ΝΑΥΠΛΙΟΝ: Παρουσίαση βιβλίου «Τα Βαλκάνια στον Ψυχρό Πόλεμο»

65

Ο Πολυχώρος Πολιτισμού ΦΟΥΓΑΡΟ, οι Εκδόσεις Παπαδόπουλος και ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Αργολίδας σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου Τα Βαλκάνια στον Ψυχρό Πόλεμο.

Το βιβλίο θα παρουσιάσουν: η κ. Κωνσταντίνα Μπότσιου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Σύγχρονης Ιστορίας και Διεθνούς Πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Διευθύντρια της σειράς ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ και εκ των Επιμελητών του βιβλίου, ο  κ. Μανόλης Κούμας Διδάκτωρ Ιστορίας ΕΚΠΑ, Διδάσκων του ΕΑΠ και ο κ. Τάσος Χατζηαναστασίου, Εκπαιδευτικός, Δρ. Ιστορίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Χαιρετισμό θα απευθύνει ο κ. Γιάννης Παπαδόπουλος, εκδότης.

Συντονίζει ο κ. Νικόλαος Μπουμπάρης, Φιλόλογος-Ιστορικός.

 Για το βιβλίο

Το βιβλίο διερευνά τις ρίζες, την εξέλιξη και την επίδραση του ίδιου του Ψυχρού Πολέμου στα Βαλκάνια αφενός και το ειδικό βάρος των τοπικών συνθηκών και πιέσεων αφετέρου. Πρόκειται για το αποτέλεσμα εργασίας δεκαέξι ιστορικών, πολιτικών επιστημόνων και καθηγητών διεθνών σχέσεων. Αποτελεί, χωρίς αμφιβολία, μια ρηξιλέλευθη συμβολή στη διεθνή βιβλιογραφία.

Για την εκδήλωση

Η εκδήλωση, που είναι η πρώτη του Συνδέσμου Φιλολόγων Αργολίδας για το 2020, θα πραγματοποιηθεί στη Γκαλερί του Πολυχώρου Πολιτισμού ΦΟΥΓΑΡΟ αύριο Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 19:00.