Ακυρώθηκαν οι Δημοτικές εκλογές και προκηρύχθηκαν νέες σε Κοινότητα της Πελοποννήσου

109

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Παναγιώτη Νίκα, ακυρώθηκαν οι εκλογές της 26ης Μαΐου 2019, λόγω σοβαρής παράβασης του εκλογικού νόμου και προκηρύσσονται νέες, προς αποκατάσταση της νομιμότητας, σε Δημοτική Κοινότητα της Π.Ε. Μεσσηνίας.

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ

Το Πρωτοδικείο Κυπαρισσίας ανακήρυξε τους υποψήφιους και τους συνδυασμούς κανονικά. Το ίδιο Πρωτοδικείο, επικύρωσε τα αποτελέσματα των αρχικών και των επαναληπτικών εκλογών της 26ης Μαΐου και της 2ας Ιουνίου 2019 ανακηρύσσοντας τους επιτυχόντες.

Όμως, στις 16 Δεκεμβρίου 2019 με την απόφαση Α 458/2019, το Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο αποφαίνεται, μετά από προσφυγή ενδιαφερόμενου και ακυρώνει την απόφαση 11/2019 του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Κυπαρισσίας ως προς την ανακήρυξη προέδρου Κοινότητας στην Τοπική Κοινότητα Αρτικίου της Δημοτικής Ενότητας Αετού του Δήμου Τριφυλίας και διατάσσει την επανάληψη της εκλογής για την ανάδειξη Προέδρου της Κοινότητας. Διατάσσει συγχρόνως την μη συμμετοχή του εκλογέα εξ αιτίας της οποίας παραβιάσθηκε η εκλογική νομοθεσία.

ΠΟΤΕ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ

Οι επαναληπτικές εκλογές θα γίνουν την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2020 και η ψηφοφορία επαναλαμβάνεται ανάμεσα στους ίδιους υποψηφίους του συνδυασμού «ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ»,

  1. ΒΕΛΙΣΣΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΓΓΕΛΗΣ του ΙΩΑΝΝΗ
  2. ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ ΦΩΤΙΟΣ του ΔΗΜΟΥ