Από κακούργημα σε κακούργημα παραπέμπεται ο Μητροπολίτης Ύδρας ΕΦΡΑΙΜ για θέματα εκκλησιαστικής περιουσίας

Όλες αυτές οι ποινικές υποθέσεις  αφορούν αγοραπωλησίες εκκλησιαστικής περιουσίας.

Ευχόμαστε ο υπό αμφισβήτηση Μητροπολίτης  να αποδειχθεί ότι είναι πραγματικά αθώος. Χωρίς να χρησιμοποιηθούν νομικά «παραθυράκια» … όπως διατείνεται ο αρχιμανδρίτης της Μητρόπολης Ύδρας Κοσμάς κατά κόσμον Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης του Βασιλείου και της Αγγέλας, ο οποίος, ούτε λίγο ούτε πολύ στις 6 Νοεμβρίου 2019 σε δημοτικό  Συμβούλιο του Δήμου Ερμιονίδας δήλωσε: «Ξέρετε ότι όπου πάμε νομικά θα μπορούμε να βρούμε και ΠΑΡΑΘΥΡΑΚΙ,  θα μπορούμε να βρούμε τρόπους και το ξέρετε αυτό …… κυνηγάμε εχθρούς».

Ποιους θεωρείτε εχθρούς Αρχιμανδρίτη;;; Μήπως τους Έλληνες που τους θεωρούν εχθρούς και οι Τούρκοι;;; Υπενθυμίζουμε ότι στα γεγονότα του Κοσσυφοπεδίου χρησιμοποιήθηκαν και κάποιοι ΡΟΜΑ … από τους φιλότουρκους Ισλαμιστές Κοσσοβάρους στην εξέγερσή τους ενάντια στους Ορθόδοξους Σέρβους Χριστιανούς. Οι καιροί σήμερα δεν επιτρέπουν φαρισσαϊσμούς.

Τώρα που Έλληνες αξιωματικοί, υπαξιωματικοί και οπλίτες βρίσκονται στην πρώτη γραμμή με το δάκτυλο στη σκανδάλη υπερασπίζοντας την Ελλάδα και θεός ξέρει εάν συμβεί το μοιραίο αν έχουν την τύχη να επιστρέψουν στα σπίτια τους, η κοινωνία μας δεν ανέχεται να συμπεριφέρονται ως αρπακτικά κάποιοι παραβατικοί ιεράρχες. Τεράστια όμως ευθύνη φέρουν και η πλειονότητα των εντίμων συνετών κληρικών οι οποίοι αδρανούν και δεν καταγγέλλουν τους λιγοστούς παρανομούντες συναδέλφους τους.

Για χάρη κτηματολογίου …….. επαναλειτουργούν ξεχασμένα για 200 χρόνια Μοναστήρια.

Τώρα θυμήθηκαν  στην Ιερά Σύνοδο να επανασυστήσουν καταργηθέντα από το 1834 Μοναστήρια ……. ελλείψει τότε Μοναχών, τα οποία μάλιστα επαναλειτουργούν σήμερα χωρίς την παρουσία Μοναχών. Ο κάθε Έλληνας ας κρίνει τους σκοπούς και τις επιδιώξεις του Μητροπολίτη Ύδρας Εφραίμ  για τις προθέσεις του περί της ανασύστασης του Μοναστηρίου Αυγού στο οποίο υπενθυμίζουμε ότι το 2006 όπως είχαμε τότε δημοσιεύει  «ΚΟΣΣΟΒΑΡΟΙ» «ΟΥΤΣΕΚΑΔΕΣ» είχαν γράψει στους τοίχους της Μονής συνθήματα  UCK.  Ευχόμαστε σε συνέχεια από τότε να μην έχουν στρατολογήσει  οι διάφοροι Ουτσεκάδες και άλλους αλλοδαπούς  ακόμα και ΡΟΜΑ…. για απώτερους σε βάρος της Ελλάδας σκοπούς.

Μητροπολίτη Εφραίμ πριν ακόμα η Ιερά Σύνοδος εγκρίνει την ανασύσταση της Μονής Αυγού εσείς είχατε ορίσει Ηγούμενο  τον «ΠΑΡΑΘΥΡΑΚΙΑ Αρχιμανδρίτη Κοσμά»

Η Ιερά Μονή Αυγού ανασυνεστήθη ως Εκκλησιαστικό Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου με την υπ’ αριθμ. 844/2015/595/19-3-2015 διαπιστωτική πράξη της Ιεράς Συνόδου (ΦΕΚ 758/Β/29-4-2015).

Εσείς Μητροπολίτη Εφραίμ ορίσατε τον Ηγούμενο της Μονής  δύο (2) μήνες  πριν της 29-4-2015, με την 134/27-2-2015 απόφασής σας.

Μητροπολίτη ΕΦΡΑΙΜ από τη στιγμή που εγκρίθηκε η επαναλειτουργία της Μονής ορίστηκε διαχειριστική Επιτροπή όπως νομίμως προβλέπεται για τη λειτουργία της Μονής;;;

Μητροπολίτη ΕΦΡΑΙΜ  ο Ηγούμενος Αρχιμανδρίτης …… ΠΑΡΑΘΥΡΑΚΙΑΣ Κοσμάς με το αριθμ. πρωτ. 01/2019/16-9-2019 έγγραφο που απηύθυνε προς το Τοπικό Συμβούλιο Διδύμων, αναφέρει, ότι με την υπ’αριθμ. 542/297/7-9-2018  εντολή σας προέβη σε συμβολαιογραφική πράξη, η οποία είναι αυθαίρετη, παράνομη και προκλητική   αφού εν γνώσει του προσπάθησε να ιδιοποιηθεί περιουσία του Δήμου Ερμιονίδας, κτήματος έκτασης 42 στρεμμάτων, όπου για την παρανομία αυτή και μετά από δημοσίευμα του Στόχου επενέβη άμεσα η Εισαγγελία Πρωτοδικών Ναυπλίου.

Μήπως για το σκοπό αυτό επανασυνεστήθη η Μονή Αυγού Μητροπολίτη Εφραίμ;;; Διότι οι Ηγούμενοι σε παρόμοιες περιπτώσεις ενεργούν κατόπιν απόφασης που έχει λάβει η διαχειριστική Επιτροπή της Μονής, και όχι κατόπιν εντολής του κάθε Μητροπολίτη.

Τα αρμόδια όργανα της Ιεράς Συνόδου ας κρίνουν την νομιμότητα των πράξεών σας.  Ευελπιστούμε τα μέλη της Συνόδου να μην ενεργήσουν όπως οι Συνοδικοί το 1993 όπου ο τότε Αρχιεπίσκοπος και οι Συνοδικοί αρνούντο να εκτελέσουν απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας με αποτέλεσμα ο τότε Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών κ. Α. Ανδρεουλάκος να ασκήσει ποινική δίωξη στον Αρχιεπίσκοπο και σε όλους τους Συνοδικούς με τις κατηγορίες παράβασης καθήκοντος, δικονομικές παραβάσεις, ηθική αυτουργία κλπ.

ΠΕΡΙΚΛΗΣ

ΠΗΓΗ: εφημερίδα ΣΤΟΧΟΣ

Share
Δημοσιεύτηκε από
akromolio

Recent Posts

Φορτώνουν το δήμο με δάνειο 3.000.000+

γράφει ο Ε.Π.ΜΟΝΟΣ Χάθηκαν 5 ολόκληροι μήνες και ο Δήμος Άργους Μυκηνών πορεύεται (και θα…

% μέρες πρίν

Συνάντηση 6 χορωδιών στο Άργος

Όταν πριν από τρία χρόνια ο Σύλλογος «Φίλοι του Δημοτικού Ωδείου Άργους» και η Μικτή Χορωδία…

% μέρες πρίν

Καλές εντυπώσεις από τον Ημιμαραθώνιο Επιδαύριο δρόμο

Ο αναβαθμισμένος ιστορικός Επιδαύριος δρόμος που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 12 Μαΐου 2024 ολοκληρώθηκε με επιτυχία…

% μέρες πρίν

Αναγέννηση Πύργου: Έφερε 3 χρυσά, 2 ασημένια και 2 χάλκινα

Με επτά μετάλλια, (τρία χρυσά, δύο ασημένια και δύο χάλκινα) επέστρεψε η αποστολή της “Αναγέννησης…

% μέρες πρίν

ΠΥΡΓΟΣ: Συνεχίζονται τα χρήσιμα έργα και σχεδιάζεται το μέλλον

Με έργα προϋπολογισμού περίπου 2.000.000 ευρώ (οι συμβάσεις των οποίων υπεγράφησαν την Τρίτη 14η Μαΐου…

% μέρες πρίν

Συμφωνούμε … διαφωνώντας

γράφει ο Γιάννης Κουριαννίδης* Τα όσα συμβαίνουν στη γειτονιά μας τις τελευταίες ημέρες είναι αναμφισβήτητα…

% μέρες πρίν