Εικόνες μιας Πόλης που ΔΕΝ ήρθε η περιβόητη ανάπτυξη

118

Η καλύτερη απάντηση σε όσους λένε ότι «ήρθε η ανάπτυξη», είναι η αλήθεια που δείχνουν οι εικόνες έξω από το κτίριο που δίνεται διανομή τροφίμων σε δικαιούχους του Κοινωνικού επιδόματος αλληλεγγύης στο Πύργο Ηλείας.

Τη μια και μοναδική αλήθεια λοιπόν την δίνουν οι 2.500 φτωχοποιημένοι κάτοικοι του Δήμου Πύργου, που κάθισαν με τις ώρες από το πρωί, σε μια ατέλειωτη ουρά αναμονής, για να πάρουν λίγα τρόφιμα. Η είδηση ότι η θερμοκρασία ήταν -2  βαθμούς Κελσίου δείχνει την απόγνωση και τη τραγικότητα της καθημερινότητας ενός μεγάλου κομματιού του κοινωνικού ιστού. Εάν σκεφτούμε επίσης ότι καθένας από αυτούς τους ανθρώπους έχει πίσω του και 2-3 άτομα που εξαρτώνται από αυτόν, τότε καταλαβαίνουμε ότι το πρόβλημα είναι πολύ μεγαλύτερο.

Ένας Δήμος που στο πρόσφατο παρελθόν, είχε τη πρώτη επαρχιακή τράπεζα, λιμάνι εξαγωγών του «μαύρου χρυσού» και πλήθος προϊόντων, θέατρα, εργοστάσια όλων των ειδών, τη δεύτερη σιδηροδρομική γραμμή στην Ελλάδα (Πύργος-Κατάκολο) που μετέφερε τα εμπορεύματα στα πλοία για εξαγωγές και πολλά άλλα, έγινε ένας  Δήμος που τα κλειστά καταστήματα είναι πιο πολλά από τα ανοιχτά (στις πρόσφατες εκλογές του Εμπορικού συλλόγου μας ενημέρωσαν ότι ψήφισε μόλις το 25%), το Πανεπιστημιακό (κατ’ όνομα) του Ίδρυμα φυλλορρόησε και μαραζώνει, το στρατόπεδο της ΣΕΤΗΛ είναι υπό διαρκή απειλή λουκέτου και η μόνη ανάπτυξη που ονειρεύονται κάποιοι είναι με το εντέλλεστε μιας νέας Μόριας….

ΠΗΓΗ: ΕΔΩ