“Ο Νικόλυκος”: Το νέο συναρπαστικό μυθιστόρημα της Μαρίας Χατζόγλου παρουσιάζεται στην Αίθουσα Τέχνης “Μέγας Αλέξανδρος”

117

Για το νέο συναρπαστικό μυθιστόρημα της Μαρίας Χατζόγλου, “Ο Νικόλυκος”, που θα παρουσιασθεί την Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2020, στην Αίθουσα Τέχνης “Μέγας Αλέξανδρος” –στο Άργος, θα μιλήσουν η Βαρβάρα Κώνστα (Φιλόλογος, ειδικός παιδαγωγός) και ο Μιχάλης Κατσιμίτσης (δρ. Φιλοσοφίας και μεταφραστής), ενώ αποσπάσματα θα διαβάσει η ηθοποιός Ελπίδα Κομιανού.

Για το νέο βιβλίο της Μαρίας Χατζόγλου είχε γράψει ο Θανάσης Νιάρχου, με αφορμή την εκδήλωση πρώτης παρουσίασής του στην “Στοά του Βιβλίου”.

«Ο “Νικόλυκος”, της Μαρίας Χατζόγλου είναι ένα από τα πιο συναρπαστικά μυθιστορήματα, που θα μπορούσε να διαβάσει κανείς τα τελευταία δέκα χρόνια. Μια εξαιρετικά πρωτότυπη ιστορία, καθώς όσο αδρά προβάλλονται τα πρόσωπα που την στοιχειώνουν, άλλο τόσο ζωηρά αποτυπώνεται ο ιστορικός ανάπλους, που επιχειρείται με την πρόθεση να αποδοθεί εξελικτικά η περιπέτεια της χώρα μας, χωρίς ίχνος άμεσης κοινωνιολογικής ανατομίας. Καταφέρνει ο “Νικόλυκος” σε οποιαδήποτε περιβάλλοντα κι αν μας μεταφέρει ή όποια κι αν είναι η χρονική απόσταση ανάμεσά τους, να διατηρεί ζωντανή τη συνέχεια μιας κληρονομικής καταβολής, ακριβώς γιατί ο μύθος του μυθιστορήματος δεν είναι μια επινόηση της συγγραφέως, αλλά προκύπτει χάρη σε σχέση ανθρώπων, που όσο πιο πραγματικές αναγνωρίζονται, τόσο μεγαλύτερη είναι η γοητεία που προκαλούν. Παρά το γεγονός ότι η Μαρία Χατζόγλου δίνει στον ορίζοντα του μυθιστορήματός της μια τεράστια προοπτική, οι συγκρίσεις ανάμεσα στο άλλοτε και το τώρα, το χτες και το σήμερα, παραμένουν τόσο ανάγλυφες, ώστε φυσιολογικά να πιστεύει κανείς πως οι εποχές αλλάζουν απλά το ένδυμά τους, παραμένοντας το ίδιο πάντα ανθρωποφαγικές».

Την εκδήλωση θα συντονίσει ο εκδότης των εκδόσεων “ΠΛΗΘΩΡΑ” Φαίδων –Γρηγόριος Κυδωνιάτης.

Περισσότερα για το βιβλίο μπορείται να διαβάσετε ΕΔΩ