Το 2ο Γενικό Λύκειο Άργους τιμήθηκε στη Τρίπολη με βραβείο αριστείας

120

Το απόγευμα της Παρασκευής 31 Ιανουαρίου, στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο της Τρίπολης, δόθηκαν τα βραβεία αριστείας.

Με μότο «εκεί που κάποιοι συνάντησαν βουνά, εσύ είδες κορυφές», η Eurobank, στο πλαίσιο του προγράμματος της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, πραγματοποίησε την εκδήλωση με τίτλο «η μεγάλη στιγμή για την παιδεία».

Την εκδήλωση παρακολούθησε και μίλησε ο Περιφερειάρχης κ. Νίκας και άλλοι φορείς.

Η εκδήλωση της παιδείας, έγινε φέτος για 17η χρονιά απ’ την τράπεζα. Στόχος της, όπως είπαν και τα στελέχη της: «η προτεραιότητα στους νέους που προσπαθούν και ξεπερνούν τον εαυτό τους».

Τιμήθηκαν 64 κορυφαίοι φοιτητές-τριες της Πελοποννήσου (πλην Αχαΐας). Συγχρόνως, τιμήθηκαν με αναμνηστικά και τα σχολεία που φιλοξένησαν παιδιά, που πέτυχαν τις υψηλότερες βαθμολογίες και τα μεγαλύτερα μόρια εισαγωγής στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας.

Τιμήθηκαν 64 παιδιά (10 απ’ την Αρκαδία, 9 απ’ την Αργολίδα, 12 απ’ την Ηλεία, 14 απ’ την Κορινθία, 6 απ’ την Λακωνία και 13 απ’ την Μεσσηνία).

Συνολικά, 64 σχολεία της Πελοποννήσου είχαν παιδιά που τιμήθηκαν απ’ την τράπεζα.

Απ’ τους 64 νέους και νέες, 23 πέρασαν σε ιατρική και σχολές υγείας, 18 σε νομική και ανθρωπιστικές σχολές, 5 σε οικονομικές και σχολές πληροφορικής, 12 σε πολυτεχνικές και σχολές θετικών επιστημών και 6 σε στρατιωτικές σχολές.

Οι κορυφαίοι των αρίστων ήταν:

2ο γενικό λύκειο Άργους, 3ο γενικό λύκειο Τρίπολης, 3ο γενικό λύκειο Σπάρτης, γενικό λύκειο Λεχαινών, 4ο γενικό λύκειο Καλαμάτας και 1ο γενικό λύκειο Κιάτου.