Τελευταία ευκαιρία για να δούμε τη φυλακή που έκλεισαν τον Κολοκοτρώνη και τον Μυστρά, χωρίς να πληρώσουμε εισιτήριο

387
Ο Μαντινείας Αλέξανδρος, εξερχόμενος της φυλακής του Κολοκοτρώνη στο Παλαμήδι. (Φωτο αρχείου).

Αύριο, Κυριακή 1η Μαρτίου 2020, είναι η τελευταία ευκαιρία για να επισκευθούμε Μουσεία και Αρχαιολογικούς χώρους (που ανήκουν στο Ελληνικό Δημόσιο), χωρίς να πληρώσουμε εισιτήριο. Η ευκαιρία, σύμφωνα με νόμο των κυβερνήσεων που διοικούν την Ελλάδα, θα μας ξαναδοθεί την 1η Κυριακή του Νοεμβρίου και κάθε 1η Κυριακή του μήνα μέχρι τις 31 Μαρτίου 2021.

Επομένως, αξιοποιείστε την ηλιοφάνεια και τον καλό καιρό, πάρτε τα παιδιά σας ή τον/την σύντροφό σας και επισκεφθείτε το Παλαμήδι για να δείτε το πηγάδι που χρησιμοποιούσαν οι Βαυαροί ως φυλακή του Ήρωα των Ελλήνων, Θεόδωρου Κολοκοτρώνη. Και αφού, δεν υπάρχουν Καρναβαλικές εκδηλώσεις, επισκευθείτε και το Αρχαιολογικό Μουσείο του Ναυπλίου. Και ακόμη, τις Μυκήνες και το Μουσείο των Μυκηνών. Και αν προλάβετε, το Βυζαντινό Μουσείο του Άργους ή το Θέατρο Επιδαύρου, κ.α.

Μία από τις δεσμεύσεις που επέβαλε η Ευρωπαϊκή Ένωση στην Ελλάδα, είναι η (συμπερασματική) απαγόρευση επίσκεψης όλων των Ελλήνων στους αρχαιολογικούς χώρους της Πατρίδας μας χωρίς να πληρώνουν εισιτήριο.

Ακόμη και οι μαθητές, οφείλουν να πληρώσουν εισιτήριο, σύμφωνα με τις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει οι κοινοβουλευτικές μας κυβερνήσεις, με πρόσχημα την ισότητα δικαιωμάτων με τους πολίτες των υπολοίπων κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Ναός του Απόλλωνα, στην Αρχαία Κόρινθο.

Την Κυριακή 1 Μαρτίου 2020, πρώτη Κυριακή του Μαρτίου, η είσοδος στους αρχαιολογικούς χώρους, τα μουσεία και τα μνημεία του κράτους είναι ελεύθερη. Αξιοποιείστε την!

Η είσοδος στους αρχαιολογικούς χώρους, τα μνημεία και τα μουσεία είναι ελεύθερη, χωρίς την καταβολή αντιτίμου, την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα από 1 Νοεμβρίου έως 31 Μαρτίου εκάστου έτους. Παντού, πλην του Μουσείου της Ακρόπολης.

Για την πλήρη ενημέρωσή σας, καταγράφουμε ότι ελεύθερη είσοδο, βάσει του νόμου, δικαιούστε και:

  • Στις 6 Μαρτίου (Ημέρα Μνήμης Μελίνας Μερκούρη),
  • Στις Στις 18η Απριλίου (Διεθνής Ημέρα Μνημείων),
  • Στις 18η Μαΐου (Διεθνής Ημέρα Μουσείων),
  • Το τελευταίο σαββατοκύριακο Σεπτεμβρίου (Διήμερο Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς),
  • Στις 28η Οκτωβρίου (Εθνική Εορτή) και
  • Την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα από 1η Νοεμβρίου έως 31η Μαρτίου.

Σημείωση: Το Μουσείο Ακρόπολης (ΝΠΔΔ) δεν υπάγεται στην παραπάνω διάταξη για ελεύθερη είσοδο στα μουσεία που ανήκουν στο Δημόσιο.