H Πανσέληνος του Λύκου

628

Γράφει η Θέκλα Μεταξά, ερευνήτρια-αστρολογίας…

Την ονόμασαν και «Πανσέληνο του Λύκου», ίσως επειδή η Σελήνη σταδιακά θα αλλάξει το χρώμα της, και θα πάρει μια κιτρινωπή απόχρωση. Κατά τη γνώμη μου λάθος της. Αλλά ποιος μπορεί να τα βάλει με τη Σελήνη, κυρίως όταν μαζί με την πλήρη γέμιση, θα μας προσφέρει και μια ωραιότατη έκλειψη παρασκιάς;

Η έκλειψη αυτή θα έχει διάρκεια τεσσάρων ωρών, και θα φτάσει στο αποκορύφωμα της περίπου στις 09.30 το βράδυ της 10ης Ιανουαρίου. Θα είναι ορατή από την Ευρώπη, την Αφρική, την Ασία, τον Ινδικό Ωκεανό και τη Δυτική Αυστραλία.

Η Σελήνη θα βρίσκεται στις 20 μοίρες του Καρκίνου στον 11ο οίκο, και θα έχει να αντιμετωπίσει την πολυαστρία του 5ου οίκου, με Ήλιο, Ερμή, Κρόνο και Πλούτωνα που θα βρίσκονται στον Αιγόκερω. Δυο μέρες μετά, στις 12 Ιανουαρίου, ο Κρόνος απελευθερώνεται από την ασφυκτική πίεση του Πλούτωνα, και τραβάει ένα μοναχικό δρόμο, δυνατός όμως για άλλο ένα χρόνο περίπου.

Σ’ αυτή την έκλειψη, ο Ερμής είναι που μας απασχολεί περισσότερο απ’ όλους τους άλλους πλανήτες. Σε απόλυτη συζυγία με τον Ήλιο, που σημαίνει «καμένος» και αδύναμος, και σε παράλληλη συζυγία με τον Κρόνο και τον Πλούτωνα, μας γεμίζει ανησυχία, λόγω του ότι θα είναι ο κυβερνήτης του ωροσκόπου και του μεσουρανήματος,  δηλαδή θα κυβερνάει το λαό αλλά και την εξουσία. Κατά δεύτερο λόγο, τη μπόρα δέχεται και η Σελήνη, λόγω της αντίθεσης της με τον Κρόνο και τον Πλούτωνα.

Δυσάρεστα τα συμπεράσματα. Στο λαό μας, αλλά και στα άτομα εξουσίας, επιβάλλεται δικτατορικά ένας διαφορετικός τρόπος ζωής και συμπεριφοράς. Η καταπίεση στο αποκορύφωμα. Η εξουσία έχει ήδη πάρει αυστηρές οδηγίες «άνωθεν». Δεχόμαστε ιδιαίτερα σκληρές εξωτερικές πιέσεις. Κάποιοι μας εξαντλούν ενεργειακά.

Μαζί με την Σελήνη θα βρίσκεται και ο Αστέρας Κάστωρ, ο θνητός αδελφός του Πολυδεύκη, του αστερισμού των Διδύμων, των δίδυμων παιδιών του Δία και της Λήδας. Ο Κάστωρ δεν είναι ευνοϊκός αστέρας. Συμβολίζει αναταραχές και ταπεινώσεις, απώλεια περιουσίας, ασθένειες, τραυματισμούς, κινδύνους διαφόρων ειδών, κακοτυχία, κάνει τους ανθρώπους επιρρεπείς στη βία, αλλά ταυτόχρονα και διστακτικούς στη λήψη αποφάσεων. Φέρνει απώλεια αυτοπεποίθησης , τραυματισμούς στο πρόσωπο, τύφλωση – κυριολεκτικά και μεταφορικά-, περιορισμούς και φυλάκιση.

Άλλος ένας αστέρας, ο ΑΝΤΑΡΑ, του Μεγάλου Κυνός, θα βρίσκεται κοντά με τον Κάστορα, και μας κάνει ευκολόπιστους, πράγμα που θα πρέπει να αποφεύγουμε αυτό τον καιρό.

Οι πλανητικοί συνδυασμοί που γίνονται κατά την ώρα της έκλειψης, δείχνουν ότι θα υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στις κάθε είδους επικοινωνίες, στις μετακινήσεις, και στην ενημέρωση. Για την ακρίβεια, η ενημέρωση θα είναι ανύπαρκτη, ότι διαδίδεται από «επίσημες» πηγές θα είναι ψεύτικο και παραπλανητικό. Τα ανθρώπινα δικαιώματα και η ελευθερία του λόγου πάνε περίπατο. Ξεχάστε τα. Θριαμβεύει η λογοκρισία, που έτσι ή αλλιώς έχει γίνει μέρος της ζωής μας εδώ και πολύ καιρό. Σταδιακά η κατάσταση ξεφεύγει από κάθε έλεγχο, η κάθε είδους δυσάρεστη κατάσταση. Οι χειρότεροι φόβοι μας έχουν ήδη μπει σε πορεία υλοποίησης.

Ο συνδυασμός της έκλειψης της 26ης Δεκεμβρίου με την έκλειψη της 10ης Ιανουαρίου, βάζει την Ελλάδα, αλλά και πολλές άλλες χώρες, σε μια νέα φάση, που διαρκεί τουλάχιστον μέχρι τις 5 Ιουνίου που θα έχουμε την επόμενη έκλειψη Σελήνης.