Να μην αφήσουμε τους ιδιοτελείς και τους σκοταδιστές να εμποδίσουν την ανάταξη του Γηροκομείου Ναυπλίου

387

γράφει ο Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου

Θα περίμενε κανείς περισσότερη ειλικρίνεια, ανοιχτόκαρδη αντιμετώπιση και ωριμότητα από τους συμβούλους της αντιπολίτευσης που ορίσθηκαν ως μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Γηροκομείου Ναυπλίου.

Τα γεγονότα μαρτυρούν ότι ο Δήμαρχος Ναυπλιέων, Δημήτρης Κωστούρος, που παρέλαβε το Ίδρυμα Μαρία Ράδου χρεοκοπημένο και δυσλειτουργικό,  ανταποκρίθηκε άμεσα στην δημόσια εκδήλωση επιθυμίας των Κώστα Καράπαυλου και Μάνου Περράκη για συστράτευση με σκοπό την οικονομική εξυγίανση του φορέα φιλοξενίας των ηλικιωμένων Ναυπλιωτών.

Αν και είχε ήδη δρομολογήσει λύσεις, που όμως καθυστερούσαν λόγω της γνωστής κρατικής γραφειοκρατίας και της αδιαφορίας των αριστερών κυβερνήσεων που στηρίζουν οι τέως και νυν Συριζαίοι σύμβουλοι, είχε το θάρρος να προτείνει την εκλογή τους. Έκανε πράξη τις συνεχείς διακηρύξεις του ότι «αντίπαλος είναι τα προβλήματα και πως δεν περισσεύει κανείς στον αγώνα για την αντιμετώπισή τους». Προχώρησε μάλιστα περισσότερο προτείνοντας στον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης να ηγηθεί αυτής της προσπάθειας.  Μια πρόταση που ο Παναγιώτης Αναγνωσταράς απέρριψε, αν και γνώριζε τις ευθύνες του (ως Δημάρχου) για την υπερχρέωση του Ιδρύματος.

Η ανάληψη της προεδρίας από τον υποδειχθέντα Χρήστο Ζέρβα, και η έναρξη λειτουργίας του νέου Δ.Σ. αντιμετωπίσθηκε -κακώς- από τους αντιπολιτευόμενους ως ευκαιρία να φανούν πως “μόνον αυτοί προσφέρουν”.

Μηδένισαν, με την συμπεριφορά τους, τον αγώνα όλων των προηγουμένων συμβουλίων, τις θυσίες των προηγούμενων Προέδρων και τις συνεισφορές εκατοντάδων Ναυπλιέων. Έδωσαν μια δημόσια εικόνα του Γηροκομείου ως ενός Ιδρύματος που οι τρόφιμοί του δεν θα είχαν να φάνε και θα τουρτούριζαν από το κρύο, μέσα σε αφιλόξενα κελιά, με κακοπληρωμένους και ψιλοαδιάφορους υπαλλήλους. ΑΔΙΚΟ! …Άδικο και άτιμο!

Οι φιλοξενούμενοι του Ιδρύματος, είχαν πάντοτε μια άψογη διατροφή, άριστες συνθήκες υγιεινής και ένα περιβάλλον που θα το ζήλευαν πολλά κρατικά Ιδρύματα. Όλοι οι Δήμαρχοι, ανεξαρτήτως, προσπάθησαν προς την κατεύθυνση αυτή. Και η βασική αιτία της υπερχρέωσης του Γηροκομείου ήταν ακριβώς η καθυστέρηση στις πληρωμές άλλων υποχρεώσεων (ΙΚΑ, Εφορεία, Εργολάβοι) και η προσπάθεια παροχής σωστών υπηρεσιών στους ηλικιωμένους, με αυξημένη σύνθεση προσωπικού.

Η ημιμάθεια, η επιφανειακή γνώση των προβλημάτων και οι αντιπολιτευτικές κορώνες των φεϊσμπουκικών σχολίων, που απευθύνονται στο θυμικό των ανθρώπων,  δεν θα έπρεπε να γκριζάρουν πρωτοβουλίες Ήθους και Αποτελεσματικότητας σαν και αυτή της κοινής προσπάθειας που δρομολόγησε και έκανε πράξη ο Δημήτρης Κωστούρος και η παράταξή του. Ούτε βεβαίως να ενθαρρύνονται κάποιοι να γίνονται βασιλικότεροι του βασιλέως εκθέτοντας έτσι βαριά, τους αντιπολιτευόμενους συμβούλους.

Το Ίδρυμα έχει διοίκηση. Δεν σώζεται με χαρουμενιές και «μπράβο Μάνο». Να αφήσετε τους παιδισμούς και να αδράξετε την ευκαιρία του αυστηρού μηνύματος που εξέπεμψε με την τελευταία δήλωσή του ο Δήμαρχος Ναυπλιέων και να αναδρομολογήσετε την λειτουργία σας. Να κάνετε πράξη αυτό που η κοινωνία απαιτεί.

Οι κανόνες είναι απλοί.

– Η Δημοτική Αρχή δρομολογεί λύσεις και είναι υπεύθυνη για την εξέλιξη.

– Το Διοικητικό Συμβούλιο αντιμετωπίζει την καθημερινότητα και βελτιώνει, στα μέτρα των δυνατοτήτων του, την κατάσταση.

– Οι σύμβουλοι και κάθε ενδιαφερόμενος υποβάλλουν  τις ιδέες και τις σκέψεις τους στο Δ.Σ. του Ιδρύματος, που το συντονίζει και το εκπροσωπεί ο Πρόεδρος.

Αν όλα πάνε καλά οι Δημότες έχουν την σοφία να κρίνουν και να μοιράσουν τον έπαινο όπου αυτός αναλογεί.

Αφήστε λοιπόν κύριοι της αντιπολίτευσης τα πολιτικάντικα παιχνίδια. Δώστε την συνεισφορά σας σε δουλειά, γνωριμίες, ιδέες και χρήμα.

Διαφορετικά, γυρίστε πίσω στα γνωστά σκοταδιστικά λημέρια σας και αφήστε αυτούς που κράτησαν όρθιο το Γηροκομείο στα δύσκολα χρόνια της δεκαετούς κρίσης, να ολοκληρώσουν τον εξυγιαντικό σχεδιασμό που έχουν από καιρό ξεκινήσει.