Θυμόμαστε την επέτειο… θυμόμαστε και τον μακαριστό μητροπολίτη Αργολίδας κυρό Ιάκωβο

109

Με θρησκευτική μεγαλοπρέπεια η πόλη του Άργους εόρτασε την ανάμνηση της μετακομιδής από τη Ρώμη στο Άργος των Ιερών Λειψάνων του πολιούχο της, Αγίου Πέτρου επισκόπου Άργους του θαυματουργού.

Την παραμονή της εορτής Σάββατο 18 Ιανουαρίου, τελέσθηκε Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως Αθηναγόρα, ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο.

Την Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2020 τελέσθηκε δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία από τους Μητροπολίτες Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως Αθηναγόρα και του Μητροπολίτη Αργολίδος Νεκταρίου.

Κατόπιν ακολούθησε λιτάνευση των Ιερών λειψάνων πέριξ του Καθεδρικού ναού. Στο τέλος της Λιτανείας ο Εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Πέτρου και Πρόεδρος του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος π. Γεώργιος Σελλής, ευχαρίστησε τους Μητροπολίτες όπου με την παρουσία τους λάμπρυναν τις εορταστικές εκδηλώσεις.

Ιάκωβος Αργολίδος

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ

Ήταν 19 Ιανουαρίου του 2008 όταν μετά από πολλές προσπάθειες του μακαριστού Μητροπολίτη Αργολίδος κυρού Ιακώβου, τα Ιερά Λείψανα του Αγίου Πέτρου επέστρεψαν στην πόλη του Άργους.