Η Πολιτική Ορθότητα έφτασε και στο Ναύπλιον. Τα γιουσουφάκια της κυρίας έπιασαν δουλειά!

1173

γράφει ο Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου

Η λογική της Γιάννας Αγγελοπούλου και των εντολέων της, για υποβάθμιση κάθε Εθνικού συμβολισμού και η διοργάνωση μιας φιέστας Πολιτικής Ορθότητας, με αφορμή τα 200 χρόνια από την Εθνεγερσία του 1821 (αυτήν που ο Λαός μας ονομάζει Επανάσταση κατά των Τούρκων κατακτητών), βρήκε οπαδούς στο γραφείο Τύπου του Δήμου Ναυπλιέων.

Η διορισμένη από τον Κυριάκο Μητσοτάκη πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», επισκέπτεται το Ναύπλιον και η επίσκεψή της ανακοινώθηκε με ένα θλιβερό Δελτίο Τύπου, στον τίτλο του οποίου το Ναύπλιον αναφέρεται ως «πρώτη Πρωτεύουσα της Πατρίδας» και όχι ως «πρώτη Πρωτεύουσα της απελευθερωμένης Ελλάδας». Της Πατρίδας (ποίων άραγε), έγραψαν τα δουλικά της κυρίας και όχι της Ελλάδας.

Το ίδιο δελτίο, μας καθιστά σαφές ότι η κυρία αυτή, που θα γίνει δεκτή από τον Πρώτο Πολίτη του Δήμου, «…ξεκινά από το Ναύπλιο τις επαφές της για τον προγραμματισμό των εορτασμών για τα 200 χρόνια από το 1821». Δεν μας λέει όμως τι έγινε το 1821 και τι είναι αυτό που γιορτάζουμε. Την Εθνεγερσία του 1821 ή τα 200 χρόνια από την «εξέλιξη μιας μικρής Οθωμανικής επαρχίας σε σύγχρονο κράτος», όπως είπε ο εντολέας της, πρόεδρος της κυβέρνησης και του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας.

Η γραφίδα που συνέγραψε αυτό το θλιβερό Δελτίο Τύπου, εξασφαλίζοντας ίσως ένα εύσημα Πολιτικής Ορθότητας, θα πρέπει να μάθει ότι πατρίδα έχουν όλοι (ακόμα και οι προλετάριοι, παρά τις διδαχές του Μαρξ). Ελλάδα όμως για Πατρίδα έχουν μόνον οι Έλληνες και όσοι φιλέλληνες κρίνονται άξιοι μια τέτοιας τιμής. Και αυτής της Ελεύθερης Ελλάδας υπήρξε το Ναύπλιον Πρώτη Πρωτεύουσα.

Οι εξελληνισμένοι ή οι εξωνημένοι μπορούν να μιλάνε για «πρωτεύουσα της πατρίδας τους». Αυτοί, όμως, που αποδέχθηκαν την κληρονομιά από ΕΚΕΙΝΟΥΣ που αγωνίσθηκαν, υπέφεραν, μάτωσαν και θυσιάστηκαν, οφείλουν να τηρήσουν τους όρους του Διαθέτη και να μην επιτρέπουν στους υπότροφους των Ινστιτούτων Δημοσιογραφίας Σόρος και Σία να αλλοιώνουν όρους και μηνύματα που συμβολίζουν την από αιώνων παρουσία των Ελλήνων στην λεκάνη της Μεσογείου.

Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου

Η ΘΛΙΒΕΡΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΤΙΤΛΟΣ: «Από το Ναύπλιο την πρώτη Πρωτεύουσα της Πατρίδας ξεκινά η πρόεδρος της επιτροπής «ΕΛΛΑΔΑ 2021» Γιάννα Αγγελοπούλου

Την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου η πρόεδρος της Επιτροπής «ΕΛΛΑΔΑ 2021» Γιάννα Αγγελοπούλου, ξεκινά από το Ναύπλιο τις επαφές της για τον προγραμματισμό των εορτασμών για τα 200 χρόνια από το 1821.

Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος θα υποδεχτεί την κα Αγγελοπούλου στο Δημαρχείο και θα ακολουθήσει εκδήλωση στη πρώτη Βουλή της Ελλάδας.

Αναλυτικό πρόγραμμα της επισκέψεως θα ακολουθήσει τις επόμενες ημέρες».

ΣΗΜΕΙΩΣΗ Π.Ι.Δ.

Υ.Γ. 1. Παρασκευή 10.15 και το πρόγραμμα της Γιάννας δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί, ίσως γιατί κάποιοι φοβούνται αντιδράσεις και κινητοποιήσεις, σαν και αυτές που διοργάνωνε ο Γιάννης Γκιόλας προς αποδοκιμασία του ευεργέτη του Ναυπλίου Αντώνη Σαμαρά, τότε πρωθυπουργού.

Υ.Γ. 2. Το κείμενο αυτό είχε γραφεί από την στιγμή της δημοσιοποίησης της ανακοίνωσης του Γραφείου Τύπου του Δήμου Ναυπλιέων αλλά δεν το είχα αναρτήσει με την ελπίδα ότι στην νεώτερη ανακοίνωση θα διόρθωναν τα πράγματα. Αυτό δεν έγινε και το αναρτώ για να το διαβάσουν τα γιουσουφάκια της Πολιτικής Ορότητας και ίσως η αρχιμπάτλερ που τους ταΐζει.