Χάρης Μιχαλακόπουλος: «Οι κοινωνίες που αντιστέκονται, είναι αυτές που θα ζήσουν»

272

Η πλαδαρή στάση των κυβερνητικών βουλευτών, μετά την ανακοίνωση προς αυτούς από τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκο, της απόφασης για δημιουργίας κλειστής δομής φιλοξενίας παρανόμων μεταναστών στο Επιτάλιο του Πύργου, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις της κοινωνίας.

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Αναγένεσις στον Δήμο Πύργου”, Χάρης Μιχαλακόπουλος αναφερόμενος στην κυβερνητική νοοτροπία του «αποφασίζω και διατάσσω» καθώς και στην συμπεριφορά των κυβερνητικών βουλευτών δήλωσε τα εξής:

Δήλωση Χάρη Μιχαλακόπουλου,  Δημοτικού Σύμβουλου Πύργου Ηλείας

Χάρης Μιχαλακόπουλος

«Οι κυβερνητικοί Βουλευτές φόρεσαν και πάλι τις μάσκες της πολιτικής υποκρισίας. Ξεκίνησαν το νέο γαϊτανάκι κοροϊδίας του Ηλειακού και Πυργιώτικου λαού. Παριστάνοντας τους ανήξερους καλούν το λαό σε αντίσταση ενάντια σε ειλημμένες αποφάσεις της δικής τους (μη ξεχνάτε) Κυβέρνησης. Στην ίδια γραμμή και οι υπόλοιποι, δήθεν αντιπολιτευόμενοι, βουλευτές που ενώ γνώριζαν ποιούν τη νήσσα για τους δικούς του λόγους.

Η κεντρική πολιτική σκηνή βρίσκεται διαχρονικά απέναντι στην αυτοδιοίκηση και τελικά απέναντι στα θέλω της κοινωνίας και του λαού. Λαμβάνουν αποφάσεις και τις επιβάλουν, κόντρα στη θέλησή μας. Νομίζουν ότι θα μπορούν πάντα να εξαγοράζουν την Τοπική Αυτοδιοίκηση με «30 αργύρια» ως αντισταθμιστικά και την ευχή, να πάει «κόψει το λαιμό της».

Οι μάσκες έπεσαν παντού!

Οι δικαιολογίες τέλειωσαν. Από εμάς και μόνο θα εξαρτηθεί αν θα φέρουν παράνομους μετανάστες στο Επιτάλιο Πύργου. Από εμάς και μόνο θα εξαρτηθεί η κόλαση ή ο παράδεισος που θέλουμε να ζήσουμε. Σήμερα, παρά ποτέ, ήρθε η ώρα να αποδείξουμε ότι οι κοινωνίες που τελικά επιζούν είναι αυτές που αντιστέκονται και κυρίως είναι αυτές που ΘΕΛΟΥΝ να ζήσουν…

Ήρθε η ώρα της πράξης, του αγώνα. Θεσμικά- Νομικά ή ακόμα και στα «χαρακώματα» εάν χρειαστεί… Για να φτιάξουμε και να παραδώσουμε στα παιδιά μας ένα δήμο με ποιότητα. Ένα Δήμο του Πολιτισμού και της ανάπτυξης. Ένα Δήμο που τιμά το παρελθόν του, ζει στο παρόν,  οραματίζεται και οργανώνει το μέλλον του.

 

Υ.Γ. Θυμηθείτε και μη ξεχνάτε πως χάθηκε το ΤΕΙ ΜΜΕ και Πληροφορικής. Το ίδιο θέατρο μας έπαιξαν οι βουλευτές και με το σχέδιο «Αθηνά». Την Κυριακή το ψήφιζαν στη Βουλή και τη Δευτέρα καλούσαν (δήθεν) σε αγώνα ενάντια σε ότι οι ίδιοι είχαν ψηφίσει. (Εμείς, και τότε το είχαμε αποκαλύψει και τους είχαμε θέσει προ των ευθυνών τους)».