ΦΥΛΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

70
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΡΑΓΚΟΣ

Γράφει ο Γιώργος Μαραγκός…

Yπάρχουν πολλές και διαφορετικές φυλές, οι οποίες δημιούργησαν πολλές και διαφορετικές θρησκείες και πολιτισμούς. Όμως το αίμα και η φυλή είναι ο βασικός κορμός κάθε ανθρώπινου πολιτισμού. Να εξηγήσω και να πω ότι το αίμα της φυλής εκτός από τις μορφολογικές διαφορές που δίνει (σχήμα μύτης, χρώμα δέρματος, ύψος κ.λ.π) που βοηθούν την φυλή στην προσαρμογή και στο περιβάλλον (το οποίο περιβάλλον παίζει σπουδαίο ρόλο και αυτό με την σειρά του), αλλά υπάρχουν και οι ψυχικές και πνευματικές διαφορές που κάνουν την κάθε φυλή να ξεχωρίζει σε δημιουργία πολιτισμού και κατ’ επέκτασιν θρησκείας.!

Τόσο η αγωγή όσο και ο πολιτισμός είναι αποτέλεσμα των γονιδίων….δηλαδή των εθνών, και αυτός ο συνδυασμός των γονιδίων και αγωγής έδωσε το θαύμα του Ελληνικού Πολιτισμού. Για αυτό και οι φυλές δεν είναι όλες ίσες, ούτε το ίδιο προικισμένες, παράδειγμα το Ελληνικό θαύμα. Άρα η ταυτότητα και η πεμπτουσία ενός έθνους αποτελούν οντολογικώς προγενέστερα της ιστορικής της εν χρόνω εκφάνσεως πραγματικότητα. Μια πραγματική ΖΩΣΑ ΙΔΕΑ με την πλατωνική έννοια, δηλαδή ένα ΑΘΑΝΑΤΟ ΠΡΟΤΥΠΟ/ΑΡΧΕΤΥΠΟ.

Αλλά ένας λαός, ένα έθνος ακόμα και βιολογικά “ατόφιος” χωρίς όμως τα πνευματικά του χαρακτηριστικά του αρχέτυπα, την Ζώσα Ψυχή του δηλαδή , είναι ένα ΑΨΥΧΟ κουφάρι, που στην πρώτη επίθεση θα θρυμματιστεί και φυσικώς. Εδώ έχουμε φτάσει στις μέρες μας. Η ιδιαίτερη έμφυτη κληρονομημένη εξελεκτικά δομημένη γενετική ιδιοσυστασία των ξεχωριστών ανθρωπίνων ομάδων/φυλών/Ελλήνων ΔΕΝ καθορίζει μόνο τα εξωτερικά μορφολογικά γνωρίσματα , αλλά και τα ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΨΥΧΟΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ.

Οι θρησκείες , η αγωγή , το περιβάλλον εν γένει (οι πολιτικοοικονομικές συνθήκες) επιδρούν μόνο , θετικά είτε αρνητικά στο γενετικά προγραμματισμένο σύνολο ιδιοτήτων, των λαών , των εθνών η των ξεχωριστών ανθρώπων/Ελλήνων και σχετίζονται μάλιστα με αυτό.