Αρκεί ένας Λαθρομετανάστης που επωάζει τον Κορωναϊό …και μετά;

125

γράφει  Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου

Για την πιθανότητα να εισέλθει στην Ελλάδα κάποιος επισκέπτης προσβεβλημένος με τον φονικό Κορωναϊό, λαμβάνονται, και σωστά, σειρά προληπτικών και περιοριστικών μέτρων. Ακόμη και ειδικά νοσοκομεία με τον ανάλογο εξοπλισμό καραντίνας έχουν ετοιμασθεί στην Θεσσαλονίκη και την Αθήνα, που είναι οι δύο κύριες πύλες εισόδου στην χώρα μας.

Τα νησιά μας όμως, που κατακλύζονται καθημερινά με εκατοντάδες ανεξέλεγκτους εισβολείς, τα έχουμε αφήσει απροστάτευτα στην πιθανότητα (βεβαιότητα θα έλεγα) εισόδου κάποιων προσβεβλημένων και λάθρα εισερχομένων “ξενιστών”.

Έτσι, και με χρονικό ορίζοντα επώασης του ιού, τις 14 ημέρες, εκθέτουμε σε κίνδυνο προσβολής, τις δεκάδες χιλιάδες ανεξέλεγκτους υγειονομικά “φιλοξενούμενους” στις δομές τύπου “Μόρια”, τις χιλιάδες ασχολούμενους με την φύλαξή τους ή την τροφοδοσία και διοικητική διαχείρισή τους, και βέβαια ΟΛΟΥΣ τους Έλληνες κατοίκους των νησιών.

Έχουμε μετατρέψει τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, από πύλες εισόδου λαθρομεταναστών σε πύλες εισόδου βιολογικών απειλών. Από χώρους απόβασης εισβολέων, σε προγεφύρωμα θανατηφόρων Κορωναϊών.

Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου

Κανένας δεν μιλάει για τον υπαρκτό και μεγάλο αυτό κίνδυνο. Κανένα κόμμα, κανένας επιστημονικός φορέας, κανένα Μέσο Μαζικής Επικοινωνίας. Λες και υπάρχει Ομερτά.

Αναρωτιέμαι, τι θα κάνει το πολιτικό μας σύστημα, αν εκδηλωθεί σε κάποιο νησί μας ένα κρούσμα εμφάνισης λαθρομετανάστη προσβεβλημένου με τον θανατηφόρο ιό του Κορωναϊού; Θα θέσει σε καραντίνα το νησί; Θα οργανώσει λιτανείες ή θα κάνει διαγωνισμούς για φέρετρα;

ΠΗΓΗ: https://koinosparanomastis.blogspot.com/2020/02/blog-post.html#more