Απάντηση στον Κυρ. Μητσοτάκη και τις εκλεκτές του κυρίες, Σακελαροπούλου και Αγγελοπούλου, για την φύση της Εθνεγερσίας του 1821

404

του Νικηφόρου Λυκίδη

Ο σημερινός πρωθυπουργός της Ελλάδος, Κυρ. Μητσοτάκης, δεν χάνει ευκαιρία να διακηρύσσει πως είναι υπέρ της πολυφυλετικής και πολυπολιτισμικής συγκρότησης του μελλοντικού Ελλαδικού κράτους. Έχει μάλιστα κατ’ επανάληψη τονίσει, μιλώντας σε διεθνή φόρα ότι «θα πρέπει να καταπολεμηθεί η Πίστη των γηγενών κατοίκων ότι είναι δικαιούχοι της Πατρίδας που δημιούργησαν και υπεράσπισαν οι πρόγονοί τους με θυσίες και αίμα χιλιετιών».

Σε παρεμφερείς κατευθύνσεις εθνο-αποδόμησης κινούνται και τα δύο πρόσωπα που επέλεξε και επέβαλε σε κορυφαία αξιώματα επιρροής στην Ελλάδα και τους Έλληνες. Την Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ως Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, και την Γιάννα Αγγελοπούλου, ως Πρόεδρου της Επιτροπής εορτασμού των 200 χρόνων από το 1821.

Το μήνυμα της Κατ. Σακελλαροπούλου για το νόημα του ‘21 δείχνει πως παραμένει υπό την επιρροή του κομμουνιστικού αγωνιστικού παρελθόντος της. Στην ίδια κατεύθυνση κινούνται οι επιλογές διευθυντικών συνεργατών και οι δηλώσεις της Γ. Αγγελοπούλου αποδεικνύοντας πως υπηρετεί επακριβώς τις ιδεολογικές κατευθύνσεις του εντολέως της.

Για την φύση της επετείου της 25 Μαρτίου τους απαντά με ένα παλαιότερο άρθρο του ο, εκλιπών, σπουδαίος Εθνικιστής Κώστας Καρδαράς. Από το άρθρο του αυτό αποσπώ και παραθέτω μία μόνη παράγραφο που είναι αρκετή.

Γράφει ο Κώστας Καρδαράς:

“… Η Επανάσταση του 1821, ήταν εθνεγερσία και όχι εθνογένεση. Αποτελεί ένα κορυφαίο επεισόδιο στην μακρόχρονη ιστορία του Ελληνικού Έθνους αλλά σίγουρα όχι την αρχή της. Αντίθετα με τα Ευρωπαϊκά έθνη που η ωρίμανση της εθνικής τους συνειδήσεως ξεκινά με την χάραξη των συνόρων των ευρωπαϊκών κρατών από την συνθήκη της Βεστφαλίας (1648), το Ελληνικό έθνος έχει ιστορία τουλάχιστον 3000 χρόνων, από την εποχή που περιγράφουν τα Ομηρικά έπη. Η ανιστόρητη και ισοπεδωτική άποψη που ταυτίζει την Ελλάδα με τα Βεστφαλιανά ευρωπαϊκά έθνη-κράτη, είναι αντιεπιστημονική, βλακώδης και ύποπτη.

Κορυφαίες αξίες του 1821 ήσαν η Πατρίδα, η Ορθοδοξία και η Ελευθερία. Δηλαδή η Πατρίδα σαν ενσάρκωση της γεωγραφικής και πολιτικής υποστάσεως του εξεγερμένου έθνους, η θρησκεία μας σαν κύριο εθνικό χαρακτηριστικό και διακριτικό γνώρισμα κατά την μακραίωνη νύχτα της σκλαβιάς και η Ελευθερία του ατόμου στην υπηρεσία της συλλογικής εθνικής προσπάθειας αλλά κυρίως του εθνικού συνόλου από τα δεσμά 400 χρόνων».

ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ

+ Κώστας Καρδαράς

ΠΗΓΗ: http://koinosparanomastis.blogspot.com/2020/03/1821.html