Ο Μαραθώνιος Ναυπλίου (8 Μαρτίου 2020) είναι αφιερωμένος στη Διεθνή Ημέρα της Γυναίκας

94

Ανοιχτή πρόσκληση για τη συμμετοχή στον Μαραθώνιο Ναυπλίου που θα γίνει στις 8 Μαρτίου και είναι αφιερωμένος στη Διεθνή Ημέρα της Γυναίκας, απηύθυνε ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος, μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου για τον αγώνα.

Μίλησαν επίσης, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού Γιώργος Διδασκάλου, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας Ιωάννης Μαλτέζοςο Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κώστας Παναγόπουλος, ο εκπρόσωπος του Συλλόγου «Οραμα Ελπίδας» Στέλιος Γραφάκος, ο εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Αργολίδας Θεόδωρος Παπαθανασίου, ενώ τον συντονισμό της παρουσίασης είχε ο Γενικός Διευθυντής του Μαραθωνίου Ναυπλίου Ευάγγελος Παπαποστόλου.

Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων και Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Δημήτρης Κωστούρος, μεταξύ άλλων είπε: «Με μεγάλη χαρά βρισκόμαστε σήμερα εδώ για να καλέσουμε όλο τον κόσμο, στις 8 του Μάρτη, την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, να απολαύσει έναν εξαιρετικό αγώνα, σε ένα υπέροχο τόπο, για έναν πολύ όμορφο σκοπό.

Σας καλώ όλους να είστε στις 8 Μαρτίου στο Ναύπλιο, για να ζήσουμε αυτό το μεγάλο γεγονός στο Ναύπλιο».

Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού Γιώργος Διδασκάλου, είπε: «Όλοι γνωρίζουμε ότι ο Μαραθώνιος του Ναυπλίου είναι ένα σπουδαίο αθλητικό γεγονός. Ταυτόχρονα είναι κι ένα σημαντικό πολιτιστικό γεγονός που προάγει τον πολιτισμό αλλά και την υγεία και μαζί αναδεικνύει την αξία της ζωής. Κύριε Δήμαρχε πλέον ο αγώνας σας έχει γίνει θεσμός και θέλω να τονίσω ότι η συγκεκριμένη δράση έχει κερδίσει τον σεβασμό και την αγάπη του κόσμου και έχει καταξιωθεί, όχι μόνο στη χώρα μας, αλλά και πέρα από αυτή με συμμετοχές από το εξωτερικό. Γεγονός που αντανακλά την ποιότητα της διοργάνωσης και αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές. Το Υπουργείο Πολιτισμού συμμετέχει σε αυτή την προσπάθεια και μέσω της τοπικής εφορίας Αργολίδας ανοίγει τους αρχαιολογικούς χώρους ώστε να τα επισκεφτεί ο κόσμος, αναδεικνύοντας με αυτό τον τρόπο, τον τεράστιο πολιτιστικό πλούτο που έχουμε στην Αργολίδα και το Ναύπλιο».

Όπως τόνισε ο Γενικός Δ/ντης κ. Ευάγγελος Παπαποστόλου ο αγώνας είναι αφιερωμένος στο Σύλλογο «Όραμα Ελπίδας» και θα μπορούν να γίνονται επί τόπου εγγραφές εθελοντών δοτών μυελού των οστών καθώς και στο Γηροκομείο Ναυπλίου ενώ μεταξύ άλλων θα υπάρχει η δυνατότητα κλινικής εξέτασης του μαστού από το Ερρίκος Ντυνάν. Ανακοίνωσε την συνεργασία με το ΓΕΕΘΑ – ΑΣΑΕΔ με βάση την οποία θεσπίζεται και θα γίνει για πρώτη φορά Στρατιωτικός Αγώνας Ημιμαραθωνίου στο Ναύπλιο στις 8 Μαρτίου 2020

Στη συνέντευξη Τύπου παρούσες ήταν και τρεις πρωταθλήτριες. Η Μαρία Πολύζου, η Ντενίζ Δημάκη και η Ζωή Ανδρικοπούλου.

Ήδη 60 δρομείς από 30 χώρες του εξωτερικού έχουν δηλώσει το ενδιαφέρον τους στο Μαραθώνιο Ναυπλίου με τις συνολικές εγγραφές δρομέων αναμένεται να ξεπεράσουν τις 5.000!

Οι εγγραφές για το Μαραθώνιο αλλά και για τους άλλους αγώνες συνεχίζονται στην ιστοσελίδα https://www.nafpliomarathon.gr