Εγκαίνια του Ισλαμικού Τεμένους Αθηνών σε 20 ημέρες

91

Το σχέδιο της Μαριέττας Γιαννάκου (υπουργού Παιδείας, τότε, της κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή) που είχε γίνει νόμος με την ψήφο της πλειοψηφίας των βουλευτών του Ελληνικού κοινοβουλίου, πραγματοποιήθηκε. Το Ισλαμικό Τέμενος, που κατασκευάσθηκε εξ ολοκλήρου με χρήματα του Ελληνικού δημοσίου, θα κάνει εγκαίνια εντός του Φεβρουαρίου 2020.

Ο πρώτος Ιμάμης της Αθήνας θα είναι ο 49χρονος σουνίτης διερμηνέας Μοχάμεντ Ζακί, που ήρθε στην Ελλάδα πριν από περίπου 25 χρόνια από το Μαρόκο ως παράνομος οικονομικός μετανάστης

Όπως φαίνεται στις αποκλειστικές φωτογραφίες του TheTOC στην είσοδο του τεμένους ξεχωρίζει η επιγραφή «Ελληνική Δημοκρατία, Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Ισλαμικό Τέμενος Αθηνών». Το τέμενος έχει ένα μεγάλο προαύλιο ενώ ιδιαίτερη φροντίδα έχει δοθεί στον περιβάλλοντα χώρo, όπου δεσπόζει ένα συντριβάνι. Επίσης, κατασκευάστηκε το μιχράμπ, η ιερή κόγχη που δείχνει την κατεύθυνση στη Μέκκα.

Το μιχράμπ έχει κατασκευαστεί από Αιγύπτιο μουσουλμάνο τεχνίτη που έχει ειδικές γνώσεις και κατοικεί μόνιμα στην Ελλάδα, ενώ το χαλί προσευχής, λόγω των ειδικών προδιαγραφών που πρέπει να έχει, κατασκευάστηκε στο Ιράν. Στον περιβάλλοντα χώρο επίσης υπάρχει παιδική χαρά ενώ στην πίσω μεριά του τεμένους θα διανοιχθεί νέος δρόμος.

Λεπτομέρειες, για όποιον ενδιαφέρεται, στον σύνδεσμο του The toc, απ’ όπου και αντλήσαμε τις σχετικές πληροφορίες.

https://www.thetoc.gr/koinwnia/article/apokleistikes-fwtografies-auto-einai-to-temenos-sto-botaniko