ΠΟΝΑΩ· ΔΕΝ ΦΟΒΑΜΑΙ· ΠΟΛΕΜΑΩ… (4 Φεβρουαρίου Διεθνής ημέρα κατά του Καρκίνου)

119

ΕΝΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ

ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ:

ΠΟΝΑΩ· ΔΕΝ ΦΟΒΑΜΑΙ· ΠΟΛΕΜΑΩ…

(4 Φεβρουαρίου Διεθνής ημέρα κατά του Καρκίνου)

Του Γιώργη ΤάΚη Δόξα

 Σήμερα (Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2020) «τιμάται» σε όλο τον Κόσμο ο πλέον επικίνδυνος ΕΧΘΡΟΣ της Ανθρώπινης ζωής: Ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ ή το (κατά την δική μου ονομασία) ΑΔΗΦΑΓΟ «ΘΕΡΙΟ».

Η Παγκόσμια Ημέρα κατά του ΚΑΡΚΙΝΟΥ καθιερώθηκε με πρωτοβουλία της Διεθνούς Ένωσης κατά του ΚΑΡΚΙΝΟΥ (Uicc) που εκπροσωπεί Οκτακόσιες (800) Οργανώσεις σε Εκατό πενήντα πέντε (155) Χώρες της Παγκόσμιας Κοινωνίας και το σημαντικό (εξίσου τραγικό) δεδομένο είναι η επίσημη ανακοίνωση της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής Ογκολογίας, ότι το 2018 διαγνώστηκαν ΕΞΗΝΤΑ ΕΠΤΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ (67.000) νέες περιπτώσεις ΚΑΡΚΙΝΟΥ, ενώ οι θάνατοι εξ αιτίας της νόσου ήταν ΤΡΙΑΝΤΑ ΔΥΟ (32.000) ΧΙΛΙΑΔΕΣ.

Και μια και Σήμερα (δυστυχώς) είναι η «Μέρα του» πρέπει να γνωρίζουμε ότι Ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ είναι η αιτία θανάτου το 2018 για  ΕΝΝΕΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΞΑΚΟΣΙΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ (9.600.000) συνανθρώπους στην Παγκόσμια Κοινωνία και ο Ένας (1) στους Έξι (6) θανάτους «ανήκει στις ανηλεείς επιθέσεις» ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ.

Δυστυχώς στην Ελλάδα ζούμε την καθημερινότητα του «χαζοχαρούμενου» και δεν έχουμε καταλάβει (και εμπεδώσει) ότι Ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ αποτελεί το καθημερινό μου βήξιμο, κι’ αυτό μέχρι να χτυπήσει το σήμαντρο της εξώπορτας: Του Φτωχού· Του Πλούσιου· Του Παιδιού· Του Πατέρα ή της Μητέρας· Του Φίλου ή της Φίλης· Της πλαϊνής πόρτας· Του Δασκάλου – Της Μοδίστρας – Του Ταξιτζή – Του Ιερέα – ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ. Παντού – Καθημερινά – Χωρίς Λύπη και Αιδώ!

Γιατί δεν υπάρχει Νικήτρια Μάχη, είτε είναι Ιατρική Περίθαλψη και Φροντίδα· είτε είναι Ψυχολογική Στήριξη· είτε είναι η σκέπη της Θρησκείας· είτε είναι τα «εμπορικά» γιατροσόφια / μαντζούνια, είτε είναι οι (αναμενόμενες) φαρμακευτικές θεραπείες· είτε κυκλοφορούν βιβλία «Σοφών» ή αντικαρκινικά μηνύματα / κηρύγματα από θεράποντες του διαδικτύου.

Η σημερινή ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ είναι μια (ημερολογιακή) Ημέρα και τίποτα άλλο, γιατί Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΜΕ ΡΥΘΜΟΥΣ (κυριολεκτικά) ΓΕΩΜΕΤΡΙΚΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ.

Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ στοχεύει στο να εμπνεύσει την Δράση των Πολιτών, της Υγειονομικής Κοινότητας και των Κυβερνήσεων ώστε να βελτιώσουν την Ενημέρωση και την πρόσβαση του πληθυσμού για την πρώιμη ανακάλυψη και την διάγνωση της νόσου, ώστε να βελτιωθεί σημαντικά η επιβίωση των Ασθενών.

Προσωπικά που «μονομάχησα» μαζί του ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ Η ΤΕΛΙΚΗ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΗ ΠΟΥ ΜΑΧΕΤΑΙ / ΥΠΟΦΕΡΕΙ / ΔΟΚΙΜΑΖΕΤΑΙ ΨΥΧΙΚΑ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΜΗΝΥΜΑ:

  • ΠΟΝΑΩ
  • ΔΕΝ ΦΟΒΑΜΑΙ, και
  • ΠΟΛΕΜΑΩ…

Είναι το κεντρικό Μήνυμα / Στόχος που ετοιμάζουν για καθημερινό ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ οι ΜΙΑ (1) + ΠΕΝΤΕ (5) ΔΥΝΑΜΙΚΕΣ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ (ίδε προηγούμενο άρθρο μου).

ΓΙΩΡΓΗΣ ΤάΚη ΔΟΞΑΣ

Η Κοινωνία του Ενός

Αθήνα, 3 Φεβρουαρίου 2020