Η ημέρα που ο Καμπόσος συγκλόνισε τον Πύργο

279

Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στον Πύργο Ηλείας έγινε, σαν σήμερα την Κυριακή 18 Μαρτίου 2018, με Κεντρικό ομιλητή τον δήμαρχο Άργους Μυκηνών Δημήτρη Καμπόσο

Με μεγάλη επιτυχία και την παρουσία χιλιάδων πολιτών από την Ηλεία, πραγματοποιήθηκε το μεγάλο συλλαλητήριο για την Μακεδονία στο κέντρο της πόλης του Πύργου. Πλήθος κόσμου, ανάμεσά τους, σωματεία και απλοί πολίτες, έστειλαν το μεσημέρι της Κυριακής 18 Μαρτίου 2018, ηχηρό μήνυμα αφύπνισης προς την Κυβέρνηση, για την ονομασία της Μακεδονίας.

Με πανό και συνθήματα πως η «Μακεδονία είναι Ελληνική», ο κόσμος που βρέθηκε στην πλατεία του ΟΤΕ στον Πύργο, απέδειξε πως η Ηλεία, συμπάσχει και δίνει κοινό αγώνα για την διασφάλιση της ιστορίας της Ελλάδας. . Από την ιερή γη της Ηλείας, έστειλαν το πιο ηχηρό μήνυμα ότι η Ελλάδα δε θα σκύψει το κεφάλι. Δεν το έκανε ποτέ, δε θα το κάνει ούτε τώρα.

Σκοπός του συλλαλητηρίου άλλωστε ήταν να δώσει και η Ηλεία το δικό της «παρών» στον κοινό αγώνα του Ελληνισμού ώστε να στηριχθούν τα κοινά δίκαια απέναντι στην συνεχιζόμενη παραχάραξη της Ελληνικής ιστορίας από το γειτονικό κράτος των Σκοπίων. Στο συλλαλητήριο παραβρέθηκαν μεταξύ των άλλων ο Επίσκοπος Ωλένης, Αθανάσιος και ο δήμαρχος Πύργου, Γαβρίλης Λιατσής, ενώ ο κ. Αθανάσιος μεταφέροντας μήνυμα του Μητροπολίτη Ηλείας Γερμανού, τόνισε ότι «Η Μακεδονία είναι και θα παραμείνει ελληνική».

Χιλιάδες πολίτες, από την Ηλεία και τους γειτονικούς νομούς, γέμισαν την Πλατεία 25ης Μαρτίου αλλά και τους δρόμους γύρω από αυτήν με σημαίες και πανό υπέρ της ελληνικότητας της Μακεδονίας, ενώ αξιοσημείωτη ήταν η παρουσία και μικρών παιδιών και  μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου που κρατώντας στα χέρια ελληνικές σημαίες, φώναζαν συνθήματα και τραγουδούσαν «Μακεδονία ξακουστή». Πιο συγκινητική όμως, ήταν η παρουσία ηλικιωμένων ανθρώπων, που με δάκρυα στα μάτια φώναζαν δυνατά «Κάτω τα χέρια από τη Μακεδονία».

Τη συγκέντρωση προλόγισε ο καθηγητής Γιώργος Κουρκούτας – μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής του συλλαλητηρίου, μεταφέροντας τον χαιρετισμό και το μήνυμα του Ηλείου μουσικοσυνθέτη Ηλία Ανδριόπουλου. «…Δεν πρέπει να επιτρέψουμε σε ανάξιους ανθρώπους, με μειωμένο έως ανύπαρκτο πατριωτικό φρόνημα, που καβάλησαν με χιλιάδες ψέματα την εξουσία, να μας οδηγήσουν σε καινούργια εθνική καταστροφή. Πρέπει να εμποδίσουμε αυτό το κακό», ανέφερε μεταξύ άλλων στο μήνυμά του, χαιρετίζοντας των αγώνα των συμπατριωτών του.

«Όσοι νομίζουν ότι το Μακεδονικό ζήτημα είναι μακριά μας, είναι πολύ γελασμένοι. Είναι τόσο κοντά μας, που είναι αδύνατον να το αγνοήσουμε. Είναι κομμάτι από το σώμα μας, είναι μέσα στην ψυχή μας, ζει παράλληλα με εμάς και την ιστορία μας. Η προσπάθεια μας είναι να κρατήσουμε ζωντανό τον αγώνα, να κρατήσουμε ψηλά το φρόνημα, να κρατήσουμε ζωντανή τη μνήμη μας. Η Μακεδονία είναι Ελλάδα», είπε μεταξύ άλλων στο σύντομο χαιρετισμό του, ο δημ. Σύμβουλος Πύργου και μέλος της Οργ. Επιτροπής Χάρης Μιχαλακόπουλος.

Δείτε εδώ την ομιλία του Χάρη Μιχαλακόπουλου : ΕΔΩ

Δείτε εδώ τις δηλώσεις του Χάρη Μιχαλακόπουλου στο ΣΚΑΙ:  εδω

Τον χαιρετισμό και μήνυμα του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ Γερμανού, μετέφερε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωλένης κ.Αθανάσιος, σημειώνοντας την ανάγκη να διατρανώσουμε ότι η Μακεδονία ήταν, είναι και θα είναι ελληνική. «…Παιδιά μου, οι Έλληνες για τη διατήρηση της Μακεδονίας έχουμε χύσει ποτάμια αίματος. Προς όλους εσάς, που συγκεντρωθήκατε σήμερα εδώ, για τη Μακεδονία μας που είναι μια και είναι Ελληνική και θα μείνει Ελληνική, αυτή είναι η πατρική μου συμβουλή: Αναλάβετε την πανοπλίαν του Θεού, ίνα δυνηθήτε αντιστήναι εν τη ημέρα τη πονηρά. Ειρήνη πάσι. Χαίρετε εν Κυρίω πάντοτε», ανέφερε μεταξύ άλλων στο μήνυμα του ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ηλείας κ.κ Γερμανός.

Ο Πύργιος Σύμβουλος Μάρκετινγκ, Γιώργης Τάκη Δόξα ήταν ο πρώτος ομιλητής, θυμίζοντας σε όλους πως, στις μεγάλες και κρίσιμες στιγμές της Πατρίδας, οι Έλληνες είναι μαζί, ενωμένοι και υπερασπίζονται την υπερηφάνεια και το ήθος. «Είμαστε Έλληνες και αυτό ας το καταλάβουν», είπε απευθυνόμενος σε όσους κλείνουν τα αυτιά, τα μάτια, την καρδιά και την ψυχή τους αυτές τις ώρες. «Γεννηθήκαμε στην πιο ευλογημένη γη της Ελλάδας. Αρχαία Ήλιδα, Αρχαία Ολυμπία, Επικούριος Απόλλωνας. Από εδώ θα φύγει το φως και θα πάει παντού. Οι Έλληνες είμαστε οι μαχητές του πνεύματος. Μόνο το πνεύμα θα νικήσει την ύλη. Από εδώ θα φύγει η δύναμη και θα εξαπλωθεί παντού. Η Μακεδονία ήταν και θα παραμείνει Ελληνική, ότι κ αι να λένε» είπε μεταξύ άλλων ο κ.Δόξας, καλώντας στο βήμα τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής – Πάνο Αποστολόπουλο, Κυριάκο Βασιλάρα, Χρυσοβαλάντη Δημητρόπουλο, Χαράλαμπο Κλουκίνα, Γιώργο Κουρκούτα, Αγαθοκλή Κοτσάκη, Γιώργο Μαραγκό, Χάρη Μιχαλακόπουλο, Γιώργο Μπρη – που, όπως είπε, έβαλαν πλάτη για τη διοργάνωση του συλλαλητηρίου, παρά τους υπόγειους και φανερούς πολέμους που υπέστησαν.

Συγκλονιστική ήταν η ομιλία του Δημάρχου Άργους Μυκηνών, Δημήτρη Καμπόσου, που κατάφερε να ξεσηκώσει και να συγκινήσει το πλήθος, κάνοντας αρκετά ζευγάρια μάτια να δακρύσουν. «Από την Πελοπόννησο  ξεκίνησε η επανάσταση, από εδώ κάναμε κράτος, από εδώ γίναμε ελεύθεροι, από εδώ θα ξαναστείλουμε το μήνυμα.   Η ιστορία δεν αλλάζει, γιατί η δική μας ιστορία δε γράφτηκε με μελάνι, αλλά με αίμα και η λευτεριά μετριέται με το αίμα των Ελλήνων», είπε μεταξύ άλλων. Αναφέρθηκε στις ένδοξες στιγμές της ιστορίας μας για την ελευθερία και τους αγώνες των ηρώων μας, καλώντας όλους να υψώσουν το παράστημά τους και σηκώσουν ψηλά το κεφάλι, θυμίζοντας σε όλους πως «οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες» όπως χαρακτηριστικά είχε πει ο πρωθυπουργός της Αγγλίας Ουίνστον Τσώρτσιλ.

Χαρακτήρισε «προδότες» όλους εκείνους πουν είναι έτοιμοι να παραχωρήσουν – με μια υπογραφή – το όνομα «Μακεδονία», εκφράζοντας τον φόβο, ότι αμέσως μετά, θα αξιώσουν και την πολιτιστική μας κληρονομιά. «Έλληνες ψηλά το κεφάλι, ψηλά τις σημαίες…Αγωνιζόμαστε και φωνάζουμε: η Μακεδονία είναι Ελλάδα, κάτω τα χέρια από την Ελλάδα», είπε κλείνοντας την ομιλία του και «χάθηκε» στις αγκαλιές των πολιτών που τον αγκάλιασαν και τον συνεχάρησαν για την συγκλονιστική ομιλία του.

Δείτε εδώ την ομιλία του Δημήτρη Καμπόσου:  εδω

Η συγκέντρωση ολοκληρώθηκε με τον Εθνικό Ύμνο, ενώ κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης, το πλήθος τραγούδησε το «Μακεδονία ξακουστή» και έψαλε το «Υπερμαχώ», ενώ δε σταμάτησε να φωνάζει συνθήματα όπως «Ελλάς, Ελλάς, Μακεδονία», «Διπλή ονομασία, είναι προδοσία», «Κάτω τα χέρια απ’ τη Μακεδονία», «Ελλάδα ενωμένη, ποτέ πουλημένη».