος του κ. Λεβεντάκη, Αντώνης Βλάχος. Στην ανακοίνωση του κ. Λεβεντάκη αναφέρεται επί λέξει: «Με την παρούσα μου δηλώνω την έντονη δυσαρέσκειά μου για την πρωτοβουλία του βουλευτή Μεσσηνίας κ. Περικλή Μαντά να προτείνει ως μέλη του Λιμενικού Ταμείου Νομού Μεσσηνίας,  εν αγνοία του Δημάρχου Τριφυλίας και χωρίς καμία ενημέρωσή μου, ως είχε ηθική υποχρέωση να πράξει για τους εξής λόγους: Διότι το Λιμενικό Ταμείο Μεσσηνίας διαχειρίζεται μόνο τους Λιμένες της Κυπαρισσίας, της Μαραθόπολης και της Μεθώνης, αφού από το 2012 τόσο ο Δήμος Καλαμάτας έχει συστήσει Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Καλαμάτας όπου έχει υπαχθεί ο λιμένας Καλαμάτας όσο και ο Δήμος Πύλου Νέστορος, Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πύλου όπου έχει υπαχθεί ο λιμένας της Πύλου και δεν θέλησε να συμπεριλάβει σε αυτό το λιμένα της Μεθώνης. Όπως είναι γνωστό για τα δυό μας λιμάνια βρίσκονται σε εξέλιξη έργα, τα οποία άπτονται του άμεσου ενδιαφέροντος και υποχρεώσεων του Δήμου μας, και πιστεύω ότι είναι αδιανόητο να συστήνεται  επιτροπή του Λιμενικού Ταμείου Μεσσηνίας,  που μας αφορά άμεσα, χωρίς να λαμβάνουμε γνώση και χωρίς να ζητείται η γνώμη της Δημοτικής αρχής, πέραν των ελαχίστων που αρμόδιες υπηρεσίες εκ του νόμου είχαν υποχρέωση να πράξουν. Τέτοιες ενέργειες είναι αντίθετες στα συμφέροντα του Τριφυλιακού Λαού, και εκλαμβάνονται ως χτυπήματα κάτω από τη μέση κατά της παρούσης Δημοτικής Αρχής. Η Δημοτική αρχή και προσωπικά εγώ θα προασπίσω με όλες μου τις δυνάμεις και κάθε κόστος, τα συμφέροντα του Δήμου Τριφυλίας και των λιμένων του, παρά τις αντίθετες βουλές του οποιουδήποτε, οι οποίοι τοποθετούν το προσωπικό τους συμφέρον πάνω από το συμφέρον των πολιτών της Τριφυλίας». Αλήθεια, οι συνεργαζόμενες παρατάξεις με τον κ. Λεβεντάκη και οι επικεφαλής και οι σύμβουλοί τους συμφωνούν με το περιεχόμενο της ανακοίνωσής του σε βάρος του βουλευτή Μεσσηνίας της ΝΔ, Περικλή Μαντά;

Περικλής Μαντάς: Η στήριξή μου στη Τριφυλία είναι διαχρονική και αδιαμφισβήτητη!

Με ιδιαίτερη έκπληξη ενημερώθηκα για το περιεχόμενο της σημερινής ανακοίνωσης του Δημάρχου Τριφυλίας κ. Γιώργου Λεβεντάκη. Θα ήθελα να επισημάνω τα εξής:

Την ευθύνη συγκρότησης της Λιμενικής Επιτροπής του Λιμενικού Ταμείου Μεσσηνίας έχει κατά αποκλειστικότητα το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Η στήριξή μου και οι επιλογές μου στα ζητήματα που αφορούν την Τριφυλία είναι διαχρονική, αδιάλειπτη και όχι ευκαιριακή. Αυτή δε, απορρέει από την αγάπη μου για τον τόπο καταγωγής μου και την ευθύνη που έχω απέναντι στους πολίτες που με τιμούν εδώ και χρόνια με την εμπιστοσύνη τους.

Προσωπικοί χαρακτηρισμοί και πικρίες δεν ταιριάζουν στα δημόσια αξιώματα, γιατί εκτιμώ ότι δεν συμβάλλουν θετικά στην προσπάθεια που οφείλουμε όλοι να καταβάλουμε, ώστε να υπηρετήσουμε και να προασπίσουμε τα συμφέροντα των πολιτών.

Τέλος, παροτρύνω τον κ. Λεβεντάκη να σταματήσει να δυναμιτίζει διαρκώς το κλίμα συνεννόησης, και να συμβάλει στην οικοδόμηση ενός κλίματος συνεργασίας, συμπόρευσης και συνεργειών με στόχο την διευθέτηση των προβλημάτων του κοινού μας τόπου, του Δήμου Τριφυλίας, τα οποία είναι πολλά και κρίσιμα.

 

Λεβεντάκης 11 Μαρτίου 2020 (περίπου στις 17:00μμ)  μέσα από την επίσημη σελίδα του συνδυασμού   Άνοδος Τριφυλίας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με έκπληξη διαπίστωσα ότι, για μία ακόμα φορά, στοχοποιούμαι από την εφημερίδα «ΘΑΡΡΟΣ».

Σε σημερινό δημοσίευμά της χαρακτηρίζομαι απρεπής και αήθης επειδή τόλμησα να υπερασπιστώ τα συμφέροντα του Δήμου Μας και δε δίστασα να τα βάλω με τον “αγαπημένο” βουλευτή της συγκεκριμένης εφημερίδας.

“Θίχτηκε” το ήθος και η αξιοπρέπεια του “άγνωστου” συντάκτη του άρθρου, επειδή υποστήριξα δημόσια ότι οι ενέργειες του κύριου Μαντά στο θέμα του ορισμού μελών του Δ.Σ. του Λιμενικού Ταμείου Μεσσηνίας ζημιώνουν το Δήμο μας.

Σας το έχω πει και δε θα κουραστώ να το λέω μέχρι τέλους, δεν είμαι πολιτικός ούτε θέλω να γίνω ποτέ.

Με τίμησε ο λαός της Τριφυλίας και οφείλω να του επιστρέψω την τιμή αυτή, διασφαλίζοντας τα συμφέροντα του τόπου.
Αν γι’ αυτό χρειαστεί, θα τα βάλω με όλους και με όλα.

Κλείνοντας, θέλω να αναφερθώ στον εκδότη και τον “άγνωστο” συντάκτη του εν λόγω δημοσιεύματος της εφημερίδας «ΘΑΡΡΟΣ».

Από την πρώτη ημέρα της εκλογής μου με χτυπάτε καθημερινά, πολλές φορές μάλιστα σε σημείο που ξεπερνά τα όρια της πάντα θεμιτής κριτικής.

Μην εκλαμβάνετε τη σιωπή μου ως αδυναμία.
Όλα έχουν τα όριά τους και εσείς τα έχετε ξεπεράσει πολλαπλώς.
Τους χαρακτηρισμό, σας τους επιστρέφω κύριοι!