Μεγάλα οδικά έργα στη Μεσσηνία από την Περιφέρεια Πελοποννήσου παρουσίασε ο Στάθης Αναστασόπουλος

93
Ο κ.Αναστασόπουλος Στάθης

Ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας κ. Στάθης Αναστασόπουλος μίλησε για τα έργα που έγιναν πρόσφατα και αυτά που θα γίνουν σύντομα, όσο αφορά τις οδικές αρτηρίες στη Μεσσηνία. Συγκεκριμένα το δελτίο τύπου της Περιφέρειας αναφέρει:

Την έναρξη των διαδικασιών για την υλοποίηση των δύο μεγάλων οδικών έργων της Περιφερειακής Ενότητας, ενταγμένων στο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ανακοίνωσε ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χθες Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου.

Ειδικότερα, ο Στ. Αναστασόπουλος αναφέρθηκε στο έργο βελτίωσης της 7ης επαρχιακής οδού στα τμήματα Μεσσήνη – Εύα και Εύα – Λάμπαινα, με προϋπολογισμό 8.670.000 ευρώ.

Όπως γνωστοποίησε ο αντιπεριφερειάρχης, για το εν λόγω έργο η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της έδρας της Περιφέρειας, που είναι ο φορέας υλοποίησης, απέστειλε πρόσφατα το κτηματολογικό διάγραμμα και τον σχετικό πίνακα -για ανάρτηση και ενημέρωση του ενδιαφερόμενου κοινού- στις αρμόδιες υπηρεσίες, δηλαδή το Δασαρχείο και την Κτηματική Υπηρεσία, αλλά και στον αρμόδιο Δήμο Μεσσήνης. Η προετοιμασία αυτή απαιτείται για να προχωρήσει η διαδικασία απαλλοτρίωσης μέσω απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου, η οποία αναμένεται προς το τέλος Μαρτίου αρχές Απριλίου.

Παρόμοια βήματα, ανέφερε ο Στ. Αναστασόπουλος, ακολουθήθηκαν και για το έργο βελτίωσης της εθνικής οδού Κυπαρισσία – Φιλιατρά – Πύλος – Μεθώνη, στο τμήμα Φιλιατρά – Γαργαλιάνοι, ενταγμένο στο ΕΣΠΑ με προϋπολογισμό 29.899.900 ευρώ. Για το έργο αυτό η ενημέρωση των ενδιαφερόμενων πολιτών θα γίνεται από το Δήμο Τριφυλίας.

Σύντομα πάντως, θα δημιουργηθεί στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, στην Καλαμάτα, μονάδα ενημέρωσης και για τα δύο πιο πάνω έργα.

Όπως τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης, “θα προχωρήσουμε γρήγορα τις διαδικασίες επίταξης ώστε να οι ιδιοκτήτες που απαλλοτριώνονται τα ακίνητά τους σύντομα να λάβουν την οικονομική ενίσχυση που προβλέπεται και τα έργα να υλοποιηθούν απρόσκοπτα”.

Παρόντες στη σημερινή συνέντευξη ήταν οι τεχνικοί σύμβουλοι της Περιφέρειας Γιώργος Ντελής (για το τμήμα Φιλιατρά – Γαργαλιάνοι) και Αντώνης Κουτρουμπής (για το έργο της 7ης επαρχιακής οδού, στα τμήματα από Μεσσήνη – Εύα και Εύα – Λάμπαινα), οι οποίοι ανέλυσαν τις τεχνικές λεπτομέρειες της διαδικασίας για την απαλλοτρίωση των ακινήτων που περιλαμβάνονται στα κτηματολογικά διαγράμματα των εν λόγω έργων.

Διαγραμμίσεις σε τμήματα του οδικού δικτύου του νομού -επαρχιακού και εθνικού- είναι το αντικείμενο εν εξελίξει εργολαβίας της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, προκειμένου να γίνεται με ασφάλεια η κυκλοφορία σε αυτό.

Ειδικότερα, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες διαγράμμισης, άξονα και οριογραμμών, στην 7η επαρχιακή οδό από Μεσσήνη έως Λάμπαινα, ενώ τις επόμενες ημέρες οι εργασίες θα συνεχιστούν στα τμήματα Κάμπος – Καρδαμύλη και Καρδαμύλη – Αγιος Νικόλαος της 1ης επαρχιακής οδού.

Ο προγραμματισμός της Περιφερειακής Ενότητας περιλαμβάνει αντίστοιχες εργασίες στην 15η επαρχιακή οδό Φιλιατρά – Μαραθούπολη έως τον κόμβο Ρωμανού, στην 9η εθνική οδό, καθώς και στην 14η επαρχιακή οδό Γαργαλιάνοι – Μαραθούπολη.