Πέντε Δήμοι αγωνιούν: Αναστολή λειτουργίας των μονάδων επεξεργασίας απορριμμάτων μελετά ο Όμιλος Ραψωματιώτη  

282

Θεωρώντας ότι η φωτιά στις εγκαταστάσεις του Ομίλου οφείλεται σε δολιοφθορά και ότι μια σειρά Πολιτικών παραγόντων και δημοσιογραφικών επιχειρήσεων κάνουν σπέκουλα με σκοπό την σπίλωση της εταιρείας, ο Όμιλος Ραψωματιώτη έδωσε στην δημοσιότητα μια ανακοίνωση όπου διαφαίνεται η πιθανότητα αναστολής της λειτουργίας του.

“Αν δεν μας προστατέψετε ώστε να μπορέσουμε δουλέψουμε σωστά, αφήστε μας να κλείσουμε” είναι το κεντρικό μήνυμα της ανακοίνωσης. Μιας ανακοίνωσης στην οποία τονίζεται η ανάγκη ανάληψης πολιτικής ευθύνης για την λειτουργία της μονάδος, μέχρι την εφαρμογή του Περιφερειακού σχεδιασμού διαχείρισης απορριμμάτων.

Αξίζει να επισημανθεί ότι η ανακοίνωση καταλήγει με την ακόλουθη “ευγενή προειδοποίηση” που εκ των πραγμάτων δεν μπορεί να παραβλεφθεί: «Διαφορετικά θα ζητήσω να μας επιτρέψουν να κλείσουμε όλες τις μονάδες μας και να σταματήσουμε τη συνεργασία με τους Δήμους ανά την Περιφέρεια Πελοποννήσου, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις τοπικές κοινωνίες και Αρχές που θα υποστούν αναγκαστικά τις δυσμενείς συνέπειες από την έλλειψη αποτελεσματικής λύσης ως προς τη διαχείριση των αποβλήτων τους».

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΡΑΨΩΜΑΤΙΩΤΗ

Δημήτρης Ραψωματιώτης

«Την αναστολή λειτουργίας όλων των μονάδων διαχείρισης ανακυκλώσιμων υλικών, κομποστοποίησης και γενικότερα απορριμμάτων, είμαστε υποχρεωμένοι να δηλώσουμε ότι θα πραγματοποιήσουμε, αν οι πολιτικοί δεν πάρουν δημόσια θέση για τη χρησιμότητα μας ή μη.

Κυρίες, Κύριοι,

Αν είμαστε χρήσιμοι, γιατί προσφέρουμε λύση σε αυτή την μεταβατική περίοδο, στηρίξτε μας, και μην προσπαθείτε πίσω από την πλάτη μας να λέτε και να κάνετε άλλα ή άθελα σας να εξυπηρετείτε τα παιχνίδια αυτών που προσπαθούν να μας εκβιάσουν.

Αν δεν χρειαζόμαστε, ΑΦΗΣΤΕ!!! μας να κλείσουμε τις μονάδες μας.

Σχεδόν από ενάμιση χρόνο πριν, έχουμε στείλει έγγραφα, ακόμα και εξώδικα σε υπηρεσίες και πολιτικούς, με κοινοποιήσεις στους εισαγγελείς και ζητάμε το αυτονόητο.

“ Ή θα μας αφήσετε να κλείσουμε ή θα μας προστατέψετε να δουλέψουμε σωστά.”

Δυστυχώς όμως η ανεπάρκεια ορισμένων, η διπλοπρόσωπη αντιμετώπιση και η αποφυγή με κάθε τρόπο των ευθυνών τους, ανασύρει καθετί παλιό, που όμως έχει κριθεί ακόμα και στα δικαστήρια, δηλώνοντας σε δημοσιογράφους ακόμα και ανακρίβειες, και οι δημοσιογράφοι χωρίς να έχουν καν την δική μας άποψη, μεταφέρουν τις δηλώσεις ή τις πηγές, γράφοντας ό,τι τους λένε, χωρίς να τα διασταυρώνουν, χωρίς να είναι ολοκληρωμένα αυτά που τους λένε, με την απαραίτητη βέβαια υπερβολή που “πουλάει”, ώστε σπιλώνονται προσωπικότητες, σπιλώνονται επαγγελματίες.

Δυστυχώς αυτή τη στιγμή που πρέπει να τρέχουμε, να προλάβουμε να σώσουμε όσο το δυνατόν την περιουσία μας και την κατάσταση που έχει προκληθεί στο περιβάλλον, μετά από την, όχι τυχαία, αλλά αντιθέτως προφανή κίνηση δολιοφθοράς στις εγκαταστάσεις μας σε βάρος των επιχειρήσεων του ομίλου μας, είμαι υποχρεωμένος και την δήλωση αυτή να κάνω και να απευθυνθώ πλέον σε ανώτατο επίπεδο της πολιτικής και των Υπουργείων. Είμαι υποχρεωμένος, τώρα να ζητήσω ειλικρινή και ξεκάθαρη θέση. Αν πάρουμε την απαραίτητη στήριξη και υπάρχει πραγματική συνεργασία με τους Δήμους, τις υπηρεσίες και την Περιφέρεια  θα συνεχίσουμε την λειτουργία μας μέχρι την οριστική ανάληψη της ευθύνης από την ολοκληρωμένη διαχείριση που προωθείται από την Περιφέρεια. Έτσι τότε να συνεχίσουμε καθαρά και μόνο με την ανακύκλωση. Διαφορετικά θα ζητήσω να μας επιτρέψουν να κλείσουμε όλες τις μονάδες μας και να σταματήσουμε τη συνεργασία με τους Δήμους ανά την Περιφέρεια Πελοποννήσου, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις τοπικές κοινωνίες και Αρχές που θα υποστούν αναγκαστικά τις δυσμενείς συνέπειες από την έλλειψη αποτελεσματικής λύσης ως προς τη διαχείριση των αποβλήτων τους.

 Για τον Όμιλο Εταιρειών Παν. & Δημ. Ραψωματιώτη

Ραψωματιώτης Δημήτρης