Η συλλογική μνήμη του ανθρώπινου είδους και η αποστολή της Φυλής των Ελλήνων

295

γράφει ο Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου

Είναι κοινά αποδεκτό ότι οι δυνατότητες του κάθε ανθρώπου είναι πεπερασμένες και διαφορετικές. Το ίδιο και οι δυνατότητες των μεγάλων ενοτήτων (Φυλές). Έχουν τα δικά τους όρια, πεπερασμένα και διαφορετικά. Τέλος, όλο και περισσότεροι επιστήμονες αποδέχονται την ιδέα ότι οι εμπειρίες του ανθρώπινου είδους είναι καταγεγραμμένες στην συλλογική του μνήμη. Μια μνήμη που ο βασικός της πυρήνας μεταφέρεται μέσω του DNA μας φυλασσόμενος μέσα σε αυτό.

Πολύδωρος Δάκογλου

Με αυτά σαν βάση, θα εκφράσω την άποψη ότι οι πεφωτισμένοι συγγραφείς Επιστημονικής Φαντασίας (είτε αναφέρονται στο διάστημα, είτε στον μικρόκοσμο, είτε καταστροφολογούν, είτε περιγράφουν ένα κάποιο –διαφορετικό μέλλον) δεν κάνουν τίποτε άλλο από το να ανασύρουν από την συλλογική μνήμη του ανθρώπινου είδους, καταγεγραμμένα περιστατικά και να μας τα παρουσιάζουν ως δυνάμενα να συμβούν.

Είναι, κατά κάποιο τρόπο ΟΙ ΕΚΛΕΚΤΟΙ. Αυτοί που επικοινωνούν με το παρελθόν και μας δείχνουν εικόνες από το μέλλον (κοντινό ή απόμακρο), που θα έρθει και πάλι. Για την ακρίβεια, που θα το δημιουργήσουμε και πάλι εμείς, το ανθρώπινο είδος.

Γιατί, όπως λένε οι επιστήμονες, όταν επαναλαμβάνεις τις ίδιες ενέργειες, αν δεν παρέμβει κάποιος άλλος παράγων, θα προκύπτει πάντοτε το ίδιο αποτέλεσμα. Και αφού ο αέναος κύκλος της ζωής ξεκινά με την δημιουργία και ολοκληρώνεται με την μετάβαση στο επόμενο επίπεδο της Έλικας, είναι λογικό να επαναλαμβάνουμε (με διαφορετικό κάθε φορά τρόπο έκφρασης) τα αξιακά μας συστήματα, τις στοχεύσεις των τεχνολογικών προσδοκιών, τα λάθη και τις καταστροφές των οργανωμένων κοινωνιών.

Αν στις σκέψεις αυτές προσθέσουμε τα διδάγματα των μύθων του Σίσυφου και του Ταντάλου, τότε κατανοούμε ότι, το αξιακό σύστημα των Αρχαίων Ελλήνων έφτασε τον άνθρωπο στα όρια (κατά την μαθηματική έννοια) των δυνατοτήτων του είδους… Προσέγγισε στη Θέωση και μετά….. κουρασμένο, παραχώρησε προσωρινά την σκυτάλη στο έτερο σύμβολο του δυαδικού συστήματος των κυρίαρχων και αντιμαχόμενων κοσμοθεωριών οι οποίες χαράσσουν και καθορίζουν το μέλλον της ανθρωπότητας.

Εμείς, ο Ελληνισμός, είμαστε η Μονάδα του δυαδικού συστήματος. Η αρχή της δημιουργίας!

Αυτοί, ο Σιωνισμός, είναι το Μηδέν του δυαδικού συστήματος. Το τέλος της πορείας προς το φως.

Αέναος ο κύκλος. Συνεχής η εναλλαγή. Ο καθείς εφ’ ό ετάχθη. Και εμείς ταχθήκαμε με τον Άνθρωπο. Με αποστολή την προσέγγιση στο φως. Γι’ αυτό και θα συνεχίζουμε σαν Λαός -Φυλή και Έθνος οδηγός! Σαν Λαός -Φυλή και Έθνος Δημιουργών. Με Πίστη και με Γνώση πως ο κύκλος της Παρακμής θα κλείσει.

Ο Θησαυρός της ανθρώπινης αποστολής, που οι Έλληνες είναι ταγμένοι να φυλάσσουν προστατευμένη στα βάθη του DNA της φυλής, θα ανασυρθεί και πάλι μετατρέποντας κομμάτια της συλλογικής μνήμη του ανθρώπινου είδους, από καταγεγραμμένα περιστατικά του παρελθόντος σε δημιουργήματα του μέλλοντος χρόνου.

Δημιουργήματα των Ελλήνων που, υπερνικώντας τον παράγοντα χρόνος θα προσθέσουν μία ακόμη διαδρομή στην πορεία της ανθρωπότητας προς τα όρια του ανθρώπινου είδους.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για όσους τυχόν το αγνοούν, στο δυαδικό σύστημα στηρίζεται η λειτουργία των υπολογιστών.

ΠΗΓΗ: https://koinosparanomastis.blogspot.com/2020/03/blog-post_21.html#more