Νέος ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ ο σύμβουλος του πρωθυπουργού ΝΤΟΚΟΣ που θέλει τους Τούρκους στο Αιγαίο. (Μια ιστορική αναδρομή με σημερινές προεκτάσεις)

187
Η σύνθεση του δικαστηρίου που έκρινε ως αθώο τον Γιώργο Καψάλη που αποκάλεσε προδότη τον καθηγητή Πολιτάκη

(Αναδημοσίευση από τον ΣΤΟΧΟ)

Αυτό που δεν ολοκλήρωσε ο πατέρας Μητσοτάκης δείχνει να προωθεί ο γιος του, ο οποίος καθησυχάζει τους Έλληνες ότι έχει κατοχυρώσει την εδαφική ακεραιότητα της χώρας χάριν των συμμαχιών που έχει επιτύχει με τα Αραβικά Εμιράτα, καθώς και λόγω ενός ταξιδιού που κάνει το Γαλλικό αεροπλανοφόρο ΝΤΕ-ΓΚΟΛ στην Ανατολική Μεσόγειο, πιστεύοντας ότι ενισχύει έτσι την αμυντική διάταξη της χώρας.

Ο εκδότης του Στόχου Γιώργος Καψάλης. Κατηγόρησε ως γραικύλο αυτόν που πρότεινε συνεκμετάλλευση του Αιγαίου.

Θριαμβολογεί ακόμα ο πρωθυπουργός λόγω της σύσφιξης των σχέσεων που έχει επιτύχει με τις ΗΠΑ όπως ισχυρίζεται. Όμως, καθόλου τυχαία ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα δήλωσε πριν λίγες μέρες ότι «μόνο τα μεγάλα νησιά έχουν τα ίδια δικαιώματα σε θαλάσσιες ζώνες με τις ηπειρωτικές περιοχές» εξαιρώντας τα μικρά νησιά το Καστελόριζο και όχι μόνο.

Δηλαδή, ο εγγυητής της εδαφικής ακεραιότητας της Ελλάδας κατά Μητσοτάκη, έχει μετατραπεί σε πιο Τούρκος από τον Ερντογάν.

Τελικά ποιος δουλεύει τον Ελληνικό λαό; Μήπως όλοι μαζί;

Μόνο που το Αιγαίο δεν είναι ΑΓΕΤ – ΗΡΑΚΛΗΣ ούτε SIMENS.

Πρώτος  ο «ΣΤΟΧΟΣ» αποκάλυπτε τα Ανθελληνικά σχέδια για διχοτόμηση του Αιγαίου και τους προδότες που τα προωθούσαν.

Πέραν τα συνεχών δημοσιευμάτων που αποκάλυπταν εδώ και δεκαετίες την προδοσία ο ΣΤΟΧΟΣ έδωσε αγώνες και μέσα στις αίθουσες των Δικαστηρίων όπου ο ιδρυτής της Εφημερίδας αείμνηστος ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΨΑΛΗΣ στο τέλος αθωωνόταν πανηγυρικά. Όπως τότε, μετά από μήνυση που είχε καταθέσει σε βάρος του ο τότε καθηγητής Πανεπιστημίου Θράκης ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ τον οποίον ο πρόεδρος της Τουρκίας ΟΖΑΛ είχε ανακηρύξει επίτιμο καθηγητή του Τουρκικού Πανεπιστημίου Αιγαίου!!!

Ο ΣΤΟΧΟΣ είχε κατήγγειλε τότε τον ΠΟΛΙΤΑΚΗ ως ΓΡΑΙΚΥΛΟ και προέτρεπε τους Έλληνες όπου τον βρίσκουν να τον ΤΣΑΚΙΣΟΥΝ.

Πολιτάκης

ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ – Μίκης ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ ΚΙΤΣΙΚΗΣ και άλλοι φερέφωνα τότε του ΟΖΑΛ που προπαγάνδιζαν υπέρ των Τουρκικών θέσεων για το Αιγαίο.

Υπενθυμίζουμε ότι, το 1990 ο τότε Πρωθυπουργός Μητσοτάτης είχε επιλέξει και τοποθετήσει τον Μίκη Θεοδωράκη ως Υφυπουργό Εξωτερικών άνευ Χαρτοφυλακίου.

Στις 3 Μαΐου του 1991 ο Μ. Θεοδωράκης βρέθηκε στην Άγκυρα προσκεκλημένος του δημάρχου της για να δώσει συναυλία. Με δηλώσεις του στα Τουρκικά  ΜΜΕ τάχθηκε υπέρ της συνομοσπονδίας Ελλάδας- Τουρκίας, τονίζοντας ότι οι σχέσεις των δύο χωρών πρέπει να είναι πολύ στενές. Επίσης πρότεινε τη δημιουργία ενός Ελληνοτουρκικού ομίλου για την εκμετάλλευση των πετρελαίων ώστε το Αιγαίο να ενώνει τους δύο λαούς.

Έντονη ήταν τότε η αντίδραση του Ανδρέα Παπανδρέου ο οποίος ανταπαντώντας στην επίσημη τοποθέτηση της Νέας Δημοκρατίας ότι ο Μ. Θεοδωράκης εξέφρασε τις προσωπικές του απόψεις, ο τότε πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αφού χαρακτήρισε απαράδεκτες και επικίνδυνες τις δηλώσεις του Μ. Θεοδωράκη και της Νέας Δημοκρατίας τόνισε ότι τα κυβερνητικά στελέχη όταν μιλούν για τα Εθνικά μας θέματα οφείλουν να τοποθετούνται πάντα ως υπεύθυνοι κυβερνητικοί.

Μετά την έντονη αντίδραση για το θέμα αυτό όχι μόνο του Ανδρέα Παπανδρέου αλλά και του τότε Προέδρου της Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Καραμανλή, ο τότε Πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης αναγκάστηκε να ΚΑΨΕΙ … τον δικό του ΛΑΓΟ …. στο Αιγαίο και έτσι έπαυσε τον Μίκη Θεοδωράκη από υφυπουργό Εξωτερικών άνευ Χαρτοφυλακίου.

Σήμερα ο ΛΑΓΟΣ του Κυριάκου Μητσοτάκη ΝΤΟΚΟΣ τον οποίο ο Πρωθυπουργός έχει προσλάβει ως ειδικό Σύμβουλο επί Εθνικών Θεμάτων δηλώνει στα τηλεοπτικά ΜΜΕ ότι η θέση του για το Αιγαίο είναι ότι και οι Τούρκοι έχουν δικαιώματα, και θα πρέπει να συνεργασθούμε ώστε από κοινού να εκμεταλλευτούμε τα κοιτάσματα στο Αιγαίο.

Ο ασυμβίβαστος Παύλος Δαγρές

Και αντί ο Πρωθυπουργός, εάν έχει διαφορετική άποψη θα έπρεπε, να τον έχει εκδιώξει με τις κλωτσιές από σύμβουλό του, δυστυχώς τον καλύπτει, επειδή τάχα ο ΓΡΑΙΚΥΛΟΣ ΝΤΟΚΟΣ ισχυρίστηκε ότι η δήλωσή του αυτή αφορά προσωπική του θέση και όχι αξιωματούχου της κυβέρνησης.

Δηλαδή τί χρήσιμες συμβουλές δίνει στον Πρωθυπουργό σαν σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας που είναι αφού συμφωνεί με τις Τουρκικές θέσει για το Αιγαίο και όχι με τις Ελληνικές;

Για την ιστορία θα αναφερθούμε σε λεπτομέρειες της δίκης με μηνυτή τον προδότη ΠΟΛΙΤΑΚΗ και κατηγορούμενο τον αείμνηστο ΓΕΩΡΓΙΟ ΚΑΨΑΛΗ μήπως επαναληφθεί και επί των ημερών μας κάτι παρόμοιο εφόσον κάποιος νέος ΓΡΑΙΚΥΛΟΣ το θελήσει.

Στην πρώτη δίκη η οποία ανεβλήθη είχαν έρθει από Κύπρο 200 μαυροφορεμένες Μανάδες αγνοουμένων του πολέμου της Κύπρου και περίπου διπλάσιος αριθμός άλλων Ελλήνων από όλα σχεδόν τα διαμερίσματα της Ελλάδας. Πριν αρχίσει η δίκη οι πονεμένοι από τους Τούρκους Έλληνες εισέβαλαν στην αίθουσα των Δικαστηρίων και με μπογιές γαλάζιες και άσπρες περιέλουσαν τον ΠΟΛΙΤΑΚΗ  βαπτίζοντάς τον με τα χρώματα της Ελληνικής σημαίας μήπως και αισθανθεί ο προδότης έστω και για λίγο Έλληνας.

Ταυτόχρονα κάποιοι από το εξοργισμένο πλήθος κινήθηκαν  απειλητικά εναντίον του συνήγορου του ΠΟΛΙΤΑΚΗ του Φώτη Κουβέλη, ο οποίος τρομαγμένος ζητούσε συγνώμη για το ότι υπερασπίζεται ένα προδότη, και μάλιστα δήλωσε ότι παραιτείται της υπεράσπισής του. Με την μεσολάβηση του Γιατρού ΠΑΥΛΟΥ ΔΑΓΡΕ βασικού μάρτυρα υπεράσπισης του αείμνηστου ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΨΑΛΗ αποφεύχθηκαν τα χειρότερα σε βάρος του Φώτη Κουβέλη.

Μετά από αναβολή και πριν την επανάληψη εκ νέου της δίκης ο αείμνηστος ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΨΑΛΗΣ με συνεχή δημοσιεύματα ζητούσε από τους δικαιολογημένα αγανακτισμένους Έλληνες που θα παρεβρεθούν στη δίκη να επιδείξουν ψυχραιμία για να διεξαχθεί ομαλά η δίκη. Πράγματι εισακούσθη. Στις 10 Μαΐου 1991 στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο της πρώην Σχολής Ευελπίδων ξεκίνησε η δίκη. Συνήγορος του Πολιτάκη τη φορά αυτή δεν ήταν ο Φώτης Κουβέλης αλλά ο Τάκης Παππάς, ο οποίος προς τιμήν του δήλωσε πριν την αγόρευσή του, ότι διαφωνεί σαν Έλληνας με τις ενέργειες του Πολιτάκη αλλά τον υπερασπίζεται απλά από υποχρέωση λόγω δικηγορικού καθήκοντος.

Αρχίζοντας η δίκη  η Πρόεδρος της έδρας πρότεινε να βρεθεί συμβιβαστική λύση μεταξύ των διαδίκων.

Τότε ο αείμνηστος ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΨΑΛΗΣ δήλωσε με υπερηφάνεια: «Είναι προδότης και δεν μπορώ να έχω καμία συζήτηση μαζί του».

Κατά τη διεξαγωγή της δίκης πρώτος μάρτυρας από την πλευρά ΠΟΛΙΤΑΚΗ κατέθεσε ο τότε Δ/ντής της Εφημερίδας «ΑΥΓΗ»  Σοφ. Χρυσοστομίδης, υπέρμαχος των θέσεων Πολιτάκη.

Από την πλευρά του αείμνηστου ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΨΑΛΗ  πρώτος μάρτυρας υπεράσπισης κατέθεσε ο γιατρός ΠΑΥΛΟΣ ΔΑΓΡΕΣ ο οποίος παρουσίασε επίσημους Τουρκικούς Τουριστικούς χάρτες που διακινούσε η Άγκυρα στην Ευρώπη και απεικόνιζαν το μισό Αιγαίο με τα νησιά Τουρκικά. Δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι με τους γείτονες αυτούς, που μας απειλούν αμφισβητούν την εδαφική μας ακεραιότητα, δεν μπορούμε να είμαστε  φίλοι.

Ο Εισαγγελέας της έδρας

Λάβρος όμως ήταν ο Εισαγγελέας της έδρας, ο οποίος απευθυνόμενος προς τον Πολιτάκη του είπε:

«Άμα κανείς Τούρκο φίλο κράτα και ένα ξύλο» και πρότεινε την αθώωση του αείμνηστου ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΨΑΛΗ πρόταση που έγινε ομόφωνα αποδεκτή από τους δικαστές της έδρας.

Εκτιμούμε πως ο ΝΤΟΚΟΣ που δεν υποστηρίζει κάτι διαφορετικό για το Αιγαίο από αυτό που διεκδικούν οι Τούρκοι, ατυχώς δεν θα έχει την τύχη του ΠΟΛΙΤΑΚΗ να τον βαπτίσουν δηλαδή με μπογιές Εθνικών χρωμάτων εντός αίθουσας δικαστηρίων πονεμένοι από τους βάρβαρους  Τούρκους  Έλληνες,  δεν αποκλείουμε όμως η βάπτιση αυτή να γίνει σε άλλους χώρους πεζοδρόμια ……. Εστιατόρια … κλπ.

 

Έγραφε ο ΣΤΟΧΟΣ στις 28 Φεβρουαρίου 1991. «Βρέθηκε τρόπος να αρπάξει η Άγκυρα όλα τα νησιά που θέλει “ΚΟΙΝΗ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ” του Αιγαίου μας με τους Τούρκους ετοιμάζουν εφοπλιστές και φαύλοι πολιτικοί».

Μια νέα Εθνική καταστροφή ετοιμάζεται με την κοινή εκμετάλλευση του Αιγαίου μας που προωθούν διάφοροι οικονομικοί παράγοντες των Αθηνών.

Κατά τα σχέδιά τους θα δημιουργηθεί μια κοινή Ελληνοτουρκική Εταιρία – η μάσα τους ενδιαφέρει – που θα αναλάβει την άντληση του πετρελαίου στο Αιγαίο όπου υπάρχει.

Ούτε λίγο ούτε πολύ δηλαδή θα δώσουμε στους Τούρκους δικαιώματα «συγκυριαρχίας» δικαιώματα που φυσικά δεν θα μπορούν να αφαιρεθούν αν ποτέ τελειώσει η άντληση του πετρελαίου αφού θα έχει διαμορφωθεί στα νησιά μας ένα ιδιόρρυθμο καθεστώς θα τα έχουν πάρει οι Τούρκοι.

(Σημ. ΣΤΟΧΟΥ σήμερα: Σκεφθείτε επί των ημερών μας τι μπορεί να κρύβει το μεταναστευτικό). Το 1975 ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών «Έζαμπελ» είχε δηλώσει: «Το κλειδί του προβλήματος του Αιγαίου βρίσκεται στα χέρια της Τουρκίας. Η σημερινή Τουρκία των 40 εκατομμυρίων κάτοχος ενός μεγάλου και ισχυρού στρατού απέναντι στο γεγονός της δημιουργίας πέριξ αυτής ενός στρατηγικού κλοιού από το Αιγαίο μέχρι τα νότια της κατακτώμενης Κύπρου, δηλαδή της Μεσογείου, της αποκοπής των ναυτικών οδών της και του Αιγαίου δεν θα μπορεί να δεχθεί και να υπομείνει τέτοια κατάσταση». Αυτά είχαμε γράψει το 1991. Πολύ επίκαιρα σήμερα.

Υπενθυμίζουμε ότι στις 2 Σεπτεμβρίου 1991 παραιτήθηκε ο τότε Υπουργός Τουρισμού και μεγαλοστέλεχος του κόμματος της Ν.Δ. Γιάννης Κεφαλογιάννης υποστηρίζοντας ότι εξαναγκάστηκε σε παραίτηση από τον Πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη επειδή όπως δήλωσε «αρνήθηκε να συνεργαστεί στην εξυπηρέτηση άνομων συμφερόντων» εννοώντας ότι η διαφωνία του για την ανέγερση ξενοδοχειακών συγκροτημάτων στον Αιγιαλό!!! που προβλέπει διάταγμα του ΥΠΕΧΩΔΕ και υποστηρίζει ο Πρωθυπουργός έχει βαθύτατα αίτια. Υποστηρίζοντας ακόμα ότι η αντιμετώπιση των προβλημάτων της Χώρας «απαιτεί αδιάβλητη άσκηση εξουσίας».

Το  ξεπούλημα Αιγιαλών, όμως, είναι διαφορετικό από το ξεπούλημα του Αιγαίου. Οι πολιτικοί δεν πρέπει να ξεχνούν ποτέ ότι υπάρχει και ΓΟΥΔΙ!!!

ΠΕΡΙΚΛΗΣ