«Δήμος Άργους Μυκηνών: Η ατομική ευθύνη θα περιορίσει την εξάπλωση του Κοροναϊού»

122

Ο Δήμος Άργους Μυκηνών, στα πλαίσια των προληπτικών μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του Κοροναϊού, συστήνει σε όλους να ακολουθούν τις οδηγίες του ΕΟΔΥ για αυστηρή τήρηση των μέτρων ατομικής υγιεινής και σε περίπτωση που έχουν κάποια από τα συμπτώματα να ακολουθούν τα βήματα που συστήνει το Υπουργείο Υγείας, να επικοινωνούν με τον ΕΟΔΥ στο 1135 ή τον προσωπικό τους γιατρό ή τις δομές υγείας και μόνο με τις οδηγίες να πηγαίνουν αποκλειστικά στα νοσοκομεία αναφοράς.

Σε συνέχεια της χθεσινής ανακοίνωσης του Υπουργείου Υγείας για αναστολή λειτουργίας όλων των σχολικών βαθμίδων, των ΚΔΑΠ και του Ωδείου, ο Δήμος Άργους Μυκηνών συστήνει στους αθλητικούς, πολιτιστικούς και άλλους συλλόγους  που δραστηριοποιούνται στην επικράτεια του Δήμου, να αναστείλουν τις δραστηριότητες των τμημάτων ανηλίκων για 14 ημέρες τουλάχιστον.

Συστήνεται στους δημότες να περιορίσουν τις επισκέψεις τους στις δημόσιες υπηρεσίες, τις τράπεζες, τις υπηρεσίες του δήμου καθώς και στα νοσοκομεία αν δεν υπάρχει μεγάλη ανάγκη.

Σημαντική είναι η τήρηση της προτροπής του Υπουργείου Υγείας προς τους γονείς να κρατήσουν τα παιδιά στο σπίτι, τις ημέρες αυτές και να μην συμμετέχουν σε ομαδικές εκδρομές, συγκεντρώσεις σε σπίτια ή χώρους διασκέδασης κατά ομάδες.

Επίσης σύμφωνα με τις οδηγίες του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, συστήνεται στους φοιτητές που φοιτούν σε περιοχές με κρούσματα όπως Αθήνα, Πάτρα, Θεσσαλονίκη να αποφύγουν να ταξιδέψουν στις οικογένειες τους.

Η ατομική ευθύνη, η επίδειξη υπευθυνότητας από τον καθένα μας, είναι αυτά που μπορούν να αντιμετωπίσουν την εξάπλωση του ιού.

Παρακολουθείστε Βίντεο με οδηγίες προφύλαξης  στον σύνδεσμο:

https://youtu.be/RhsOyyJBRj0