Τάσος Γκιολής: «προτεραιότητά μας είναι να καθαρίσουμε τα ρέματα του νομού»

57

Όπως είναι γνωστό, μετά την ψήφιση του νόμου “Κλεισθένης” η αρμοδιότητα αστυνόμευσης και καθαρισμού των ρεμάτων περιήλθε στην περιφερειακή αυτοδιοίκηση.

Λόγω των πρωτοφανών έντονων βροχοπτώσεων και πλημυρών που προκάλεσε η κακοκαιρία “Ζορμπάς” στις 28 και 29 Σεπτεμβρίου 2018 και των τεράστιων ζημιών – καταστροφών που προκλήθηκαν τότε, η Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας προέβη σε άμεσες εργασίες απόφραξης τεχνικών και αγωγών των ρεμάτων καθώς και στην απομάκρυνση φερτών υλικών και απορριμμάτων από τα εν λόγω ρέματα, προκειμένου να απελευθερωθεί η διατομή τους για την ελεύθερη ροή του νερού.

Ξεκίνησαν οι εργασίες καθαρισμού των ρεμάτων Περιστερεώνα και Χαϊκάλη στις Τοπικές Κοινότητες Πουλίτσας και Ευαγγελίστριας του Δήμου Βέλου Βόχας.

Στις περιοχές που έγιναν οι επεμβάσεις από κλιμάκιο της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Κορινθίας, παρευρέθηκαν επιβλέποντας τις σχετικές εργασίες, ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Τάσος Γκιολής, μαζί με τον πρόεδρο της Ευαγγελίστριας Τάσο Αναγνωστόπουλο.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως σημείωσε ο αντιπεριφερειάρχης, η Περιφέρεια Πελοπονήσου και οι Περιφερειακές της Ενότητες, εφαρμόζοντας οδηγίες του περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα, προέβησαν άμεσα σε εργασίες καθαρισμού των ρεμάτων.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης, αναφερόμενος στην Π.Ε. Κορινθίας,

Τάσος Γκιολής

προτεραιότητά μας είναι να καθαρίσουμε τα ρέματα του νομού έτσι ώστε να εξασφαλίσουμε και με τη συνεργασία των πολιτών, τις περιουσίες των κατοίκων”.