Αποστολή: Φιμώστε το Κώστα Καραΐσκο

338

Στο πρόσωπο του, ανελλιπώς από το 2014 Δημοτικού σύμβουλου Κομοτηνής, Κώστα Καραίσκου, βλέπουμε τη νέα στοχοποίηση κάθε ελεύθερης Ελληνικής φωνής ανά την επικράτεια.

Ο τίτλος αυτού του δημοσιεύματος  θα μπορούσε να είναι άνετα: «Φιμώστε όλες τις ελεύθερες Ελληνικές φωνές που αντιστέκονται στον διωγμό του Ελληνισμού», εφόσον βλέπουμε ότι πάντα και παντού υπάρχουν ανθελληνικά στοιχεία, σε όλους τους χώρους (πόσο μάλλον δε στην κατ’ όνομα πλέον δυστυχώς «εκπαίδευση», οι οποίοι:

α) δεν ανέχονται διαφορετικό λόγο ή σκέψη από αυτούς.

β) είναι πάντα πρόθυμοι να παίξουν το ρόλο του «ρουφιάνου» -καταδότη.

γ) είναι πάντα έτοιμοι να υπακούσουν στα νεοταξικά  κελεύσματα από τα “αφεντικά” τους.

δ) δηλώνουν «δημοκράτες» και «προοδευτικοί», εννοώντας φυσικά μόνο τη δημοκρατία του να μιλούν μόνο αυτοί και πρόοδο τη μετάβαση της Ελλάδας σε καθεστώς (ίσως) Βενεζουέλας ή Β.Κορέας. (Εδώ δεν αναφέρω παλαιότερα καθεστώτα όπως τη πάλε ποτέ Ε.Σ.Σ.Δ, με τα «δημοκρατικά» γκουλάγκ της και άλλες πολλές παρόμοιες «ομορφιές»), π.χ.  γενοκτονία Ποντίων, γιατί το «εργοστάσιο» εκεί έχει κλείσει, μας έχει αφήσει χρόνους κοινώς. Το πώς επιβιώνει το παράρτημα εδώ, με τις διάφορες παραφυάδες του, γι’ αυτό ρωτήστε καλύτερα το σύστημα που το χαϊδεύει, το συντηρεί και ίσως το Υπουργείο Οικονομικών (δεν είναι της στιγμής αυτό).

Ο Κώστας Καραϊσκος  είναι εκπαιδευτικός, επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Σπάρτακος» στη Κομοτηνή, ενεργός Έλληνας πολίτης με πολλούς αγώνες για τη Θράκη -και όχι μόνο- και διώκεται προφανώς ακριβώς γι’ αυτό. Γιατί δεν «υποβάλλει τα σέβη του» στη Νέα Τάξη Πραγμάτων που θέλει μια Θράκη χωρίς Θρακιώτες, μια Θράκη διχασμένη και μια Ελλάδα χωρίς Έλληνες.

Πέρα αυτού του μικρού δημοσιεύματος που σκοπό έχει να μεταδώσει την είδηση, να στηρίξει σαφώς το διωκόμενο Καθηγητή-Αυτοδιοικητικό -Ενεργό Έλληνα πολίτη, καλούμε και όλους όσους τους συνάδελφους του νιώθουν το ίδιο με αυτόν, να το συν-υπογράψουν, γιατί …κρυβόμενος κανείς δεν νίκησε και σαφώς θα έρθει και η σειρά του.

Κλείνουμε με το τίτλο του sait απ’ που πήραμε την ανακοίνωση και σαφώς μας εκφράζει και περνάει ένα βασικό μήνυμα ζωής:

«Οι άνθρωποι μόνοι τους απελευθερώνουν τους εαυτούς τους»

Χ.Β.Μ.

ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ

 ” Παρασκευή, 17 Ιανουαρίου 2020

ΚΕΙΜΕΝΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΤΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΚΑΡΑΪΣΚΟ ΚΩΣΤΑ. ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ!

Δημοσιεύουμε το παρακάτω κείμενο στήριξης στον συνάδελφο μαθηματικό Κώστα Καραΐσκο, ο οποίος διώκεται πειθαρχικά (Δευτέρα 20/01, θα γίνει η συνεδρίαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου) για δημόσιες πολιτικές δηλώσεις του, και τα ονόματα των συναδέλφων από όλη τη χώρα που το υπογράφουν. Προτιμήθηκε αυτή η μορφή διαμαρτυρίας, καθώς η πλειοψηφία της ΕΛΜΕ Ροδόπης ως άλλος Πόντιος Πιλάτος ένιψε τας χείρας της και δεν έφερε ούτε ένα ήπια υποστηρικτικό κείμενο, όπως συμφωνήθηκε σε συνεδρίασή της.

ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗ ή ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΩΞΗ;

Ως συνδικαλιστές, ως εκπαιδευτικοί αλλά και ως δημοκρατικοί πολίτες εκφράζουμε με τον πιο έντονο τρόπο την αποδοκιμασία μας για τις πρωτοφανείς μεθοδεύσεις που στρέφονται εσχάτως εναντίον του συναδέλφου Κώστα Καραΐσκου στην Κομοτηνή. Δύο διαδοχικές καταγγελίες, η μία από τους (τρεις) ενεργούς συριζαίους συναδέλφους και η άλλη ανυπόγραφη, απευθύνθηκαν στο γραφείο του υπουργού Παιδείας πριν 1,5 χρόνο, με προφανή στόχο την πολιτική εξουδετέρωση – φίμωση του συναδέλφου. Σημειώνουμε ότι ο Κώστας Καραΐσκος είναι από δεκαετίες ενεργός πολίτης και από το 2014 ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Κομοτηνής, πάντα με λόγο αιχμηρό και θέσεις μη στρογγυλεμένες, κόντρα στο κομματικό και λοιπό κατεστημένο. Οι (τότε) φιλοκυβερνητικοί συνδικαλιστές, ποντάροντας στην πιο αόριστη κατηγορία του Διοικητικού Δικαίου, για «αναξιοπρεπή συμπεριφορά εκτός υπηρεσίας», επισυνάπτουν δύο αναρτήσεις του Κ.Κ. στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με ισάριθμες «επιλήψιμες» λέξεις. Η δε ανώνυμη (…) καταγγελία, ελεεινά συκοφαντική και απολύτως αστήρικτη, προσπάθησε να παρουσιάσει τον συνάδελφο περίπου ως …μίασμα στην σχολική ζωή, μπήκε όμως φυσιολογικά στο αρχείο.

Ασχέτως αν κανείς συμφωνεί ή διαφωνεί με το περιεχόμενο και την αισθητική των σχολίων του καθενός, θεωρούμε χρέος όσων έχουν δημόσιο λόγο να καταδικάσουν απερίφραστα την καθεστωτική συμπεριφορά και την αντισυναδελφική στάση που πλήττει την εικόνα στον κλάδο μας. Δυστυχώς στη χώρα του Αριστοφάνη και της Δημοκρατίας επιβάλλεται βαθμηδόν μια λογοκρισία που συνηθιζόταν σε άλλες συνθήκες. Αντιδρούμε στην νομιμοποίηση ενός μεγάλου Αδελφού που θα μας παρακολουθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και «σοκάρεται» με κάθε έκφραση λαϊκής οργής και κριτικής. Διεκδικούμε το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης – πάντα στα πλαίσια του Συντάγματος και των νόμων – για κάθε συνάδελφο και πολίτη, δικαίωμα που κερδήθηκε με αγώνες και αίμα.

1. Αναστασιάδης Αναστάσιος, ΠΕ02, Γυμνάσιο – ΛΤ Καστελόριζου

2. Αραμπατζόγλου Κωνσταντίνος, ΠΕ11, Μουσικό Γυμνάσιο Λύκειο Κομοτηνής

3. Βαϊόπουλος Γιάννης, ΠΕ03, Ξάνθη

4. Γιαννάτου Κική, ΠΕ03, Πρόεδρος Β ΕΛΜΕ Έβρου, Ν.Ορεστιάδα

5. Δαμιανίδης Χρήστος, ΠΕ11, 1οΓΕΛ Λιβαδειάς Βοιωτίας

6. Δεσύπρη Μαριάννα, Ιδιωτική εκπαιδευτικός, Αττική

7. Δεμερδεσλής Γιώργος, ΠΕ03, αιρετός ΑΠΥΣΔΕ Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, Ν.Ορεστιάδα

8. Ζυγούρας Στέργιος, ΠΕ79, Θεσσαλονίκη

9. Κανακάκης Ηρακλής, συνταξιούχος δάσκαλος, Αθήνα

10. Καπαγερίδης Χρήστος, δάσκαλος, Πειραιάς

11. Καρακολίδης Παναγιώτης, ΠΕ02, 2οΓΕΛ Κομοτηνής

12. Καρακύριος Δημήτρης, ΠΕ11, Κομοτηνή

13. Καραπούλη Έφη, ΠΕ02, Κομοτηνή

14. Κεχαγιόγλου Πέτρος, ΠΕ02, ΓΕΛ Ιερισσού Χαλκιδικής

15. π. Κοντός Ηλίας, συνταξιούχος δάσκαλος, Ροδίτης Κοζάνης

16. Κουσινίδης Χάρης, ΠΕ04.01, 3oΓ/σιο Ν. Ορεστιάδας Έβρου, αιρετός ΠΥΣΔΕ ΕΒΡΟΥ

17. Κουγιουμτζόγλου Δημήτριος, ΠΕ02, Ν. Πέραμος, Καβάλα

18. Κυριακού Γιώργος, δάσκαλος, Αίγινα Αττικής

19. Λαφαζάνης Παναγιώτης, συνταξιούχος εκπαιδευτικός

20. Μαντούβαλου Μαρία, Καθηγήτρια Φιλοσοφικής Σχολής ΕΚΠΑ

21. Μουστάκας Πέτρος, ΠΕ01, Ζωγράφου, Αθήνα

22. Μπούρδαλας Παναγιώτης, μέλος Δ.Σ. Α ΕΛΜΕ Αχαΐας

23. Ντούλας Παναγιώτης, ΠΕ06, αιρετός ΑΠΥΣΔΕ Πελοποννήσου, Κορινθία

24. Πάγκαλος Θανάσης, δάσκαλος, Κορινθία

25. Παλαντζάς Θανάσης, μέλος Δ.Σ. Δ΄ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής

26. Παπαχατζής Ηλίας, ΠΕ02, Πικέρμι Αττικής, μέλος Δ.Σ. Ε΄ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής

27. Πετρίδου Χαριτίνη, ΠΕ11, Γενισσέα Ξάνθης

28. Ρεμούνδος Μιχαήλ, ΠΕ04.02, Βυτίνα Αρκαδίας

29. Σαρμπεζούδης Δημήτριος, ΠΕ01, Γ/σιο Ελευθερούπολης, Ν.Καβάλας

30. Στρούμπας Γιάννης, ΠΕ02, Κομοτηνή

31. Τασιόπουλος Γιώργος, δάσκαλος, Άνω Λιόσια Αττικής

32. Τσιτσιμπής Γιώργος, δάσκαλος, Καρδίτσα

33. Χατζηαγαπίου Ανδρέας, ΠΕ86, Γυμνάσιο Σαπών
34. Χατζηαναστασίου Τάσος, ΠΕ02, Ναύπλιο

όποιος άλλος συνάδελφος επιθυμεί να υπογράψει το παραπάνω κείμενο, να αποστείλει μήνυμα με τα στοιχεία του  ΕΔΩ