Συλλαλητήριο με σύνθημα «Θέλουμε Τουρισμό και όχι εποικισμό» στον Μακρύγιαλο Πιερίας, για να αποτραπεί η εγκατάσταση λαθρο-εποίκων

76

Ένας αποφασισμένος και οργισμένος λαός συμμετείχε σαν μια “φουρτουνιασμένη λαοθάλασσα” στο μεγαλειώδες συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε προχθές το μεσημέρι στον Μακρύγιαλο Πιερίας προκειμένου να αποτραπεί η εγκατάσταση λαθροεποίκων στην περιοχή Αη Γιάννη, δίπλα από το ομώνυμο εκκλησάκι, σε απόσταση περίπου ενός χιλιομέτρου από το κέντρο του χωριού.

Μιλώντας στο συλλαλητήριο ο εκπρόσωπος της συντονιστικής επιτροπής δικηγόρος Τάσος Γιακουμής επισήμανε ως απόλυτα υπεύθυνο για την κατάσταση τον ιδιοκτήτη του ακινήτου, αλλά και την πολιτεία που «δεν ανέλαβε την παραμικρή δέσμευση για να ανακόψει όλες αυτές τις παράνομες κινήσεις και ενέργειες του λαθροεποικισμού της πατρίδας».

Στο συλλαλητήριο μίλησε επίσης ο πατέρας Γεώργιος, εφημέριος του ιερού ναού του Αγίου Γεωργίου Μακρυγιάλου, ο οποίος ευχήθηκε καλό και νικηφόρο αγώνα.
Επίσης μίλησε ο απόστρατος αξιωματικός Χαράλαμπος Παπουλίδης, ο οποίος υπηρέτησε σε πολλές εμπόλεμες περιοχές και σε ισλαμικά κράτη και έκανε λόγο για λαούς που έχουν πολύ μεγάλες πολιτισμικές διαφορές με τους Έλληνες.

Αναλυτικό ρεπορτάζ και πλήθος φωτογραφιών στον σύνδεσμο: https://lefteria.blogspot.com/2020/02/blog-post_7941.html?fbclid=IwAR34603uhkPjX4MKopoCpUZev1xWpjpzxIqO-JGkyfINcSVNw6BeqG-6NYM#more