Γιατί ματαιώθηκαν τα Καρναβάλια της Ξάνθης, του Ρέθυμνου του Ναυπλίου κλπ. Μια ιστορία περί Κορωναϊού και ανεύθυνων πολιτικών

113

Γράφει ο Φαν. Τ. Αστικός

Μάζεψε ο ψηλός κάποιους παρατρεχάμενους, δεν λέω καλούς επιστήμονες αλλά από μυαλό κολοκυθάκια βραστά, και κουβέντιασαν πώς να εμποδίσουν τον Κορωναϊό που θα μπει με όποιους έρχονται από την Ιταλία (Για τους επενδυτές που μπαίνουν με πανάκριβα κινητά αλλά χωρίς διαβατήρια, ούτε σκέψη).

«Μεγάλε», του είπε ο αδυνατούλης, «στα αεροδρόμια δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Ούτε και στα λιμάνια ή στους Σταθμούς εισόδου των Εθνικών οδών».

«Γιατί ρε Μίκρο» ρώτησε ο αγαπημένος του Αντώνη.

«Πρώτον γιατί δεν έχουμε θερμόμετρα και δεύτερον γιατί δεν προβλέψαμε έκτακτο προσωπικό. Άσε που υπάρχει και το Σέγκεν» του απάντησε ο Μίκρο.

«Τουλάχιστον να κόψουμε την πιθανότητα λόγω μαζικής εισόδου στο λιμάνι της Πάτρας» είπε ο άλλος διευθυντής και συμπλήρωσε «…και έχουμε και το Καρναβάλι όπου αν κάποιος επισκέπτης κολλήσει από κανένα Ιταλό ή Έλληνα που είχε πάει στην Ιταλία και γύρισε, τρέχα μετά να το μαζέψεις το πράγμα. Θα πάρει τις Εθνικές οδούς ο ιός και ένας θεός ξέρει που θα φτάσει».

«Το αποφάσισα» είπε ο ψηλός που κάνει για Υπουργός αλλά δεν κάνει για Δήμαρχος. «Θα απαγορέψουμε το Καρναβάλι της Πάτρας. Έτσι δεν θα έχουμε επισκέπτες από την Αθήνα και θα καθυστερήσουμε την διάδοση στην Πρωτεύουσα».

«Καλή ιδέα» αναφώνησε ο Αδυνατούλης. «Και μάλιστα ο νόμος μας δίνει το δικαίωμα να το κάνουμε αποφασίζοντας και διατάσσοντας».

«Θα μας φάνε οι Πατρινοί αν κάνουμε κάτι τέτοιο» πετάχτηκε ο παρατρεχάμενος του ψηλού και συμπλήρωσε. «Αν πάμε σε εκλογές δεν θα βρούμε ούτε ψήφο».

«Τότε να κλείσουμε όλα τα Καρναβάλια» ξαναείπε ο Αδυνατούλης. «Έτσι δεν θα καταλάβει κανένας ότι το κάναμε γιατί δεν είχαμε θερμόμετρα να ελέγξουμε την είσοδο της Πάτρας».

«Αυτό θα κάνουμε» είπε ο ψηλός και φώναξε τους ντελάληδες των αποφάσεών του, μαζί με την μακιγιέρ του, για να τους το αναγγείλει.

Το αφεντικό του ψηλού, όταν έμαθε το αποτέλεσμα της σύσκεψης σχολίασε: «Αυτός είναι απο φασιστικός».

Έτσι, το Καρναβάλι στο Ρέθυμνο (πέρα εκεί στην Κρήτη) και το Καρναβάλι στην Ξάνθη (πέρα εκεί στην Θράκη) ματαιώθηκαν. Μαζί τους την πλήρωσαν και το Ναύπλιο και δεκάδες άλλες πόλεις της Ελλάδας, που υποχρεώθηκαν να ακολουθήσουν, γιατί ο νόμος απειλούσε Δημάρχους και διοργανωτές με δύο χρόνια φυλακή.

 

Αν προβληματισθήκατε με αυτή την ιστορία που δεν απέχει πολύ από την πραγματικότητα, διαβάστε και ένα κείμενο που αλίευσα από το face book για να καταλάβετε  τι είδους ζαγάρια μας κυβερνάνε.

Η Irini Koraka ενημέρωσε την κατάστασή της.

«Λοιπόν που λέτε παίδες από προχθές είμαι Αθήνα… Σήμερα είχα κάτι δουλίτσες στο κατακεντρο Ερμού και πέριξ… Πήρα τον ηλεκτρικό.. Συνοστισμος… Μετά δύο στάσεις πήρα το metro.. 2 φορές Συνοστισμος.. Να κάτι σαν τον Συνοστισμο στη Σμύρνη το 1912…ο ένας πάνω στον άλλον.. Τσάντες μαντιλες καρότσια παιδιά φοιτητές συνταξιούχοι κλπ… Στριμωχνε ο ένας τον άλλον να χωρέσουμε…. Εγώ κοντουλα ούσα είχα κάτι κεφάλια από πάνω μου που εβηχαν και κάτι άλλα που πετούσαν σταγονιδια ενώ μιλούσαν… Τους κοιτούσα με φόβο… Ακουμπούσα το χέρι μου στις χειρολαβές που κάποιοι είχαν ακουμπήσει.. Άρρωστοι η όχι που να ξέρεις… Κάποια στιγμή έφτασα και στο ηλιόλουστο Συνταγμα… Κόσμος ολουθε.. Έπιναν τον καφέ τους στα υπαίθρια καφέ.. … Έτρωγαν στο χέρι φαγητό..μπουλουκια πήγαιναν στην νεκροσημη ακολουθία του Βουτσά.. ψωνιζαν στα μαγαζιά ρούχα.. Μερικοί έφτυνα και ροχαλα (τριτοκοσμικοι ελληναρες).. Λίγο λίγο έφτασα Μοναστηράκι… Εκεί κόσμος λαός ντουνιάς… Κινέζοι Ιταλοί Γάλλοι Πακιστανοί Γερμανοί Έλληνες κλπ στη σειρά περίμεναν σουβλάκια.. Μπαιραχταρης και Σάββας τυλιγαν σουβλακος με χέρια γυμνά…. Μικροπωλητές πουλούσαν ελιές με καρότσια στο σωρό… Φρούτα και χυμούς… Μεχρι να γυρίσω σπίτι να πληθω νόμιζα ότι είχα κολλήσει κολονοιο… H1N1… Σαλμονέλα.. γρυπη θανατηφόρο.. παιδικές αρρώστιες κοκ… Μάσκες φορούσαν στους 1000 ένας… Κατά τα άλλα τα καρναβάλια θα μας φυλαξουν από το ιό.. Αν έπρεπε να πάρουμε μέτρα .. αυτά τα μέσα μαζικής μεταφοράς δεν θα έπρεπε να μπουν σε απαγόρευση? Ξέρω γω απορίες έχω… Ααα και επειδή σήμερα γυρίζω Ναύπλιο… επειδή δεν ξέρω ποιος με ακουμπούσε…. για 14 μέρες να πηγαίνετε σε ακτίνα 3 μέτρων μακριά μου…»