Στοιχεία μεγάλης ανάπτυξης στο Δήμο Σικυωνίων παρουσίασε ο Δήμαρχος κ. Σπύρος Σταματόπουλος

154

Χθες Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2020, ο Δήμαρχος Σικυωνίων Σπύρος Σταματόπουλος παρουσίασε τα οικονομικά και τεχνικά στοιχεία του Δήμου καθώς και τον προγραμματισμό των δράσεων και των έργων της νέας χρονιάς.

Μίλησε για την οικονομική θέση στην οποία βρίσκεται ο δήμος Σικυωνίων αλλά και τα έργα τα οποία εκτελούνται ή προγραμματίζονται.

Είπε πως «ο δήμος βρίσκεται μεταξύ των πρώτων θέσεων σε επίπεδο περιφέρειας Πελοποννήσου αλλά και πανελλαδικά και στο σύνολο της Περιφέρειας Πελοποννήσου το Τεχνικό πρόγραμμα του 2020 είναι εφάμιλλο των μεγάλων δήμων με πληθυσμό υπερδιπλάσιο από το δήμο Σικυωνίων».

Επίσης ανέφερε πως «σε σχέση με δήμους, παρόμοιου πληθυσμιακού δυναμικού, το Τεχνικό Πρόγραμμα του δήμου Σικυωνίων είναι υπερτριπλάσιο» και ότι «σε πανελλαδικό επίπεδο, ο δήμος Σικυωνίων φιγουράρει σε υψηλές θέσεις όχι μόνο λόγω χρηματοδοτήσεων αλλά και λόγω οικονομικής βιωσιμότητας που εξασφαλίζεται αφενός από τις υψηλές χρηματοδοτήσεις που πετυχαίνει, αφετέρου από το χαμηλό βαθμό εξάρτησής του από τις κρατικές επιχορηγήσεις, ενώ διαθέτει ένα αποθεματικό της τάξεως των 4-5 εκατομμυρίων ευρώ». 

 ΠΗΓΗ: ΕΔΩ