Σχολιάζοντας…  (2  Μαρτίου 2020)

93

Γράφει και επιλέγει

ο Χάρης Μιχαλακόπουλος

1. Μεγάλες κουβέντες μικρών αντρών…

Είπε ή μάλλον «τιτίβισε», ο Γιάνης με ένα «ν»  στο προσωπικό του ιστολόγιο: «Ντρέπομαι που είμαι Έλληνας και Ευρωπαίος».

Και εμείς ντρεπόμαστε που είσαι Έλληνας και Ευρωπαίος, Γιάνη, αλλά δε το κάνουμε θέμα…

 2. Η «βασίλισσα του Καρναβαλιού»…

Υπάρχουν άνθρωποι που ντύνονται με αποκριάτικες φορεσιές τις ημέρες αυτές και συμμετέχουν σε Καρναβάλια.

 Δυστυχώς όμως, υπάρχουν και αυτοί που προσπαθώντας να αρθρώσουν άποψη γίνονται καρνάβαλοι 365 ημέρες το χρόνο.

Η 60χρονη  Άντζυ Σαμίου με ένα tweet της πήρε θέση για όλα όσα συμβαίνουν στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο, σημειώνοντας «Το λογικό είναι να αφήσουμε ανοιχτά τα σύνορα και να διευκολύνουμε τους ανθρώπους να περάσουν στην Ευρώπη… αλλά ποιος έχασε τη λογική; Όσες χιλιετίες κι αν περάσουν, ζώα με βασικά ένστικτα θα είμαστε!». Η Άντζυ Σαμίου, με παλαιότερα tweet δεν είχε κρύψει την αδυναμία που έχει στον Αλέξη Τσίπρα, υποστηρίζοντας, μάλιστα, και την πολιτική που ακολούθησε όσο ήταν και στην κυβέρνηση.

3. Από δηλώσεις … να φάνε και κόττες!

Θυμίζουμε μια ακόμα «καρναβαλική» δήλωσή της στις 16 Αυγούστου 2017 που είναι ύβρις προς τους ανθρώπους που κάηκαν στη χώρα μας από τις φονικές πυρκαγιές και ύβρις προς όλους τους Έλληνες Ορθόδοξους Χριστιανούς

« Τι να πεις… Άπραγη κι η Παναγιά… τόσες λιτανείες, τόσες χιλιάδες κεριά θα καούν, τόσα πανηγύρια, τόσες προσευχές, μα δε λέει να βάλει το χεράκι της να σβήσουν οι φωτιές. Λες να θέλει να μας πει κάτι»;

4. Ο gentleman

Μερικοί πράγματι, ξεχωρίζουν τις δύσκολες ώρες και ημέρες, από τη καθημερινότητα και η αναγνωρισιμότητά τους επιβάλλει και τους ωθεί σε σωστά μηνύματα στη κοινωνία ως τροφή για σκέψη στο καθένα που έχει κοινό νου.

Με ανάρτηση στο Facebook, ο σχεδιαστής μόδας Βασίλειος Κωστέτσος εξέφρασε την οργή του προς τους καρναβαλιστές της Πάτρας, την ώρα που η κατάσταση στον Έβρο παραμένει εκρηκτική.

Καρναβαλίζονται στην Πάτρα, ενώ «γίνεται πόλεμος στον Έβρο», αναφέρει με καυστική του ανάρτηση ο Βασίλειος Κωστέτσος.

Ο σχεδιαστής μόδας έγραψε στο Facebook: «Τι σκέφτομαι FB;; Το πόσο ΞΕΦΤΙΛΕΣ είναι «αυτοί» που ουσιαστικά ενώ γίνεται «ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ»! Στην Πάτρα Καρναβαλίζονται!!! Λες και δεν τρέχει ΤΙΠΟΤΑ!».