Ο ποιητής που νίκησε τον Καρκίνο

202

ΛΑΖΑΡΟΣ Δημ. ΓΑΪΤΑΝΗΣ:

Διαπρεπής Δικηγόρος· Ολοκληρωμένος Ποιητής·και ΝΙΚΗΤΗΣ του «ΘΕΡΙΟΥ» (Καρκίνος)

Γιώργος Τάκη Δόξας

Του Γιώργη ΤάΚη Δόξα…

 Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος και συγκινημένος που η Τύχη της ζωής μου γνώρισε (πριν λίγο καιρό) τον ΛΑΖΑΡΟ Δημ. ΓΑΪΤΑΝΗ. Ομολογώ ότι τα σημαντικά γεγονότα στην καθημερινή πορεία της ΖΩΗΣ γίνονται (συμβαίνουν) «εντελώς τυχαία και ξαφνικά». Έτσι συναντήθηκα με τον Λάζαρο που ζει, εργάζεται, δημιουργεί ΤΕΧΝΗ και αποτελεί με την υπερήφανη στάση του τον σημαντικό αγωνιστή (και πολέμιο) του επικίνδυνου «ΘΕΡΙΟΥ» (του Καρκίνου).

Λάζαρος Γαιτάνης

Ο ΛΑΖΑΡΟΣ Δημ. ΓΑΪΤΑΝΗΣ ζει στον ΒΟΛΟ και εργάζεται ως Δικηγόρος και με την διαπρεπή θητεία στον επαγγελματικό χώρο τιμήθηκε εκ μέρους των Συναδέλφων του στην θέση του Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου (2014-2017) και για την θέση του Αντιπροέδρου (2005-2013). Πέρα από την Δικηγορική του δράση ο ΛΑΖΑΡΟΣ αποτελεί το σπάνιο δεδομένο του Πολιτισμού και της Τέχνης: είναι ο ολοκληρωμένος Ποιητής. Ακριβολογώ. Σ’ ένα ποιητικό τόμο κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις Εκδόσεις ΙΔΙΟΜΕΛΟΝ με την στήριξη της Οργάνωσης ΜΑΓΝΗΤΩΝ ΚΙΒΩΤΟΣ (του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δημητριάδος και Αλμυρού Κ.κ. Ιγνατίου) και του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου. Η πρώτη ποιητική Συλλογή υπό τον τίτλο ΑΡΧΑΙΩΝ ΦΩΤΟΣΚΙΑΣΕΙΣ γράφτηκε από το 2001 μέχρι το 2016 και αποτελείται από σαράντα πέντε (45) ποιήματα με χίλιους είκοσι δύο (1022) στίχους. Είναι η ποιητική αναφορά σε πρόσωπα της Μυθολογίας, της Ελληνικής και της Ρωμαϊκής Ιστορίας. Σε πρόσωπα φωτολουσμένα στης δόξας το λαμπάδιασμα και σε πρόσωπα φωτοσκιασμένα στη χάση της Δόξας.

Η δεύτερη Ποιητική συλλογή (στον αυτό τόμο), τιτλοφορείται ΘΩΡΙΕΣ ΣΕ ΦΟΝΤΟ ΓΚΡΙΖΟ. Η Ποιητική Συλλογή γράφτηκε το χρονικό διάστημα 2016 μέχρι το 2019, σε μια περίοδο κατά την διάρκεια της οποίας ο ΛΑΖΑΡΟΣ Δημ. ΓΑΪΤΑΝΗΣ έδινε την συγκλονιστική μάχη του με τον θάνατο καθότι το «ΘΕΡΙΟ» (Καρκίνος) είχε επιτεθεί πολλαπλά. Γράφει, μεταξύ άλλων, για τις Θωριές που πάνω τους άφησε η αρρώστια τα χνάρια της «Πρωτόφαντο σε τρύγησε εκεί μια κάμερα στο ξέφτισμα του πλήθους, μες στο χαροπάλεμα κρατώντας σου σημάδια».

Με τον τίτλο «Θωριά κι’ εγώ σε φόντο γκρίζο» ο ΛΑΖΑΡΟΣ σημειώνει: «Μια κιτρινίλα στ’ ασπράδι των ματιών μου… Μετά το χειρουργείο. 45 μέρες στο κρεβάτι σα σε φυλακή στο μέσα μου μετρώντας τα όσα μου άφησαν… Αργότερα θα λεν για μια υποτροπή που τα όνειρά μου στο τέλος κάθε μέρας… 2 χρόνια στου 2000 τίποτα.

Είναι ΕΥΧΗ, και ΕΛΠΙΔΑ για τους Συμπολίτες(σες) που τους επιτέθηκε «ΤΟ ΘΕΡΙΟ» νάναι ΔΥΝΑΤΟΙ με ΨΥΧΗ και ΘΕΛΗΣΗ ώστε το ΑΥΡΙΟ νάναι Η ΝΙΚΗ, όπως του ΛΑΖΑΡΟΥ Δημ. ΓΑΪΤΑΝΗ που ολοκληρώνει ως εξής:

«ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΖΩΗΣ ΤΩΝ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΩΝ, ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑΙΟ Ν’ ΑΓΩΝΙΖΕΣΑΙ, ΤΗΝ ΜΑΧΗ ΣΟΥ, Για να βγεις Νικητής

ΛΑΖΑΡΕ, Σ’ ευχαριστώ για τον ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΣΟΥ στην ΖΩΗ.

ΓΙΩΡΓΗΣ ΤάΚη ΔΟΞΑΣ

Η Κοινωνία του Ενός