Μιχαλακόπουλος: «Υπάρχει λύση για να μη κατασκευαστεί στο Επιτάλιο η δομή που δημοπράτησαν. Καταθέσαμε πρόταση στο Δήμο»

230

Η κυβερνητική πρόθεση για κατασκευή δομής εγκατάστασης 2.500 παρανόμων μεταναστών στο Επιτάλιο Πύργου συναντά την κάθετη άρνηση της Τοπικής Κοινωνίας. Παρ΄ όλα αυτά, τα τοπικά κυβερνητικά πολιτικά και κομματικά στελέχη κωφεύουν στις αντιδράσεις και στηρίζουν την πολιτική του Αλκιβιάδη Στεφανή, αγνοώντας το ομόφωνο αρνητικό ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου αλλά και την πρωτοβουλία των εκπροσώπων των φορέων της πόλης για διεξαγωγή δημοψηφίσματος, που εκφράσθηκε μέσω της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης και υιοθέτησε η Δημοτική αρχή.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος Χάρης Μιχαλακόπουλος, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Αναγένεσις στον Δήμο Πύργου”, γνωστός για την μαχητικότητα των ενεργειών του και την σοβαρότητα των τοποθετήσεών του, με δηλώσεις του γνωστοποίησε ότι ενημέρωσε τον Δήμαρχο Τάκη Αντωνακόπουλο για την δυνατότητα αποτροπής της κατασκευής της δομής παραθέτοντας ολοκληρωμένη και επεξεργασμένη πρόταση δράσης.

Η ΔΗΛΩΣΗ ΜΙΧΑΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Χάρης Μιχαλακόπουλος

«Η τέχνη του πολιτικού είναι να προβλέπει τα γεγονότα και όχι να τρέχει πίσω από αυτά». Λυπάμαι που επιβεβαιώθηκα σε όσα αποκάλυψα πριν από δύο μήνες.

Ως “ΑΝΑΓΕΝΕΣΙΣ” και ως Χάρης Μιχαλακόπουλος, με αφορμή την ευρεία διαβούλευση που συγκάλεσε η δημοτική αρχή στις 10 Ιανουαρίου 2020, πρότεινα μια ρεαλιστική λύση για να αποτραπεί η κατασκευή της δομής που δημοπρατήθηκε στο Επιτάλιο. Την πρότασή μου, την ανέλυσα προσωπικά στο δήμαρχο Πύργου και στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, σε κατ’ ιδίαν συνάντηση.

Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο σχεδιασμό τον οποίο δεν μου επιτρέπεται να δημοσιοποιήσω, ακόμη, για να μην δοθεί δυνατότητα αντίδρασης σε όσους υποστηρίζουν την εγκατάσταση των 2.500 παράνομων μεταναστών στο Επιτάλιο παρά την εκπεφρασμένη αντίθεση του Δήμου και των Δημοτών. Είναι μια πρόταση δοκιμασμένη και αποτελεσματική, αρκεί να υπάρχει θέληση από την Δημοτική αρχή και τους φορείς που θα την εφαρμόσουν! Είναι πρόταση που μελέτησαν ενδελεχώς και ενέκριναν, ως προς την νομιμότητα και την αποτελεσματικότητά της, τρεις αναγνωρισμένοι νομικοί τους οποίους συμβουλεύτηκα.

Αν και τώρα δεν κάνουμε εγκαίρως αυτά που πρέπει, ο τόπος μας θα γίνεται συνεχώς πρώτο θέμα στις ειδήσεις των διεθνών ΜΜΕ, όπως η Μόρια, η Σάμος και η Κως. Οι ληστείες, οι φωτιές, οι βιασμοί, η εγκληματικότητα και όλα αυτά που βλέπουμε και δεν τρομάζουμε γιατί συμβαίνουν μακριά μας, θα γίνουν μέρος της καθημερινότητάς μας.

ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ παράγοντες τα γνωρίζουν όλα αυτά αλλά δεν αντιδρούν γιατί βάζουν τα προσωπικά τους κομματικά συμφέροντα  και τις ιδεολογικές τους αγκυλώσεις πάνω από τον τόπο.

Τάκης Αντωνακόπουλος

Απευθύνομαι στον δήμαρχο και τον καλώ να υιοθετήσει την πρότασή μου και από τους συνάδελφους στο Δημοτικό Συμβούλιο, ζητώ να την στηρίξουν στην πράξη υιοθετώντας το σύνθημα «Να τους ταράξουμε στη νομιμότητα».

Στην προσπάθεια αυτή θέλουμε δίπλα μας τους πατριώτες Περιφερειακούς Συμβούλους και μαζί μας τους συμπατριώτες μας. Μόνον έτσι θα αποτρέψουμε την δημιουργία στον τόπο μας ενός ακόμη ανθρώπινου κολαστήριου που, αυταρχικά, προσπαθούν να μας επιβάλλουν, συμφέροντα, κόμματα και κυβερνήσεις.

Ως “ΑΝΑΓΕΝΕΣΙΣ” και ως Χάρης Μιχαλακόπουλος, πρότεινα σχεδιασμό που μπορεί να υλοποιηθεί και να φέρει σαν αποτέλεσμα την ματαίωση κατασκευής της δομής στο Επιτάλιο, που ήδη δημοπρατήθηκε. Η παρεμπόδιση δημιουργίας κλειστής δομή φιλοξενίας 2.500 παράνομων μεταναστών είναι υπόθεση όλου του νομού! Έχουμε ακόμα την ευκαιρία να το επιτύχουμε.