Η περίοδος χάριτος τελείωσε. Τα προβλήματα ζητάνε λύσεις και ρήξεις. Καμία ανοχή στα λόγια και το «τσαλαβούτι»

215
Τάκης Αντωνακόπουλος (αριστερά) με Χάρη Μιχαλακόπουλο (δεξιά)

Είναι βέβαιο πως κάποιοι θα στριφογυρίζουν στον ύπνο τους από εδώ και πέρα. Η δημόσια ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης “ΑΝΑΓΕΝΕΣΙΣ στον Δήμο Πύργου” «βάζει τέλος σε ένα άτυπο μήνα μέλιτος». Ανοίγουν πλέον δύο πιθανές προοπτικές για τις σχέσεις των δύο παρατάξεων και τις επιπτώσεις που θα υπάρξουν στην πορεία επίλυσης των μεγάλων προβλημάτων του δήμου Πύργου. Τα ερωτήματα είναι δύο:

-Η Δημοτική Αρχή θα εγκαταλείψει την τακτική των σκληρών λόγων αλλά συγχρόνως της ανεκτικής στάσης έναντι όσων αδιαφορούν για την ζωή και την ποιότητα ζωής των Πυργιωτών;

– Ο Δήμαρχος θα συνεχίσει την επιφανειακή αντιμετώπιση των μεγάλων ζητημάτων και θα διακινδυνεύσει να χάσει την στήριξη της κοινωνίας που είχε εξασφαλίσει τους πρώτους μήνες της δημοτικής του θητείας;

Ο Χάρης Μιχαλακόπουλος, εκλεγμένος Δημοτικός Σύμβουλος και επικεφαλής της δυναμικής δημοτικής παράταξης “ΑΝΑΓΕΝΕΣΙΣ στον Δήμο Πύργου”, υπογράφοντας την ανακοίνωση που ακολουθεί ξεκαθαρίζει προς όλους «Δεν είμαστε όλοι ίδιοι…»…Κόμμα μας είναι ο τόπος μας! Συγχρόνως θέτει ένα σκληρό ερώτημα που απαιτεί απάντηση  από τον Τάκη Αντωνακόπουλο… «κ. Δήμαρχε, γιατί να σας εμπιστευτούμε»;

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

κ. Δήμαρχε, γιατί να σας εμπιστευτούμε;

«Μιλήσατε για δημιουργία κοινωνικού μετώπου και αγώνα για το δρόμο φονιά… Σας στηρίξαμε μαζί με τη κοινωνία αλλά μετά σας χάσαμε (κάπου σε «άλλο δρόμο» και όχι στη Πατρών-Πύργου).

Δώσαμε συνέντευξη τύπου αποκαλύπτοντας τα πάντα για τη «Μόρια» που ετοιμάζουν στον Πύργο. Αδιαφορήσατε για τις αποκαλύψεις και πετάξατε την μπάλα στην εξέδρα τρέχοντας στον Κούβελο για να μοιράσετε «καθρεφτάκια στους ιθαγενείς». Σαν τη στρουθοκάμηλο βάζετε το κεφάλι μέσα στην άμμο (λες και τα μεγάλα προβλήματα του δήμου εάν τα χώσεις κάτω από το χαλί δε θα τα βρεις όταν το σηκώσεις)…

Μιλήσαμε δημόσια, δώσαμε όπλα και προτείναμε λύσεις (εκτός εάν δε το καταλάβατε) και εσείς αντί για ουσιαστικές παρεμβάσεις πήγατε στο τόπο του εγκλήματος και βγάζατε selfies με δήθεν αντιπολιτευόμενους…

Πείτε μας ένα σοβαρό λόγο να σας πάρουμε σοβαρά σε κάποια επόμενη υπόσχεσή σας και πείτε στο λαό ένα σοβαρό λόγο να τον πείσετε ότι διαφέρετε από τους παλιούς που μόνο στο «τσαλαβούτι» (δική σας έκφραση) ακουμπούσαν τα θέματα και καμιά λύση δεν έδιναν..

Η νέα Μόρια που μας επιβάλουν αμαχητί στα όρια του Δήμου Πύργου μας θυμίζει ότι ο τόπος αυτός συνεχίζει να είναι τόπος των υπερφίαλων πολιτικών αντρών με λόγια και χωρίς ουσία.

Το Δελτίο Τύπου αυτό βγαίνει επίτηδες σήμερα 7 Ιανουαρίου 2020, ημέρα που ανοίγουν οι προσφορές για τη δημοπρασία κατασκευής της δομής (κέντρο) μεταναστών στο Επιτάλιο.

Θα χαιρόμασταν αν μπορούσατε να μας διαψεύσετε αναφέροντας τις ενέργειες που κάνατε για να αποτρέψετε την δημοπρασία κατασκευής της δομής “Μόρια” του Επιταλίου. Δεν κάνατε όμως απολύτως τίποτα. Ο κόσμος θέλει να μάθει την αλήθεια. Δεν θέλει Δήμαρχο που προσομοιάζει με τους στοίχους του Βάρναλη «δειλοί, μοιραίοι και άβουλοι αντάμα προσμένετε ίσως κάποιο θαύμα…»

Όσο για τη πρωτοφανή σιωπή όλων των άλλων παρατάξεων, αυτό είναι προφανές ότι προέρχεται από άγνοια, συνενοχή και σιωπηρή αποδοχή.

Ο λαός του Πύργου ΜΟΝΟ από την παράταξη “ΑΝΑΓΕΝΕΣΙΣ στον Δήμο Πύργου” μπορεί να περιμένει να ακούει αλήθειες και προτάσεις χωρίς κανένα κομματικό ή ιδιοτελές πρόσημο.

 

Έχουμε δεσμευτεί ότι θα είμαστε πάντα συμπαραστάτες για το κοινό καλό αλλά συγχρόνως θα μας βρίσκουν απέναντι όσοι διακυβεύουν το κοινό συμφέρον, με κριτική, αλλά κυρίως με προτάσεις. Εάν οι Δημοτικές αρχές επιμένουν να μην ακούν τίποτα και να κάνουν το δικό τους θα δίνουμε στον κόσμο την ευκαιρία να τους κρίνει καθημερινά.

Γράφουμε για πολλοστή φορά κάτι. Είμαστε σταθεροί στο τρόπο που πολιτευόμαστε και δείχνουμε το ενδιαφέρον μας για το Δήμο. Όπως και το 2014 έτσι και τώρα δείξαμε ανοχή στην καινούργια Δημοτική αρχή, για λίγους μήνες, προκειμένου να βρει το βηματισμό της.

Απαλλαγμένοι σαν παράταξη από άτομα κομματικά υποτελή και αυτοδιοικητικά στελέχη κενά περιεχομένου, δικαιούμαστε να επιδιώκουμε τη σύγκριση και να δηλώνουμε ότι «Δεν είμαστε όλοι ίδιοι…». Κόμμα μας είναι ο τόπος μας!

Χάρης Μιχαλακόπουλος

Επικεφαλής “ΑΝΑΓΕΝΕΣΙΣ στον Δήμο Πύργου”

-Δημοτικός σύμβουλος Πύργου Ηλείας»