Σύσκεψη για την Τάξη και Ασφάλεια της Μεσσηνίας με Χρυσοχοΐδη, Νίκα, Δημάρχους και εκπροσώπους Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων

46

Η ασφάλεια των πολιτών και τα προβλήματα που έχουν εντοπιστεί ως προς την αποτελεσματικότερη αστυνόμευση στην περιοχή της Μεσσηνίας συζητήθηκαν σε σύσκεψη του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη με τους δημάρχους του νομού, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Διοικητήριο της Π.Ε. Μεσσηνίας, στην Καλαμάτα, το Σάββατο 18 Ιανουαρίου.

Υποδεχόμενος τον υπουργό, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, σημείωσε, μεταξύ άλλων, στον χαιρετισμό του:

“ Προσδοκούμε, ιδιαίτερα για την περιοχή μας -και την Μεσσηνία και την Περιφέρεια Πελοποννήσου γενικότερα-, να γίνουν τα βήματα εκείνα τα οποία απαιτούνται στον τομέα της αστυνόμευσης και της ασφάλειας, ώστε να μειωθούν τα προβλήματα».

Ο υπουργός ενημέρωσε τους Δημάρχους ότι «σύντομα θα υπάρξει έτοιμο προς εφαρμογή σχέδιο αντιμετώπισης των φαινομένων παραβατικότητας στο νομό», καλώντας τους παράλληλα «να συνδράμουν, εφόσον μπορούν, στο θέμα των υποδομών και των μέσων της Αστυνομίας».

Στην σύσκεψη συμμετείχαν οι δήμαρχοι Δυτικής Μάνης Δημήτρης Γιαννημάρας, Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος, Οιχαλίας Γιώτα Γεωργακοπούλου, Πύλου – Νέστορος Τάκης Καρβέλας και Τριφυλίας Γιώργος Λεβεντάκης. Συμμετείχαν επίσης, οι βουλευτές Γιάννης Λαμπρόπουλος, Μίλτος Χρυσόμαλλης και Περικλής Μαντάς, οι αντιπεριφερειάρχες Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος και Διοικητικού – Οικονομικού Βασίλης Καπέλιος, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Πελοποννήσου Ταξίαρχος Παναγιώτης Πούπουζας, ο Διευθυντής Αστυνομίας Μεσσηνίας Ηλίας Αξιοτόπουλος και ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας πύραρχος Δημήτρης Γεωργανάς.

Πριν από τη συνάντησή του με τους δημάρχους της Μεσσηνίας, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοΐδης είχε στο Διοικητήριο της Π.Ε. ευρεία υπηρεσιακή σύσκεψη με αξιωματικούς και στελέχη των σωμάτων ασφαλείας του νομού.

Συνάντηση των Προέδρων των Ενώσεων των Αστυνομικών Υπαλλήλων με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη

Κατά τη συνάντηση, οι Πρόεδροι των Ενώσεων παρουσίασαν τα προβλήματα που αφορούν τους συναδέλφους κάθε Διεύθυνσης και ειδικότερα εστίασαν στην έλλειψη προσωπικού, στη μεγάλη απόκλιση του αριθμού της οργανικής δύναμης κάθε Υπηρεσίας με τον αριθμό της παρούσας (πραγματικής) δύναμης που υπηρετεί σε αυτές, στον απαρχαιωμένο, ελλιπή και επικίνδυνο πλέον στόλο οχημάτων κάθε Διεύθυνσης καθώς και σε τοπικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η κάθε Διεύθυνση.
Ο κ. Υπουργός φάνηκε ενήμερος για τα περισσότερα από αυτά και τους ενημέρωσε για τις λύσεις που ήδη έχουν δρομολογηθεί για την επίλυσή τους. Υποσχέθηκε ότι θα εξετάσει όλα τα αιτήματά μας και ευελπιστεί στην αγαστή συνεργασία με τις Ενώσεις.
Στην συνάντηση παρέστησαν οι:
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ε.Α.Υ.Αργολίδας  ΚΑΤΣΙΡΗΣ Σπυρίδων
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ε.Α.Υ.Αρκαδίας  ΟΙΚΟΝΟΜΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιο
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ε.Α.Υ.Λακωνίας ΝΤΕΡΟΣ Αθανάσιος
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ε.Α.Υ.Μεσσηνίας ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ Κωνσταντίνος