Η γνωστή παρανομία Χειβιδόπουλου, με τις 325.000 ευρώ των “Δρόμων Πολιτισμού”, επανήλθε στο προσκήνιο με πρωτοβουλία του Γιάννη Μαλτέζου

Η γνωστή παρανομία με τις 325.000 ευρώ των “Δρόμων Πολιτισμού” επανήλθε στο προσκήνιο μετά την ανακίνηση του θέματος από την χωρικό αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας Γιάννη Μαλτέζο και την παράδοση του σχετικού πορίσματος στον Περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα για τα περεταίρω.

Θυμίζουμε ότι πρόκειται για την παράνομη απόφαση διάθεσης του τεράστιου αυτού ποσού σε συλλόγους της Αργολίδας, λίγους μήνες προ των δημοτικών εκλογών όπου ο αντιπεριφερειάρχης –τότε- Τάσος Χειβιδόπουλος έθεσε υποψηφιότητα ως δήμαρχος Άργους Μυκηνών. (Στον Τάσο Χειβιδόπουλο είχε συμπαρασταθεί τότε ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης  Βασίλη Σιδέρη και μια μικρή ομάδα στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, που όμως οι Αργείοι αποδοκίμασαν επανεκλέγοντας από την πρώτη Κυριακή -για τρίτη φορά- τον Δημήτρη Καμπόσο με το εντυπωσιακό ποσοστό του 56%.)

Για την διοικητική ατασθαλία στους “Δρόμους Πολιτισμού” ο τότε περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης είχε αδειάσει τον Τάσο Χειβιδόπουλο αποδίδοντάς του δημόσια την πατρότητα του προγράμματος και την υπευθυνότητα ως προς τον τρόπο διαχείρισης του σχετικού κονδυλίου, που όμως είχε εγκρίνει το υπό τον έλεγχό του περιφερειακό συμβούλιο.

Λόγω της “καμψης των κανόνων του δημόσιου λογιστικού” που επέλεξε να εφαρμόσει ο τότε αντιπεριφερειάρχης, το Ελεγκτικό Συνέδριο απέρριψε την έγκριση των δαπανών με αποτέλεσμα οι συμμετέχοντες σύλλογοι να αδυνατούν να εισπράξουν τις πραγματοποιηθείσες (κατόπιν έγκρισης του Τάσου Χειβιδόπουλου) δαπάνες και να βρίσκονται σε δικαστικές διαμάχες με τους προμηθευτές τους.

Ο γνωστός δικηγόρος Χρήστος Αντωνόπουλος, με ενέργειές του άνοιξε τον δρόμο της Δικαιοσύνης

Για το θέμα του πολυδιάστατου σκανδάλου των “Δρόμων Πολιτισμού” με το οποίο ασχολείται ήδη και η ποινική δικαιοσύνη, ο Περιφερειάρχης κ. Παν. Νίκας, αμέσως μετά την παραλαβή της σχετικής “Έκθεσης Οφειλών” από τον χωρικό αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας Γιάννη Μαλτέζο, δήλωσε: “Ολοι αυτοί οι άνθρωποι δεν μπορούν μέχρι τώρα να πληρωθούν γιατί υπάρχει αρνητική απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, καθώς δεν είχαν τηρηθεί οι τυπικές διαδικασίες, έχουν γίνει σοβαρά τυπικά σφάλματα. Aναζητείται σύννομος τρόπος προκειμένου να αντιμετωπιστεί αυτή η εκκρεμότητα της Περιφέρειας”.

 

Share
Δημοσιεύτηκε από
akromolio

Recent Posts

Φορτώνουν το δήμο με δάνειο 3.000.000+

γράφει ο Ε.Π.ΜΟΝΟΣ Χάθηκαν 5 ολόκληροι μήνες και ο Δήμος Άργους Μυκηνών πορεύεται (και θα…

% μέρες πρίν

Συνάντηση 6 χορωδιών στο Άργος

Όταν πριν από τρία χρόνια ο Σύλλογος «Φίλοι του Δημοτικού Ωδείου Άργους» και η Μικτή Χορωδία…

% μέρες πρίν

Καλές εντυπώσεις από τον Ημιμαραθώνιο Επιδαύριο δρόμο

Ο αναβαθμισμένος ιστορικός Επιδαύριος δρόμος που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 12 Μαΐου 2024 ολοκληρώθηκε με επιτυχία…

% μέρες πρίν

Αναγέννηση Πύργου: Έφερε 3 χρυσά, 2 ασημένια και 2 χάλκινα

Με επτά μετάλλια, (τρία χρυσά, δύο ασημένια και δύο χάλκινα) επέστρεψε η αποστολή της “Αναγέννησης…

% μέρες πρίν

ΠΥΡΓΟΣ: Συνεχίζονται τα χρήσιμα έργα και σχεδιάζεται το μέλλον

Με έργα προϋπολογισμού περίπου 2.000.000 ευρώ (οι συμβάσεις των οποίων υπεγράφησαν την Τρίτη 14η Μαΐου…

% μέρες πρίν

Συμφωνούμε … διαφωνώντας

γράφει ο Γιάννης Κουριαννίδης* Τα όσα συμβαίνουν στη γειτονιά μας τις τελευταίες ημέρες είναι αναμφισβήτητα…

% μέρες πρίν