ΧΡΟΝΗΣ: “Δε ζητάμε από καμία Τράπεζα (που σώθηκε με τα λεφτά του Έλληνα φορολογούμενου) να μας κάνει χάρη”!

63

Η απόφαση της Διοίκησης της Τράπεζας Πειραιώς, για οριστικό κλείσιμο του καταστήματος στο Λυγουριό, πρωτεύουσα του Δήμου Επιδαύρου προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στους κατοίκους και επιχειρηματίες του ευρύτερου Δήμου. Εκφράζοντας την θέση των δημοτών, έναντι της υπεροπτικής στάσης των αναλογιστών της Τράπεζας, ο Δήμαρχος Επιδαύρου Τάσος Χρόνης έγραψε σχετικά σε ανάρτηση στο προσωπικό του facebook :

“Το Δημοτικό Συμβούλιο, στο τελευταίο συμβούλιο, αποφάσισε τη διαπαραταξιακή σύσταση επιτροπής για να καθορίσει τις επόμενες κινήσεις σε σχέση με την αντίδραση στο κλείσιμο της τράπεζας Πειραιώς.

Αποφασίστηκε να στείλουμε επιστολή με τις έντονες διαμαρτυρίες της Δημοτικής Αρχής και της τοπικής κοινωνίας σε στελέχη της τράπεζας, στους βουλευτές του νομού μας, στον Περιφερειάρχη και αντιπεριφερειάρχη καθώς και επιστολή διαμαρτυρίας στον αρμόδιο υπουργό. Στην επιστολή σημειώνουμε την πρόθεση, εάν δεν αλλάξει η απόφαση της τράπεζας, να σταματήσει Δήμος μας τις συναλλαγές με το συγκεκριμένο πιστωτικό ίδρυμα (αποθεματικά, μισθοδοσίες  κλπ) και να στηρίξει έμπρακτα αυτό το πιστωτικό ίδρυμα που θα στηρίξει την τοπική κοινωνία.

Σαν δήμαρχος έχω ήδη μιλήσει με κάποια άλλα πιστωτικά ιδρύματα και για λίγο ακόμα είμαστε σε κατάσταση αναμονής.

Ότι πράξουμε θα κοινοποιηθεί στην τοπική κοινωνία για να πράξει ανάλογα.

Δε ζητάμε από κανένα ιδιώτη (που σώθηκε με τα λεφτά του Έλληνα φορολογούμενου και τώρα είναι “ιδιώτης”) να μας κάνει χάρη!

Αυτούς που υποστηρίζαμε τόσα χρόνια ζητάμε να μας υποστηρίξουν. Εάν δεν το κάνουν να είναι σίγουροι ότι θα βρεθούν άλλοι και θα το κάνουν και τότε και εμείς θα κινηθούμε ανάλογα!