Το Ασκληπιείο και το Κάστρο της Επιδαύρου, μαζί με τα Βυζαντινά μνημεία σε πρόγραμμα φροντίδας του Υπουργείου Πολιτισμού

114
Τάσος Χρόνης (αριστερά) με Γιώργο Διδασκάλου (δεξιά)

O Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού κ. Γιώργος Διδασκάλου, συνοδευόμενος από υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου επισκέφθηκαν τον Δήμο Επιδαύρου, σήμερα 31 Ιανουαρίου 2020, και συνεργάσθηκαν με τον Δήμαρχο Τάσο Χρόνη για  ζητήματα που αφορούν τόσο τον χώρο του Ασκληπιείου όσο και ολόκληρου του Δήμου Επιδαύρου.

Δόθηκαν κατευθύνσεις για επίλυση πολλών εκκρεμών ζητημάτων όπως η εξέλιξη του μεγάλου έργου της “Ανάδειξης του ευρύτερου χώρου του Ασκληπιείου Επιδαύρου σε αρχαιολογικό και περιβαλλοντικό πάρκο’’ και οι εργασίες ανάδειξης του κάστρου της Νέας Επιδαύρου που σύντομα ξεκινούν.

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Επιδαύρου, «η συνεργασία έγινε σε πνεύμα ειλικρινούς συνεργασίας. Δώσαμε έμφαση στην αναπτυξιακή προοπτική του δήμου μας, με βάση τα ιστορικά μας μνημεία αλλά και τις συνεχείς προσπάθειες εξωστρέφειας του Δήμου αλλά και του Υπουργείου Πολιτισμού, σχεδιάζοντας συγκεκριμένες σοβαρές δράσεις και μελέτες που εφαρμόζοντας τις αλλάζει ουσιαστικά η αναπτυξιακή πορεία του τόπου. Επίσης αναφερθήκαμε στις διαδικασίες που ακολουθούμε ως νέα δημοτική αρχή για την τακτοποίηση – νομιμοποίηση του λιμένα Αρχαίας Επιδαύρου και στα βήματα που πρέπει να κάνουμε από εδώ και πέρα, στο δίκτυο Ασκληπιείων και στη σημασία του για την περιοχή μας, στα πολλά αναξιοποίητα βυζαντινά μνημεία μας και στις μελέτες που ήδη υπάρχουν για κάποιες βυζαντινές εκκλησίες στο Λυγουριό αλλά και στην προστασία της Μυκηναϊκής γέφυρας στην Καζάρμα».

Παρόντες στην συνάντηση ήταν και η έφορος αρχαιοτήτων κ. Άλκηστης Παπαδημητρίου με συνεργάτες της, ο καθηγητής κ. Λαμπρινουδάκης και ο κ. Καζολιάς.